Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: świat - handel (strona 1 z 4)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Bactoforce Poland: TOC – Test Pozostałości Organicznych

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-03-25 08:00:23

Pozostałości organiczne w zamkniętych systemach przepływu mogą być źródłem problemów mikrobiologicznych. Bactoforce wykrywa i lokalizuje te pozostałości bez otwierania systemu. Okresowe wykonywanie Testu Pozostałości Organicznych pozwala zweryfikować i udokumentować stan sprzętu produkcyjnego. Ponadto umożliwia ocenę systemu pod kątem dokładności mycia. W połączeniu z testem szczelności wymiennika i endoskopią TOC jest idealnym narzędziem do weryfikacji mechanicznych defektów sprzętu oraz higienicznych błędów projektowych.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Mozarella Bianco Latte – jedyna naturalna mozzarella

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-14 08:55:47

W odróżnieniu od pozostałych dostępnych na rynku nie zawiera kwasku cytrynowego, który przyspiesza proces produkcji. Jest serem o obniżonej zawartości soli i o bardziej zwartej konsystencji. Ma unikatowy smak włoskiej mozzarelli nieobecny jak dotąd na naszym rynku.

Mozzarella produkowana jest z najwyższej jakości polskiego mleka, bez użycia konserwantów i barwników. Powstaje w procesie miarodajnego rozciągania, ugniatania masy serowej, aż do uzyskania elastycznej konsystencji ciasta.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Koko Dairy Free do smarowania – produkt unikalny, bezmleczny, nie zawierający soi ani żadnych innych alergenów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-08 08:42:49

Wyprodukowany z tłoczonego oleju kokosowego. Zawiera mniej niż 50% nasyconych kwasów tłuszczowych z masła. W składzie produktu znajduje się 45% tłuszczu roślinnego w tym aż 26% oleju kokosowego, który nie zawiera cholesterolu. Jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha węglowego oraz kwasu laurynowego.

 

czytaj więcej »

Ehrmann Polska: Mleko Bio 3,6% (500 ml)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-06 08:34:31

Mleko Bio to organiczne mleko o zawartości 3,5% tłuszczu, uzyskiwane od krów z ekologicznych gospodarstw w regionie alpejskim.

 

Produkt oferowany przez firmę Ehrmann Polska wpisuje się w trend bio, nie tylko z uwagi na certyfikat jaki posiada, ale również dzięki swojemu przyjaznemu dla środowiska opakowaniu, jakim jest szklana butelka.

czytaj więcej »

Lactima odświeża szatę graficzną serów topionych w plastrach

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-01 08:29:04

Pod koniec 2018 roku na rynku pojawiły się pierwsze produkty Lactima, w nowej odświeżonej szacie graficznej. Pierwsze na półkach sklepowych w nowej odsłonie pojawiły się sery topione w krążku. Razem z początkiem roku dołącza do nich cała linia serów topionych w plastrach. Wszystkie linie produktowe są obecnie spójne, a same opakowania są nowoczesne, z bardzo jasnym przekazem.

Odświeżeniu wizerunku będzie towarzyszyć intensywna kampania promocyjna.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Danish Blue z firmy St. Clemens

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-02-27 15:06:55

Duński półmiękki ser z mleka krowiego, posiadający unijne oznaczenie „Chroniona Nazwa Pochodzenia”. Wytwarzany jest w jedynej, znajdującej się na wyspie Bornholm, mleczarni, która skupia 34 dostawców mleka z regionu. Charakterystyczne położenie geograficzne, klify, morze, słońce, a przede wszystkim słony wiatr, niezwykle wpływają na walory smakowe mleka, a w konsekwencji – sera.

Niesamowita jakość produktu została doceniona przez konsumentów; jest on także zdobywcą wielu nagród krajowych i zagranicznych.

czytaj więcej »

© Bösch Boden Spies; Dorota Kollien, Dyrektor Działu Zarządzania Jakością i Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju w Bösch Boden Spies

Bösch Boden Spies wdraża nową inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju

Źródło: Bösch Boden Spies   Dodano: 2018-11-30 10:20:21

Zrównoważony rozwój jest od dawna jednym z kluczowych aspektów zarządzania korporacyjnego w firmie Bösch Boden Spies z siedzibą w Hamburgu, która jest ekspertem w produkcji składników spożywczych. Jest to widoczne chociażby w procesie wyboru dostawców. Obecnie spółka planuje usystematyzować i rozszerzyć swoje działania. W tym celu specjalista ds. surowców wdraża wewnętrzną inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju. Inicjatywa oparta jest na członkostwie w ZNU (Centrum Zrównoważonego Zarządzania) Uniwersytetu w Witten/Herdecke oraz wyborze Dyrektor Działu Zarządzania Jakością, Doroty Kollien (32), na stanowisko Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Bułeczki twarogowe z twarożku kanapkowo-sernikowego

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-10-08 08:08:51

Nic tak nie poprawia nastroju jak pachnące, świeże twarogowe bułeczki, przygotowane na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony z przepisu autorki bloga Karo in the Kitchen. Możesz je zabrać do szkoły, na wycieczkę lub upiec na weekendowe śniadanie.
Smakują wyśmienicie!

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Wypasiony serek śmietankowy kanapkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-28 09:24:27

W rodzinie produktów marki Mlekovita pojawił się serek Wypasiony o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku. Oferowany w trzech wyjątkowych, lubianych przez konsumentów wariantach: o smaku naturalnym, ze szczypiorkiem i z ziołami. Dzięki kremowej konsystencji jest idealny na każdą okazję: pyszne śniadanie, szybką przekąskę, smaczny podwieczorek lub kolację. Polecany jest nie tylko do smarowania pieczywa i tostów, ale również jako dodatek do krakersów, składnik dipów, przekąsek, wytrawnych kremów, sosów lub farszów do mięsa i ryb.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM) sponsorem strategicznym Mistrzostw Polski w kolarstwie górskim

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2018-07-16 09:29:22

Rok 2018 to dla mleczarni Mlekpol (SM) czas wspierania wydarzeń sportowych. Idealnie wpisują się w promowany przez nas zdrowy aktywny sposób spędzania czasu. Patronowanie Mistrzostwom Polski w kolarstwie górskim jest naturalną kontynuacją wsparcia, którego udzieliliśmy trwającemu wciąż cyklowi wyścigów kolarskich Mazury MTB 2018 – informuje Ewa Gromadzka, kierownik marketingu Mlekpol (SM) w Grajewie.

czytaj więcej »

Jana (ŚSM): Maślanka naturalna prosto z masielnicy dostępna w butelce 375 g

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-07-09 08:01:00

Maślanka naturalna prosto z masielnicy z mleczarni Jana (SSM) w Środzie Wielkopolskiej to napój otrzymywany w wyniku tradycyjnej produkcji masła ze śmietany ukwaszonej w masielnicy, o lekko kwaśnym i orzeźwiającym smaku. Zawiera lecytynę, która wpływa na poprawę pamięci i zdolności koncentracji oraz łatwo przyswajalne białka i sole mineralne. Dzięki zawartości kwasu mlekowego wzmaga wydzielanie soków żołądkowych, pobudza i reguluje procesy trawienia.
Wyrób oznaczony certyfikowanymi znakami: „Jakość Tradycja” i „Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolski”.

czytaj więcej »

Milk Trade Polska: Serek kremowy bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-07-02 08:01:07

Serek kremowy bez laktozy (150 g), to serek wyprodukowany w prowincji Galicja w północnej Hiszpanii, gdzie łąki wzbogacone są o wyjątkowe zioła, dzięki czemu mleko ma wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne. Serek ten to pełnowartościowa i uniwersalna przekąska nadająca się do bezpośredniego spożycia, a także można użyć jej w przygotowaniu potraw dla całej rodziny. Produkt powstał z myślą o osobach cierpiących na nietolerancję laktozy – co jest istotne, specjalny proces produkcji pozwala na usunięcie laktozy, nie wpływając tym samym na właściwości serka.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Najdelikatniejszy Sernik japoński z twarożku Mój Ulubiony

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-06-29 08:18:08

Letnia aura, pełna świeżych zapachów i owocowych smaków to doskonały moment na przygotowanie lekkiego deseru. Idealnie sprawdzi się sernik japoński na bazie Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, przygotowany przez autorkę bloga Poezja Smaku. Kremowy, aksamitny, naturalny twarożek sprawia, że sernik zachwyca delikatnością i zaskakującą, piankową konsystencją. Sok i skórka z cytryny nadają mu orzeźwiający cytrusowy posmak. Najlepiej smakuje ze świeżymi owocami, konfiturą lub musem – razem stworzą idealną kompozycję.

czytaj więcej »

Jana (ŚSM): Twaróg solankowy z pieprzem

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-27 08:01:15

Twaróg solankowy z pieprzem otrzymywany jest z twarogu półtłustego z dodatkiem mieszaniny czterech pieprzy (białego, czerwonego, zielonego i czarnego) produkowanego metodą samoociekową.
Twaróg po namoczeniu w roztworze solanki otrzymuje charakterystyczny i niepowtarzalny smak. Zawarte w nim pełnowartościowe i łatwo przyswajalne białko powoduje, że jest produktem którego nie powinno zabraknąć w codziennym jadłospisie osób ceniących zdrowy tryb życia. Dostępny w wygodnym opakowani na tacce około 450 g.
Posiada szerokie zastosowanie do wykwintnych kanapek, sałatek i przekąsek.

czytaj więcej »

© lazur (szpgr)

Lazur (SPGR): Sery Lazur Złocisty wyróżnione znakiem PDŻ

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-15 08:31:51

Sery pleśniowe Lazur Złocisty po raz kolejny wyróżnione zostały prestiżowym znakiem Poznaj Dobrą Żywność. Uroczysta gala wręczenia wyróżnień odbyła się 8 maja 2018 r. w Poznaniu, podczas Międzynarodowych Targów Polagra Food 2018.
Znak PDŻ jest szczególnie cenny – to jedno z najbardziej uznanych wyróżnień polskiej branży rolno-spożywczej.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25