100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe kraj (wszystkich: 2152, strona 6 z 144)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© sertop

Sertop włącza się w akcję #ZostańWDomu

Źródło: Sertop   Dodano: 2020-03-25 09:57:23

Bieżąca sytuacja na świecie wymusza na nas pewne ograniczenia. Wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, że aby uniknąć zarażenia musimy ograniczyć kontakt z innymi ludźmi i przestrzegać podanych przez Ministra Zdrowia zaleceń w kwestii higieny, a także zrobić wszystko, aby nie zachorować i nie przysporzyć lekarzom dodatkowej pracy. Tyski producent serków topionych także apeluje o pozostanie w domu, zwłaszcza osoby starsze, bo to właśnie one najbardziej obarczone są największym ryzykiem zachorowania.

– Czas spędzony w domu można wykorzystać także na gotowanie i przygotowanie nowych inspiracji w kuchni, na które w codziennej gonitwie nie mamy zwykle czasu – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w firmie Sertop.

czytaj więcej »

Sertop: Kolejne kostki sera topionego zmieniają design

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-03-23 08:01:04

Tyski producent serków smażonych i topionych zmienia design swoich produktów. Nowy wygląd zyskały kostki z dodatkiem pomidorów, papryki, pieczarek i słonecznika, a także Złoty Ementaler, kultowy produkt marki, obecny na rynku od ponad 50 lat. Pierwszymi produktami ze zmienionym opakowaniem były sery smażone oraz kostki serków topionych: tylżyckiego, goudy, cheddar, a także tych z dodatkiem szczypiorku i cebuli, czosnku oraz borowików.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Nowe smaki puddingu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-03-20 08:03:58

Deser Poezja Lux to od lat jeden z ulubionych deserów na rynku. Pyszny pudding przykryty warstwą puszystej, bitej śmietany sprawi, że chociaż na chwilę oderwiesz się od rzeczywistości i pozwolisz się rozpieszczać delikatną konsystencją i słodkim smakiem. Dla wszystkich miłośników deserów Poezja wprowadzono dwa nowe warianty smakowe. Teraz można cieszyć się aksamitnym puddingiem z pianką o smaku toffi oraz o smaku waniliowym.

Nowe desery dołączyły do ulubionych: czekoladowego, truskawkowego i orzechowego.

 

czytaj więcej »

© sertop

Sertop z nowymi filmami kulinarnymi

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2020-03-19 13:35:13

Tyski producent serków topionych wypuścił kolejne filmy kulinarne. – Tym razem Czytelnicy mogą dowiedzieć się jak przygotować wielkanocny pasztet jajeczny z plastrami serka topionego, będący doskonałym dodatkiem świątecznego menu, a także skorzystać z innych przepisów np. na: nadziewane papryki oraz polędwiczkę z dorsza z kurkami i sosem serowo-porowym, roladę z indyka faszerowaną szpinakowym pesto, tartę z jabłkami i malinami oraz serowe risotto – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. Instruktażowe filmy można znaleźć na www.sertop.pl i serwisie kulinarnym www.serkiwkuchni.pl

 

czytaj więcej »

Łaciate Junior w nowym opakowaniu 0,5 litra

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2020-03-16 13:42:35

Łaciate Junior z mleczarni Mlekpol (SM) to mleko specjalnie stworzone z myślą o dzieciach. Zawartość tłuszczu w mleku Junior wynosi 3,8% co powoduje, że jego właściwości są najbardziej zbliżone do mleka prosto od krowy. Łaciate Junior ma wyjątkowo kremowy smak. To również solidna porcja zdrowej, dobrze przyswajalnej energii zapewniająca dzieciom i młodzieży prawidłowy rozwój. Mleko Łaciate Junior jest źródłem wapnia, pełnowartościowego białka, magnezu, potasu, witamin z grupy B oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A, D i E. Teraz Łaciate Junior dostępne również w nowym opakowaniu o pojemności 0,5 litra.

czytaj więcej »

