Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: świat (wszystkich: 146, strona 1 z 10)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Bactoforce Poland: TOC – Test Pozostałości Organicznych

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-03-25 08:00:23

Pozostałości organiczne w zamkniętych systemach przepływu mogą być źródłem problemów mikrobiologicznych. Bactoforce wykrywa i lokalizuje te pozostałości bez otwierania systemu. Okresowe wykonywanie Testu Pozostałości Organicznych pozwala zweryfikować i udokumentować stan sprzętu produkcyjnego. Ponadto umożliwia ocenę systemu pod kątem dokładności mycia. W połączeniu z testem szczelności wymiennika i endoskopią TOC jest idealnym narzędziem do weryfikacji mechanicznych defektów sprzętu oraz higienicznych błędów projektowych.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Mozarella Bianco Latte – jedyna naturalna mozzarella

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-14 08:55:47

W odróżnieniu od pozostałych dostępnych na rynku nie zawiera kwasku cytrynowego, który przyspiesza proces produkcji. Jest serem o obniżonej zawartości soli i o bardziej zwartej konsystencji. Ma unikatowy smak włoskiej mozzarelli nieobecny jak dotąd na naszym rynku.

Mozzarella produkowana jest z najwyższej jakości polskiego mleka, bez użycia konserwantów i barwników. Powstaje w procesie miarodajnego rozciągania, ugniatania masy serowej, aż do uzyskania elastycznej konsystencji ciasta.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Koko Dairy Free do smarowania – produkt unikalny, bezmleczny, nie zawierający soi ani żadnych innych alergenów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-08 08:42:49

Wyprodukowany z tłoczonego oleju kokosowego. Zawiera mniej niż 50% nasyconych kwasów tłuszczowych z masła. W składzie produktu znajduje się 45% tłuszczu roślinnego w tym aż 26% oleju kokosowego, który nie zawiera cholesterolu. Jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha węglowego oraz kwasu laurynowego.

 

czytaj więcej »

Ehrmann Polska: Mleko Bio 3,6% (500 ml)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-06 08:34:31

Mleko Bio to organiczne mleko o zawartości 3,5% tłuszczu, uzyskiwane od krów z ekologicznych gospodarstw w regionie alpejskim.

 

Produkt oferowany przez firmę Ehrmann Polska wpisuje się w trend bio, nie tylko z uwagi na certyfikat jaki posiada, ale również dzięki swojemu przyjaznemu dla środowiska opakowaniu, jakim jest szklana butelka.

czytaj więcej »

Lactima odświeża szatę graficzną serów topionych w plastrach

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-01 08:29:04

Pod koniec 2018 roku na rynku pojawiły się pierwsze produkty Lactima, w nowej odświeżonej szacie graficznej. Pierwsze na półkach sklepowych w nowej odsłonie pojawiły się sery topione w krążku. Razem z początkiem roku dołącza do nich cała linia serów topionych w plastrach. Wszystkie linie produktowe są obecnie spójne, a same opakowania są nowoczesne, z bardzo jasnym przekazem.

Odświeżeniu wizerunku będzie towarzyszyć intensywna kampania promocyjna.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Danish Blue z firmy St. Clemens

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-02-27 15:06:55

Duński półmiękki ser z mleka krowiego, posiadający unijne oznaczenie „Chroniona Nazwa Pochodzenia”. Wytwarzany jest w jedynej, znajdującej się na wyspie Bornholm, mleczarni, która skupia 34 dostawców mleka z regionu. Charakterystyczne położenie geograficzne, klify, morze, słońce, a przede wszystkim słony wiatr, niezwykle wpływają na walory smakowe mleka, a w konsekwencji – sera.

Niesamowita jakość produktu została doceniona przez konsumentów; jest on także zdobywcą wielu nagród krajowych i zagranicznych.

czytaj więcej »

© Bösch Boden Spies; Dorota Kollien, Dyrektor Działu Zarządzania Jakością i Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju w Bösch Boden Spies

Bösch Boden Spies wdraża nową inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju

Źródło: Bösch Boden Spies   Dodano: 2018-11-30 10:20:21

Zrównoważony rozwój jest od dawna jednym z kluczowych aspektów zarządzania korporacyjnego w firmie Bösch Boden Spies z siedzibą w Hamburgu, która jest ekspertem w produkcji składników spożywczych. Jest to widoczne chociażby w procesie wyboru dostawców. Obecnie spółka planuje usystematyzować i rozszerzyć swoje działania. W tym celu specjalista ds. surowców wdraża wewnętrzną inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju. Inicjatywa oparta jest na członkostwie w ZNU (Centrum Zrównoważonego Zarządzania) Uniwersytetu w Witten/Herdecke oraz wyborze Dyrektor Działu Zarządzania Jakością, Doroty Kollien (32), na stanowisko Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju.

czytaj więcej »

© hochland polska

XI Węgrowski Bieg na 100-lecie Niepodległości z Hochland

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-11-15 21:41:41

100-lecie odzyskania Niepodległości mieszkańcy Węgrowa uczcili Węgrowskim Biegiem Niepodległości. To niezwykle ciekawe wydarzenie towarzyszące obchodom Święta Niepodległości w tym roku odbyło się już po raz jedenasty i po raz drugi z Hochland Polska. Listopadowa aura zachęcała do aktywności sportowych, na Rynek Mariacki w Węgrowie licznie przybyli uczestnicy biegu i dopingujący widzowie. Biegacze startowali w czterech kategoriach: przedszkola na dystanse 150 m, szkoła podstawowa – 600 i 900 m, gimnazjum i VII klasy szkoły podstawowej – 3 km, oraz kategoria Open – 5 km. Najmłodszym uczestnikiem biegu był trzyletni Rafał, natomiast najstarszym 69-letni Tadeusz.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Bułeczki twarogowe z twarożku kanapkowo-sernikowego

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-10-08 08:08:51

Nic tak nie poprawia nastroju jak pachnące, świeże twarogowe bułeczki, przygotowane na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony z przepisu autorki bloga Karo in the Kitchen. Możesz je zabrać do szkoły, na wycieczkę lub upiec na weekendowe śniadanie.
Smakują wyśmienicie!

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Wypasiony serek śmietankowy kanapkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-28 09:24:27

W rodzinie produktów marki Mlekovita pojawił się serek Wypasiony o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku. Oferowany w trzech wyjątkowych, lubianych przez konsumentów wariantach: o smaku naturalnym, ze szczypiorkiem i z ziołami. Dzięki kremowej konsystencji jest idealny na każdą okazję: pyszne śniadanie, szybką przekąskę, smaczny podwieczorek lub kolację. Polecany jest nie tylko do smarowania pieczywa i tostów, ale również jako dodatek do krakersów, składnik dipów, przekąsek, wytrawnych kremów, sosów lub farszów do mięsa i ryb.

czytaj więcej »

© sertop
© sertop

Sery Sertop z kolejnymi nagrodami

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2018-09-20 09:29:37

Podczas Festiwalu Sera i Twarogów Polskiego Mleczarstwa w Olsztynie tyski producent serków topionych został uhonorowany kolejnymi nagrodami. Tytuł „Serowy Król” – Nagroda Konsumentów – otrzymały cieszące się od lat dużą popularnością na rynku – krążki Mix (Mój... jedyny, Twój...ulubiony, Nasz...wyśmienity, Wasz...luksusowy). Natomiast „Hit Serowy” przyznano serowi smażonemu z kminkiem Hauskyjza, który niedawno wszedł do asortymentu marki.

czytaj więcej »

© hochland

Hochland na Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-09-17 10:30:29

W dniach 15-16 września 2018, w Kortowie, na placu przed Centrum Konferencyjno-Szkoleniowym Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie odbyło się 6. Ogólnopolskie Święto Sera – Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa. Firma Hochland Polska zaprezentowała się obok kilkudziesięciu innych wystawców – najlepszych producentów serów i twarogów oraz firm pracujących na rzecz mleczarstwa. Tegoroczną imprezę odwiedziło kilka tysięcy osób.
Precle z serkiem Hochland Kanapkowym w trzech smakach zostały entuzjastycznie przyjęte przez gości festiwalu. Bardzo chętnie je konsumowano, podobało się wszystkim opakowanie oraz kształt bułeczki. Także inne nowości, jak Mini Almette, Hochland Kanapkowy Mini czy też Hochland Burger & Toast cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród uczestników tegorocznego festiwalu. Ser żółty Hochland Burger & Toast to nowość stworzona do przyrządzenia rozmaitych dań na ciepło m.in. tostów, grzanek, zapiekanek oraz pysznych burgerów, które od miesięcy królują we wszystkich rankingach na najbardziej trendy dania.
Zdjecia: Hochland Polska

czytaj więcej »

© hochland polska
© hochland polska

Hochland partnerem Święta Chleba i Sera w Kaźmierzu!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-08-27 12:55:10

Święto Chleba i Sera było jedną z największych imprez zorganizowanych w Gminie Kaźmierz od lat. Dwudniowy festyn przyciągnął 25-26 sierpnia niemal tysiąc uczestników, na których czekało wiele atrakcji. Firma Hochland Polska, która od 1995 roku w Kaźmierzu ma swój zakład produkcji serów, z entuzjazmem wsparła przygotowanie festynu organizowanego przez Urząd Gminy.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM) sponsorem strategicznym Mistrzostw Polski w kolarstwie górskim

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2018-07-16 09:29:22

Rok 2018 to dla mleczarni Mlekpol (SM) czas wspierania wydarzeń sportowych. Idealnie wpisują się w promowany przez nas zdrowy aktywny sposób spędzania czasu. Patronowanie Mistrzostwom Polski w kolarstwie górskim jest naturalną kontynuacją wsparcia, którego udzieliliśmy trwającemu wciąż cyklowi wyścigów kolarskich Mazury MTB 2018 – informuje Ewa Gromadzka, kierownik marketingu Mlekpol (SM) w Grajewie.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Uczmy dzieci samodzielności

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2018-07-12 10:53:54

Wakacje to idealny moment do nauczenia dzieci czegoś nowego. Brak szkolnych obowiązków i letnia atmosfera sprawiają, że zarówno dzieci, jak i ich rodzice mają więcej wolnego czasu, który warto wspólnie wykorzystać na naukę samodzielnego gotowania. Ma to istotne znaczenie edukacyjne także pod kątem zdrowotnym, bo to, czego nauczymy najmłodszych w dzieciństwie, zostanie z nimi na długie lata.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25