Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: świat - przetwórcy (strona 1 z 3)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© Bösch Boden Spies; Dorota Kollien, Dyrektor Działu Zarządzania Jakością i Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju w Bösch Boden Spies

Bösch Boden Spies wdraża nową inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju

Źródło: Bösch Boden Spies   Dodano: 2018-11-30 10:20:21

Zrównoważony rozwój jest od dawna jednym z kluczowych aspektów zarządzania korporacyjnego w firmie Bösch Boden Spies z siedzibą w Hamburgu, która jest ekspertem w produkcji składników spożywczych. Jest to widoczne chociażby w procesie wyboru dostawców. Obecnie spółka planuje usystematyzować i rozszerzyć swoje działania. W tym celu specjalista ds. surowców wdraża wewnętrzną inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju. Inicjatywa oparta jest na członkostwie w ZNU (Centrum Zrównoważonego Zarządzania) Uniwersytetu w Witten/Herdecke oraz wyborze Dyrektor Działu Zarządzania Jakością, Doroty Kollien (32), na stanowisko Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Bułeczki twarogowe z twarożku kanapkowo-sernikowego

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-10-08 08:08:51

Nic tak nie poprawia nastroju jak pachnące, świeże twarogowe bułeczki, przygotowane na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony z przepisu autorki bloga Karo in the Kitchen. Możesz je zabrać do szkoły, na wycieczkę lub upiec na weekendowe śniadanie.
Smakują wyśmienicie!

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Wypasiony serek śmietankowy kanapkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-28 09:24:27

W rodzinie produktów marki Mlekovita pojawił się serek Wypasiony o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku. Oferowany w trzech wyjątkowych, lubianych przez konsumentów wariantach: o smaku naturalnym, ze szczypiorkiem i z ziołami. Dzięki kremowej konsystencji jest idealny na każdą okazję: pyszne śniadanie, szybką przekąskę, smaczny podwieczorek lub kolację. Polecany jest nie tylko do smarowania pieczywa i tostów, ale również jako dodatek do krakersów, składnik dipów, przekąsek, wytrawnych kremów, sosów lub farszów do mięsa i ryb.

czytaj więcej »

Jana (ŚSM): Maślanka naturalna prosto z masielnicy dostępna w butelce 375 g

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-07-09 08:01:00

Maślanka naturalna prosto z masielnicy z mleczarni Jana (SSM) w Środzie Wielkopolskiej to napój otrzymywany w wyniku tradycyjnej produkcji masła ze śmietany ukwaszonej w masielnicy, o lekko kwaśnym i orzeźwiającym smaku. Zawiera lecytynę, która wpływa na poprawę pamięci i zdolności koncentracji oraz łatwo przyswajalne białka i sole mineralne. Dzięki zawartości kwasu mlekowego wzmaga wydzielanie soków żołądkowych, pobudza i reguluje procesy trawienia.
Wyrób oznaczony certyfikowanymi znakami: „Jakość Tradycja” i „Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolski”.

czytaj więcej »

© mlekpol (sm)
© mlekpol (sm)

Mlekpol (SM): II Święto Maślanki Mrągowskiej

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2018-07-03 10:31:09

Tuż przed południem, w ostatnią sobotę czerwca, II Święto Maślanki Mrągowskiej uroczyście otworzyli: Edmund Borawski, Prezes Zarządu mleczarni Mlekpol (SM) i Otolia Siemienic, Burmistrz Mrągowa. Zebranych na placu Jana Pawła II przywitali także: Antoni Karaś, starosta powiatu mrągowskiego oraz Marcin Piwowarczyk, Dyrektor zakładu Mrągowo (ZPM. Podobnie jak w ubiegłym roku Święto Maślanki Mrągowskiej było istotnym punktem w programie obchodów Dni Mrągowa.

czytaj więcej »

Milk Trade Polska: Serek kremowy bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-07-02 08:01:07

Serek kremowy bez laktozy (150 g), to serek wyprodukowany w prowincji Galicja w północnej Hiszpanii, gdzie łąki wzbogacone są o wyjątkowe zioła, dzięki czemu mleko ma wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne. Serek ten to pełnowartościowa i uniwersalna przekąska nadająca się do bezpośredniego spożycia, a także można użyć jej w przygotowaniu potraw dla całej rodziny. Produkt powstał z myślą o osobach cierpiących na nietolerancję laktozy – co jest istotne, specjalny proces produkcji pozwala na usunięcie laktozy, nie wpływając tym samym na właściwości serka.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Najdelikatniejszy Sernik japoński z twarożku Mój Ulubiony

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-06-29 08:18:08

Letnia aura, pełna świeżych zapachów i owocowych smaków to doskonały moment na przygotowanie lekkiego deseru. Idealnie sprawdzi się sernik japoński na bazie Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, przygotowany przez autorkę bloga Poezja Smaku. Kremowy, aksamitny, naturalny twarożek sprawia, że sernik zachwyca delikatnością i zaskakującą, piankową konsystencją. Sok i skórka z cytryny nadają mu orzeźwiający cytrusowy posmak. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami, konfiturą lub musem – razem stworzą idealną kompozycję.

czytaj więcej »

Jana (ŚSM): Twaróg solankowy z pieprzem

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-27 08:01:15

Twaróg solankowy z pieprzem otrzymywany jest z twarogu półtłustego z dodatkiem mieszaniny czterech pieprzy (białego, czerwonego, zielonego i czarnego) produkowanego metodą samoociekową.
Twaróg po namoczeniu w roztworze solanki otrzymuje charakterystyczny i niepowtarzalny smak. Zawarte w nim pełnowartościowe i łatwo przyswajalne białko powoduje, że jest produktem którego nie powinno zabraknąć w codziennym jadłospisie osób ceniących zdrowy tryb życia. Dostępny w wygodnym opakowani na tacce około 450 g.
Posiada szerokie zastosowanie do wykwintnych kanapek, sałatek i przekąsek.

czytaj więcej »

© lazur (szpgr)

Lazur (SPGR): Sery Lazur Złocisty wyróżnione znakiem PDŻ

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-15 08:31:51

Sery pleśniowe Lazur Złocisty po raz kolejny wyróżnione zostały prestiżowym znakiem Poznaj Dobrą Żywność. Uroczysta gala wręczenia wyróżnień odbyła się 8 maja 2018 r. w Poznaniu, podczas Międzynarodowych Targów Polagra Food 2018.
Znak PDŻ jest szczególnie cenny – to jedno z najbardziej uznanych wyróżnień polskiej branży rolno-spożywczej.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas

Zemaitijos pienas – europejskie przedsiębiorstwo przetwórstwa produktów mlecznych z Litwy

Źródło: Žemaitijos pienas   Dodano: 2018-05-29 10:03:58

W Europie Litwa jest zwana krajem bałtyckiego bursztynu z toczącymi czystą wodę rzekami i ukrytymi w zielonych gajach błękitnymi jeziorami. W tym cudownym kraju swe tradycje od 1924 r. pielęgnuje przedsiębiorstwo przetwórstwa produktów mlecznych Žemaitijos pienas.
Przekazywane z pokolenia na pokolenie doświadczenie oraz unikatowe receptury zapewniają asortyment ponad 67 produktów mlecznych, które charakteryzują się wspaniałym smakiem, zapewnionym bezpieczeństwem i doskonałą jakością.

czytaj więcej »

Raisio: Benecol – ta sama skuteczność w nowej odsłonie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-05-21 08:02:55

Benecol, znana marka produktów do smarowania ze stanolami roślinnymi o klinicznie udowodnionej skuteczności w obniżaniu cholesterolu, zyskała tej wiosny nowy wizerunek. Nowe opakowania podkreślają smak produktów i zachęcają do włączenia Benecolu do swojej diety, nie tylko poprzez smaczne i zdrowe kanapki, ale również używanie go do gotowania, pieczenia i duszenia.

czytaj więcej »

Jana (ŚSM): Kefir brzoskwiniowy – nowy smak w ofercie mleczarni

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-05-16 08:17:11

Do oferty mleczarni dołączył nowy smak kefiru, a wszystkie pozostałe zmieniły szatę graficzną.
Kefiry naturalne i smakowe to wspaniałe, orzeźwiające napoje mleczne, ukwaszone przy pomocy żywych kultur drobnoustrojów. Odznaczają się wysokimi walorami odżywczymi, a ponadto są naturalnym źródłem wapnia i białka. Codzienna szklanka smacznego kefiru doskonale gasi pragnienie i orzeźwia, równocześnie dostarczając cennych składników pokarmowych.

czytaj więcej »

Hochland Polska: Nowe sery żółte: Pizza & Pasta oraz Burger & Toast

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-05-02 08:17:22

Hochland przygotował nowe propozycje dla fanów gotowania kultowych dań na ciepło, w domowym zaciszu. Nowości dostępne będą na rynku już od maja, a ich sprzedaż wspierać będzie ogólnopolska kampania promocyjna 360°.
Ser gruby w plastrach Burger & Toast to specjalny gatunek sera – Cagliata w formie grubych plastrów. Ser ten jest doskonały do przygotowania burgerów i tostów – pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i doskonały w smaku, czyli taki, jaki powinien być idealny ser w burgerach.

czytaj więcej »

Hochland Polska: Nowa gama produktów Hochland na sezon grillowo-sałatkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-04-27 08:17:34

Firma Hochland Polska przygotowała produkty na grilla w alternatywnych liniach: Hochland Grillowy – sery pleśniowe w czterech wariantach dwupaków z serem camembert w różnych smakach: Camembert naturalny 2x100 g, sugerowana cena detaliczna 7,49 zł; Camembert z ziołami i Camembert z kolorowym pieprzem 2x100 g, sugerowana cena detaliczna 7,49 zł; Camembert naturalny 2x100 g z sosem żurawinowym 65 g, sugerowana cena detaliczna 7,99 zł; Camembert z ziołami i Camembert z kolorowym pieprzem 2x100 g wraz z sosem żurawinowym 65 g, sugerowana cena detaliczna 7,99 zł

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Pełnoziarnista tarta ze szparagami

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-04-18 09:01:40

Właśnie rozpoczyna się sezon szparagowy! Spośród trzech odmian wybraliśmy te zielone, bo cenimy ich aromatyczny i wyrazisty smak. Doskonale sprawdzają się jako składnik pełnoziarnistej tarty, wypełnionej aksamitną masą, przygotowaną na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony. Uniwersalny charakter potrawy sprawia, że może być serwowana na śniadanie, obiad, lunch lub kolację. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Stanowi także apetyczną i efektowną przekąskę podczas wiosennych przyjęć na świeżym powietrzu.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2018
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25