Milk-Trade: Wyjątkowy jogurt kozi

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-03-16 07:57:13

Wraz z rozwojem technologicznym oraz digitalizacją codziennego życia konsumenci szukają powrotu do prostoty. Przejawia się to przede wszystkim w filozofii codziennego życia, a zatem i w sposobie żywienia. Polacy coraz chętniej sięgają po produkty pochodzenia naturalnego i o prostym składzie. Z tego względu firma Milk-Trade w ostatnim czasie wiele uwagi poświęciła rozwojowi oferty, rozbudowując ją o wyjątkowy jogurt z mleka koziego. Ich produkcja znajduje się na Morawach – mleko pochodzi od kóz rasy francuskiej mlecznej, odpowiednio karmionych paszą bez GMO.

czytaj więcej »

Bochnia (OSM): Mleko w szklanej butelce od krów rasy Polska Czerwona

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-03-13 08:15:37

Bochnia (OSM) wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów wprowadziła do sprzedaży mleko w szklanej butelce od krów Rasy Polska Czerwona. Jest to jedyne na polskim rynku mleko w szklanej butelce dostępne w sprzedaży ogólnopolskiej. Wyjątkowość tego produktu podkreśla fakt, że mleko pochodzi od krów rasy Polska Czerwona.

Rasa ta objęta jest ochroną zasobów genetycznych i jest hodowana w rejonach podgórskich i górskich, odznacza się dużą odpornością, zdrowotnością i długowiecznością a dzięki tradycyjnemu żywieniu opartemu na letnim wypasie pastwiskowym mleko tej rasy posiada szczególnie wysoką wartością biologiczną – wysoką zawartość białka, tłuszczu i suchej masy oraz ma większą zawartość kwasów CLA.

czytaj więcej »

Bactoforce: Test Ryboflawiny: kontrola mycia i domywania

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2020-03-11 08:02:13

Podczas pracy z zamkniętymi i zautomatyzowanymi liniami technologicznymi, dobrze działający system CIP jest niezbędny do zarządzania jakością produkcji. Walidacja instalacji CIP często opiera się na analizie cieczy CIP. Inspekcję można wykorzystać jako uzupełnienie, identyfikując pierwotną przyczynę nieprawidłowości ujawnionych w analizie.

Zaletą kontroli wizualnej jest to, że ujawnia obszary, do których automatyczne mycie nie może dotrzeć. Ujawnia biofilm w zbiornikach lub pozostałości w rurach, które często są spowodowane wadami mechanicznymi w układzie CIP (np. wadliwa turbina) lub błędami projektowymi (np. ślepe zaułki w rurach).

czytaj więcej »

© pim

Uczniowie dobrze się bawią i kształtują właściwe nawyki żywieniowe

Źródło: Polska Izba Mleka   Dodano: 2020-03-09 11:21:42

Ciekawe konkursy, spotkania z mlecznymi bohaterami, mleczne gadżety - m.in. na takie atrakcje mogą liczyć uczniowie palcówek, które zgłosiły się do udziału w programie "Mamy kota na punkcie mleka" sfinansowanego z Funduszu Promocji Mleka. Program ten jest realizowany przez Polską Izbę Mleka oraz we współpracy z Polską Federację Hodowców Bydła i Producentów Mleka.

czytaj więcej »

© hochland polska
© hochland polska

Zero waste w praktyce: inspiracje kulinarne Hochland

Źródło: Hochland Polska / Quality PR   Dodano: 2020-03-09 08:59:53

Na początku marca odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne Hochland według idei zero waste. Wydarzenie poprowadzili: Damian Kordas, utalentowany kucharz młodego pokolenia i Jagna Niedzielska, propagatorka ruchu Zero Waste w Polsce. W spotkaniu uczestniczyli influencerzy, którzy pod okiem ekspertów zgłębiali tajniki gotowania zgodnie z filozofią niemarnowania żywności, przyrządzając pyszne dania z serami kremowymi Hochland.

Edukacja, która inspiruje

Warszawskie Comfort Food Studio za sprawą Hochland zamieniło się w kreatywną przestrzeń, w której gotowanie połączyło się z edukacją. Spotkanie rozpoczął Jacek Wyrzykiewicz z Hochland Polska, który wprowadził uczestników w świat serów. Podkreślił, że sery kremowe mają szeroki wachlarz kulinarnych zastosowań. Oprócz tego, że znakomicie smakują na kanapce można wykorzystać je jako składnik farszu, dodatek do zup, sosów czy sałatek. Nadają smak każdej potrawie.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Napoje wegańskie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-03-09 08:00:35

Nutrii Vege to nowa marka w kategorii produktów alternatywnych skierowanych do osób, które z różnych powodów rezygnują ze spożywania produktów odzwierzęcych. Grupa Polmlek w odpowiedzi na zapotrzebowanie na wegańskie odpowiedniki codziennych produktów nabiałowych wprowadza na rynek nową serię napojów roślinnych. Napoje Nutri Vege to bardzo smaczna i zdrowa alternatywa dla mleka. Idealnie sprawdzają się jako dodatek do kawy, do płatków, jako zamiennik mleka w klasycznych przepisach na domowe desery, wypieki, ale przede wszystkim są bardzo smaczne, zdrowe i doskonale smakują jako codzienny napój.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM) rozpoczął współpracę z programem „MasterChef Junior”

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2020-03-06 09:34:54

Mlekpol (SM) dołączył do grona sponsorów programu „MasterChef Junior”, którego kolejna edycja rozpocznie się już w marcu. Spółdzielnia Mleczarska z Grajewa będzie aktywnie lokować swoje produkty najbardziej rozpoznawanych marek mleczarskich w Polsce.

Po sukcesach programu „Doradca Smaku”, w którym produkty Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol z Grajewa pojawiły się w przepisach z całego świata, współpraca ze stacją TVN została rozszerzona o kolejny popularny format „MasterChef Junior”. W programie bierze udział 40 najbardziej utalentowanych młodych kucharzy w wieku od 8 do 13 lat wyłonionych w eliminacjach. Zmierzą się oni z przepisami i wyzwaniami przygotowanymi przez jury w składzie Ania Starmach, Mateusz Gessler i Michel Moran.

czytaj więcej »

Žemaitijos pienas: Wielkanocna odsłona ulubionych produktów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-03-06 08:01:51

Firma Žemaitijos pienas, z myślą o nadchodzącej Wielkanocy oraz zbliżającej się powoli wiosny, przygotowała limitowane warianty swoich najbardziej rozpoznawalnych produktów w wersji wielkanocno-wiosennej.

Nową szatę graficzną otrzymał najbardziej popularny w Polsce ser Džiugas Mild dojrzewający 12 miesięcy – teraz w wyjątkowym świątecznym opakowaniu – przekąska serowa Pik-Nik dla dzieci oraz uwielbiane przez konsumentów batoniki twarogowe Magija.

czytaj więcej »

© hochland polska

Startuje nowa akcja „Łąki pod ochroną Almette”

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2020-03-04 09:19:34

Łąki to bardzo ważny element przyrody, który ma kluczowe znaczenie dla zachowania biologicznej różnorodności ekosystemu. Łąki chronią środowisko, regulują cykle biochemiczne oraz umożliwiają gromadzenie w glebie substancji organicznych. Właśnie wystartowała nowa akcja „Łąki pod ochroną Almette”.

czytaj więcej »

Sertop: Ser smażony domowy z kminkiem w nowej szacie graficznej

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-03-02 08:00:44

Produkt wytwarzany zgodnie z recepturami gospodyń, bardzo nawiązujący do korzeni polskiej kuchni, zwłaszcza śląskiej i wielkopolskiej. Lekkostrawny i łatwo przyswajalny, wytwarzany przy użyciu chudego twarogu, idealny na śniadanie.

Teraz znany ser smażony ma nowe opakowanie w żółto-niebieskich kolorach, wyróżniające się na półce sklepowej.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij