100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe świat (wszystkich: 159, strona 1 z 11)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© sertop

Sertop: Wielofunkcyjność produktu

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2020-09-11 08:47:36

– Ser do smarowania, zapiekania i zagęszczenia zup. Czy to w ogóle możliwe, żeby serek topiony miał tyle możliwości? Okazuje się, że tak. Głównie za sprawą wysokiej jakości surowców użytych do jego produkcji. – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop.

–To właśnie ta wielofunkcyjność sprawia, że grono miłośników Sertopu wzrasta każdego roku. Polacy doceniają nasze produkty, bo ich obecność w domowej kuchni daje nieograniczone możliwości kulinarne. Można go pokroić i dodać do sałaty, wykorzystać jako dip do warzyw lub też zapiec w piekarniku lub na patelni i podać na talerzu z porcją świeżych warzyw. Warto o tym pamiętać zwłaszcza, kiedy jesteśmy rodzicami i wraz z początkiem roku szkolnego brakuje nam czasu na przygotowanie domowego posiłku – dodaje Aneta Będkowska.

czytaj więcej »

Doradca Smaku z gwiazdorską obsadą produktów Mlekpol

Źródło: Mlekpol (SM)/38PR   Dodano: 2020-09-04 13:03:41

„Doradca smaku” to program kulinarny emitowany na antenie stacji telewizyjnej TVN, w którym prowadzący, mistrz kulinarny Robert Sowa udowadnia, że gotowanie jest absolutnie dla każdego. W poszczególnych odcinkach prezentowane są przepisy z wykorzystaniem wybranych produktów partnera. Mlekpol (SM) po raz kolejny został sponsorem programu. Marki należące do mleczarni Mlekpol (SM) zostaną gwiazdami serii programu kulinarnego „Doradca Smaku”.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Twaróg Mazurski smak bez laktozy półtłusty

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-08-19 08:04:07

Twaróg ten jest idealną propozycją dla konsumentów, którzy nie tolerują mlecznego cukru. W składzie produktu znajduje się najlepsze mazurskie mleko. Laktoza w nim zawarta została rozłożona dzięki zastosowaniu enzymu laktazy. Tradycyjną recepturę, unikalny smak, delikatną konsystencję, charakterystyczny aromat i wartości odżywcze udało zachować się również w tej odsłonie twarogu.

Będzie on idealnym dodatkiem do śniadań, kolacji, sałatek i przystawek.

czytaj więcej »

Lactima: Ser topiony do smarowania i Masełko extra bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-08-17 08:07:00

Lactima wprowadza na rynek produkty bez laktozy. Masełko extra bez laktozy przeznaczone jest dla rynku HoReCa. Małe opako­wanie zapewnia wygodę podania przy jednoczesnym zachowaniu obecnych obostrzeń sanitarnych. Drugi produkt to Ser topiony do smarowania bez laktozy w kubku, wyprodukowany z najwyższej jakości surowców.

czytaj więcej »

Maluta: Nowe logo mleczarni w Nowym Dworze Gdańskim (OSM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-07-22 09:20:12

„Maluta Prosto z Żuław” – zmiana logo ma na celu podkreślenie regionalnego charakteru i wskazanie regionu pochodzenia wyrobów. Marka Maluta, należąca do mleczarni Nowy Dwór Gdański (OSM), zajmuje pozycję lidera marki regionalnej w Polsce północnej.

Oferuje wyroby najwyższej jakości o naturalnym składzie. Wyjątkowym walorem spółdzielni jest regionalne mleko, odbierane w promieniu zaledwie 50 km od mleczarni, gdzie 80% krów jest wypasanych na naturalnych łąkach. To przekłada się
na dobrostan krów i jakość mleka, dlatego wyroby Maluty są tak intensywnie
smaczne.

czytaj więcej »

© ryki (sm)

Ryki (SM) sponsorem 2. Maratonu Kajakowego na Wieprzu

Źródło: Ryki (SM)   Dodano: 2020-07-09 11:22:10

Zapoczątkowana akcja Aktywni na SERio bardzo dobrze oddaje ideę zorganizowanego w dniu 27.06.2020 r. 2. Maratonu Kajakowego na Wieprzu. Obie inicjatywy łączy propagowanie różnych form aktywności sportowej w połączeniu ze zdrowym trybem życia.

– Cieszymy się, że mogliśmy aktywnie wesprzeć tegoroczne zmagania kajakarzy ścigających się na dystansie 104 km z Lubartowa do Kośmina, który jest zaliczany do klasyfikacji Canoa Cup lub na krótszym odcinku 43 km z Jeziorzan do Kośmina – mówią przedstawiciele mleczarni Ryki (SM).

Ustanowiono nowy rekord czasowy 7 godz. 25 min. i 25 sek., który trudno będzie pobić w przyszłości. Na mecie w Kośminie, przy przystani kajakowej odbyła się dekoracja zwycięzców, podczas której uczestnicy otrzymali m.in. SERowe przysmaki.

czytaj więcej »

© spomlek (sm)

Spomlek (SM) Mistrzem Krajowej AgroLigi 2019

Źródło: Spomlek (SM)   Dodano: 2020-06-08 12:11:59

Mleczarnia Spomlek (SM) została Mistrzem Krajowym Konkursu AgroLiga 2019 w kategorii Firmy. Nagrodę podczas uroczystej Gali AgroLigi 2019 wręczył 3 czerwca Prezydent RP Andrzej Duda. Nagrody z rąk Prezydenta RP Andrzeja Dudy oraz Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jana Krzysztofa Ardanowskiego odebrał Marek Kalinowski, Przewodniczący Rady Nadzorczej Spomlek (SM) oraz Agnieszka Kamela, Dyrektor Skupu Surowca.

Prezydent Andrzej Duda dziękował wyróżnionym za dawanie przykładu innym gospodarzom i przedsiębiorcom, a także za zapewnianie bezpieczeństwa żywnościowego. Podkreślił, że na początku pandemii, dzięki polskim producentom nikomu nie zabrakło żywności.

czytaj więcej »

Skierniewice (OSM): Nowe sery

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-03-25 08:08:51

Mleczarnia Skierniewice (OSM) oferuje do sprzedaży na rynku sery Magnackie pod nową marką – Uczta serowa. Są to sery jakości premium, wzbogacane specjalnymi mieszankami ziół, przypraw i naturalnych barwników. Produkowane są przez doświadczonych serowarów, zgodnie z najlepszą sztuką serowarską.

czytaj więcej »

Lactima: Dipy serowe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-03-18 08:04:12

Dip to wspaniały dodatek do wszelkich chrupkich przekąsek. Najlepiej smakuje w połączeniu z nachosami, chipsami, krakersami. Może być też ciekawym dodatkiem do kanapek, placków tortillii, warzyw lub mięsa. Idealny na spotkania towarzyskie w gronie znajomych, wspólne biesiady rodzinne, domowe seanse filmowe. Teraz Lactima ma w swojej ofercie trzy dipy: przyjemnie pikantny dip Jalapeno, dip Guacamole z awokado oraz aromatyczny serowy dip Fondue, który najlepiej smakuje na ciepło.

 

czytaj więcej »

Bakoma: Jogurt Musli Bio

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-02-27 08:11:14

Jogurt Musli Bio to nowość w ofercie firmy Bakoma. To typowy substytut przekąski, kierowany do osób, które nie mają czasu na samodzielne przygotowanie podobnego posiłku. Jego główną zaletą jest ekologiczne pochodzenie składników i prosty skład. Znajdziemy w nim tylko jogurt, owoce, musli i cukier trzcinowy. W sklepach można kupić trzy wersje smakowe Musli Bio – z daktylami, figami i suszoną śliwką.

czytaj więcej »

© żabka

Od teraz w Żabce kawa z mlekiem bez laktozy z mleczarni Łowicz (OSM)

Źródło: Żabka   Dodano: 2020-02-19 13:22:21

Sieć Żabka, dostosowując się do zróżnicowanych potrzeb swoich klientów, wprowadziła w strefie Żabka Café porcyjne mleko bez laktozy, które można samodzielnie dodać do kawy. Wszyscy, którzy chcieliby napić się kawy z mlekiem bez laktozy od teraz mają taką możliwość w sklepach sieci Żabka w całej Polsce.

- Chcemy, by każdy kto odwiedza sklepy sieci Żabka mógł znaleźć w nich to, czego potrzebuje. Zauważamy, że coraz więcej osób z różnych powodów, wyklucza ze swojej diety produkty zawierające laktozę. By mimo wszystko mogli się cieszyć smakiem ulubionej białej kawy, wprowadziliśmy porcjowane mleka bez laktozy. Każdy może dolać je do swojego kubka, a sprzedawca naliczy cenę czarnej kawy. Jednocześnie jednorazowe kapsułki pozwalają zachować czystość i higienę, dzięki czemu klienci mają pewność, że ich mleko jest zawsze świeże – podkreśla Jerzy Roguski, Dyrektor Handlowy w firmie Żabka Polska.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland Polska: Almette Mini dla HoReCa

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2020-01-22 11:45:30

Almette to marka numer jeden w Polsce, która teraz będzie dostępna w nowej odsłonie dedykowanej dla rynku HoReCa: restauracji, hoteli i pensjonatów. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom gastronomów i wpisując się w potrzebę rynku, pojedyncze porcje Almette będą stanowiły doskonały element oferty śniadaniowej. To wygodne rozwiązanie dla wszystkich, to 100% naturalnych składników, smak i wygoda.

Almette Mini to puszysty serek, idealny do kanapek i przekąsek. Do wyboru są najpopularniejsze warianty smakowe – śmietankowy i z ziołami. Pojedyncze porcje to przede wszystkim wygoda. Wcześniej proponowane 4 miniporcje trzeba było łamać, teraz to już jest zrobione. Gotowy produkt do podania to plus dla konsumenta oraz dla obsługi hotelu. Dodatkowo pomyślano o dedykowanej folii gastro – na każdym opakowaniu. Jednostka sprzedażowa to karton 30 x 30 g.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Nowa, ekskluzywna linia serów długodojrzewających Diamenty Konsera

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-08-27 08:27:15

Wchodzące w jej skład sery: Tylżycki Old (3 mies.), Księżan Old (4 mies.), Cheddar Old (9 mies.) i Mazdamer Old (12 mies.) swoje wyjątkowe walory smakowe zawdzięczają długiemu okresowi dojrzewania w starannie dobranych warunkach. Są idealne na deskę serów, wykwintne koreczki czy jako samodzielna przekąska. Doskonale komponują się ze słodkimi dodatkami jak miód czy owoce. Wspaniale współgrać będą zarówno ze świeżymi owocami (np. winogrona, gruszki, dojrzałe soczyste mango lub figi), jak i suszonymi (np. morele, śliwki, żurawina).

czytaj więcej »

Sertop: Ciasta bezpieczne dla alergików

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-05-17 08:37:37

– 18 maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia, którego celem jest zachęcenie ludzi do przygotowywania własnoręcznych wypieków także tych, bezpiecznych dla alergików - mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Jest to możliwe między innymi dzięki użyciu naszego masła klarowanego tzw. masła Ghee, które ze względu na brak laktozy idealnie nadaje się do spożywania przez osoby z jej nietolerancją.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Mleko acidofilne

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-07 09:02:36

Mleko acidofilne z Mlekovity, oferowane w trzech popularnych wśród konsumentów smakach: naturalnym, truskawkowym i owoców leśnych, to mleczny napój fermentowany. Zawiera kultury bakterii fermentacji mlekowej oraz Lactobacillus acidophilus, które wywierają korzystny wpływ na organizm człowieka, m.in. wspomagają proces trawienia oraz pobudzają aktywność komórek odpornościowych. Dzięki temu mleko acidofilne polecane jest nie tylko jako produkt na każda porę dnia: śniadanie, przerwę w pracy, przekąskę, podwieczorek czy kolację, ale również m.in. po leczeniu antybiotykami czy dla pobudzenia odporności organizmu.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij