100 wydanie Forum Mleczarskie Handel

Komunikaty prasowe świat - handel (strona 1 z 4)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© sertop

Sertop: Wielofunkcyjność produktu

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2020-09-11 08:47:36

– Ser do smarowania, zapiekania i zagęszczenia zup. Czy to w ogóle możliwe, żeby serek topiony miał tyle możliwości? Okazuje się, że tak. Głównie za sprawą wysokiej jakości surowców użytych do jego produkcji. – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop.

–To właśnie ta wielofunkcyjność sprawia, że grono miłośników Sertopu wzrasta każdego roku. Polacy doceniają nasze produkty, bo ich obecność w domowej kuchni daje nieograniczone możliwości kulinarne. Można go pokroić i dodać do sałaty, wykorzystać jako dip do warzyw lub też zapiec w piekarniku lub na patelni i podać na talerzu z porcją świeżych warzyw. Warto o tym pamiętać zwłaszcza, kiedy jesteśmy rodzicami i wraz z początkiem roku szkolnego brakuje nam czasu na przygotowanie domowego posiłku – dodaje Aneta Będkowska.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Twaróg Mazurski smak bez laktozy półtłusty

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-08-19 08:04:07

Twaróg ten jest idealną propozycją dla konsumentów, którzy nie tolerują mlecznego cukru. W składzie produktu znajduje się najlepsze mazurskie mleko. Laktoza w nim zawarta została rozłożona dzięki zastosowaniu enzymu laktazy. Tradycyjną recepturę, unikalny smak, delikatną konsystencję, charakterystyczny aromat i wartości odżywcze udało zachować się również w tej odsłonie twarogu.

Będzie on idealnym dodatkiem do śniadań, kolacji, sałatek i przystawek.

czytaj więcej »

Lactima: Ser topiony do smarowania i Masełko extra bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-08-17 08:07:00

Lactima wprowadza na rynek produkty bez laktozy. Masełko extra bez laktozy przeznaczone jest dla rynku HoReCa. Małe opako­wanie zapewnia wygodę podania przy jednoczesnym zachowaniu obecnych obostrzeń sanitarnych. Drugi produkt to Ser topiony do smarowania bez laktozy w kubku, wyprodukowany z najwyższej jakości surowców.

czytaj więcej »

Maluta: Nowe logo mleczarni w Nowym Dworze Gdańskim (OSM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-07-22 09:20:12

„Maluta Prosto z Żuław” – zmiana logo ma na celu podkreślenie regionalnego charakteru i wskazanie regionu pochodzenia wyrobów. Marka Maluta, należąca do mleczarni Nowy Dwór Gdański (OSM), zajmuje pozycję lidera marki regionalnej w Polsce północnej.

Oferuje wyroby najwyższej jakości o naturalnym składzie. Wyjątkowym walorem spółdzielni jest regionalne mleko, odbierane w promieniu zaledwie 50 km od mleczarni, gdzie 80% krów jest wypasanych na naturalnych łąkach. To przekłada się
na dobrostan krów i jakość mleka, dlatego wyroby Maluty są tak intensywnie
smaczne.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland Polska: Almette Mini dla HoReCa

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2020-01-22 11:45:30

Almette to marka numer jeden w Polsce, która teraz będzie dostępna w nowej odsłonie dedykowanej dla rynku HoReCa: restauracji, hoteli i pensjonatów. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gastronomów i wpisując się w potrzebę rynku, pojedyncze porcje Almette będą stanowiły doskonały element oferty śniadaniowej. To wygodne rozwiązanie dla wszystkich, to 100% naturalnych składników, smak i wygoda.

Almette Mini to puszysty serek, idealny do kanapek i przekąsek. Do wyboru są najpopularniejsze warianty smakowe – śmietankowy i z ziołami. Pojedyncze porcje to przede wszystkim wygoda. Wcześniej proponowane 4 miniporcje trzeba było łamać, teraz to już jest zrobione. Gotowy produkt do podania to plus dla konsumenta oraz dla obsługi hotelu. Dodatkowo pomyślano o dedykowanej folii gastro – na każdym opakowaniu. Jednostka sprzedażowa to karton 30 x 30 g.

czytaj więcej »

Sertop: Ciasta bezpieczne dla alergików

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-05-17 08:37:37

– 18 maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia, którego celem jest zachęcenie ludzi do przygotowywania własnoręcznych wypieków także tych, bezpiecznych dla alergików - mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Jest to możliwe między innymi dzięki użyciu naszego masła klarowanego tzw. masła Ghee, które ze względu na brak laktozy idealnie nadaje się do spożywania przez osoby z jej nietolerancją.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Mleko acidofilne

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-07 09:02:36

Mleko acidofilne z Mlekovity, oferowane w trzech popularnych wśród konsumentów smakach: naturalnym, truskawkowym i owoców leśnych, to mleczny napój fermentowany. Zawiera kultury bakterii fermentacji mlekowej oraz Lactobacillus acidophilus, które wywierają korzystny wpływ na organizm człowieka, m.in. wspomagają proces trawienia oraz pobudzają aktywność komórek odpornościowych. Dzięki temu mleko acidofilne polecane jest nie tylko jako produkt na każda porę dnia: śniadanie, przerwę w pracy, przekąskę, podwieczorek czy kolację, ale również m.in. po leczeniu antybiotykami czy dla pobudzenia odporności organizmu.

czytaj więcej »

Bactoforce Poland: TOC – Test Pozostałości Organicznych

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-03-25 08:00:23

Pozostałości organiczne w zamkniętych systemach przepływu mogą być źródłem problemów mikrobiologicznych. Bactoforce wykrywa i lokalizuje te pozostałości bez otwierania systemu. Okresowe wykonywanie Testu Pozostałości Organicznych pozwala zweryfikować i udokumentować stan sprzętu produkcyjnego. Ponadto umożliwia ocenę systemu pod kątem dokładności mycia. W połączeniu z testem szczelności wymiennika i endoskopią TOC jest idealnym narzędziem do weryfikacji mechanicznych defektów sprzętu oraz higienicznych błędów projektowych.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Mozarella Bianco Latte – jedyna naturalna mozzarella

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-14 08:55:47

W odróżnieniu od pozostałych dostępnych na rynku nie zawiera kwasku cytrynowego, który przyspiesza proces produkcji. Jest serem o obniżonej zawartości soli i o bardziej zwartej konsystencji. Ma unikatowy smak włoskiej mozzarelli nieobecny jak dotąd na naszym rynku.

Mozzarella produkowana jest z najwyższej jakości polskiego mleka, bez użycia konserwantów i barwników. Powstaje w procesie miarodajnego rozciągania, ugniatania masy serowej, aż do uzyskania elastycznej konsystencji ciasta.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Koko Dairy Free do smarowania – produkt unikalny, bezmleczny, nie zawierający soi ani żadnych innych alergenów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-08 08:42:49

Wyprodukowany z tłoczonego oleju kokosowego. Zawiera mniej niż 50% nasyconych kwasów tłuszczowych z masła. W składzie produktu znajduje się 45% tłuszczu roślinnego w tym aż 26% oleju kokosowego, który nie zawiera cholesterolu. Jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha węglowego oraz kwasu laurynowego.

 

czytaj więcej »

Ehrmann Polska: Mleko Bio 3,6% (500 ml)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-06 08:34:31

Mleko Bio to organiczne mleko o zawartości 3,5% tłuszczu, uzyskiwane od krów z ekologicznych gospodarstw w regionie alpejskim.

 

Produkt oferowany przez firmę Ehrmann Polska wpisuje się w trend bio, nie tylko z uwagi na certyfikat jaki posiada, ale również dzięki swojemu przyjaznemu dla środowiska opakowaniu, jakim jest szklana butelka.

czytaj więcej »

Lactima odświeża szatę graficzną serów topionych w plastrach

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-01 08:29:04

Pod koniec 2018 roku na rynku pojawiły się pierwsze produkty Lactima, w nowej odświeżonej szacie graficznej. Pierwsze na półkach sklepowych w nowej odsłonie pojawiły się sery topione w krążku. Razem z początkiem roku dołącza do nich cała linia serów topionych w plastrach. Wszystkie linie produktowe są obecnie spójne, a same opakowania są nowoczesne, z bardzo jasnym przekazem.

Odświeżeniu wizerunku będzie towarzyszyć intensywna kampania promocyjna.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Danish Blue z firmy St. Clemens

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-02-27 15:06:55

Duński półmiękki ser z mleka krowiego, posiadający unijne oznaczenie „Chroniona Nazwa Pochodzenia”. Wytwarzany jest w jedynej, znajdującej się na wyspie Bornholm, mleczarni, która skupia 34 dostawców mleka z regionu. Charakterystyczne położenie geograficzne, klify, morze, słońce, a przede wszystkim słony wiatr, niezwykle wpływają na walory smakowe mleka, a w konsekwencji – sera.

Niesamowita jakość produktu została doceniona przez konsumentów; jest on także zdobywcą wielu nagród krajowych i zagranicznych.

czytaj więcej »

© Bösch Boden Spies; Dorota Kollien, Dyrektor Działu Zarządzania Jakością i Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju w Bösch Boden Spies

Bösch Boden Spies wdraża nową inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju

Źródło: Bösch Boden Spies   Dodano: 2018-11-30 10:20:21

Zrównoważony rozwój jest od dawna jednym z kluczowych aspektów zarządzania korporacyjnego w firmie Bösch Boden Spies z siedzibą w Hamburgu, która jest ekspertem w produkcji składników spożywczych. Jest to widoczne chociażby w procesie wyboru dostawców. Obecnie spółka planuje usystematyzować i rozszerzyć swoje działania. W tym celu specjalista ds. surowców wdraża wewnętrzną inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju. Inicjatywa oparta jest na członkostwie w ZNU (Centrum Zrównoważonego Zarządzania) Uniwersytetu w Witten/Herdecke oraz wyborze Dyrektor Działu Zarządzania Jakością, Doroty Kollien (32), na stanowisko Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Bułeczki twarogowe z twarożku kanapkowo-sernikowego

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-10-08 08:08:51

Nic tak nie poprawia nastroju jak pachnące, świeże twarogowe bułeczki, przygotowane na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony z przepisu autorki bloga Karo in the Kitchen. Możesz je zabrać do szkoły, na wycieczkę lub upiec na weekendowe śniadanie. Smakują wyśmienicie!

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij