Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - przetwórcy (strona 5 z 16)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© žemaitijos pienas; Moment podpisywania certyfikatów podsumowujących tegoroczną ocenę.
© žemaitijos pienas; Członkowie komisji i pracownicy mleczarni prezentują certyfikaty oraz wyniki oceny serów przed Domem Džiugasa.

Džiugas: legenda i duma z sera

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-14 10:19:01

W dniu 4 maja 2018 roku Forum Mleczarskie miało zaszczyt uczestniczyć w 16. Urodzinach Sera Džiugas (Džiugadienis) w Telsze, na Litwie i brać udział w corocznej ocenie serów długodojrzewających będących chlubą przedsiębiorstwa Žemaitijos pienas. Mleczarnia ta jest wiodącym producentem nabiału u naszego północnego sąsiada.
W skład Komisji oceniającej oprócz przedstawicieli redakcji Forum Mleczarskiego Handel: Moniki Czaplickiej i Janusza Górskiego, weszli przedstawiciele mediów i handlu z Niemiec, Wielkiej Brytanii i Hiszpanii. Członkowie Komisji udali się do hal produkcyjnych, w których wytwarzany jest twardy ser Džiugas.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas
© žemaitijos pienas

Kulinaria: Zemaitijos pienas: Tarta z pomidorami i serem

Źródło: Žemaitijos pienas   Dodano: 2018-06-07 11:14:43

Przygotowanie:
Arkusze ciasta francuskiego delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Rozłożyć na blasze do pieczenia, przykrytej papierem do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek.
Ser Džiugas zetrzeć. Posypać nim nieco arkusze ciasta, brzegi pozostawiając puste. Wówczas rozłożyć przekrojone na pół pomidorki i pokrojone oliwki.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez ok. 20 minut albo aż ciasto nabierze złocistej barwy.
Gotową zapiekankę posypać pozostałym serem Džiugas, brzegi posmarować oliwą z oliwek. Podawać ze świeżą bazylią.

czytaj więcej »

Piotr Kandyba © forum mleczarskie
© haus

Firma Haus wchodzi na rynek polski

Źródło: Haus   Dodano: 2018-06-06 10:32:23

Firma Haus produkuje urządzenia od ponad 60 lat, dostarcza wirówki dekantacyjne, separatory, prasy śrubowe i inne urządzenia do zastosowań przemysłowych w aplikacjach żywnościowych i środowiskowych.
Haus jest firmą rodzinną posiadającą dobrze wyszkolony zespół ludzi i nowoczesny park maszynowy, inwestującą miliony euro w badania i rozwój.

czytaj więcej »

Mleczarnia Łowicz (OSM) z kampanią Łowickiego

Źródło: Łowicz (OSM)   Dodano: 2018-05-29 12:53:55

Kampania reklamowa trwać będzie w okresie czerwiec-grudzień 2018 roku. Jej tematem jest „Niezwykłe mleko. Twoje Łowickie”.
Kampania prowadzona będzie będzie w stacjach telewizji Polsat i TVN oraz stacjach tematycznych oraz w internecie. Twoje Łowickie znajdzie się na You Tube, facebooku, Instagramie i Video.
Kampania będzie miała ogólnonarodowy zasięg.
Za kreację odpowiada agencja Riverwood. Produkcję przeprowadziła firma MBT Production Bartek Bandoła. Osobą odpowiedzialną za kampanię jest Kierownik Działu Marketingu Joanna Kołodyńska.

czytaj więcej »

© Wieluń (SDM)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Przepis na sernik krakowski z rodzynkami

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-05-28 08:05:23

Przygotuj kruche ciasto. Mąkę, posiekane masło, cukier, jajko i śmietanę wymieszaj mieszadłami miksera. Przełóż na stół i szybko zagnieć ciasto. Zawiń w folię i odstaw na 20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto podziel w proporcji 2:3. Większą część ciasta rozwałkuj i wylep nim dno prostokątnej blaszki o wymiarach 22 x 28 cm. Ciasto nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 10 minut.
Przygotuj masę serową. Rodzynki oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem na puch, dodaj ser, miękkie masło i budyń w proszku. Wszystko delikatnie wymieszaj. Na koniec wsyp rodzynki. Masę serową przełóż do formy z ciastem.

czytaj więcej »

Sertop z nowym produktem

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2018-05-18 10:41:01

Hauskyzja „Ślōnski Maszket” – ser smażony z kminkiem, to najmłodszy produkt rodzimego producenta serków topionych, mocno wpisujący się w śląską tradycję. Produkowany z polskiego surowca, na podstawie tradycyjnej receptury. Ma charakterystyczny smak, który docenią nawet najwybredniejsi koneserzy.

czytaj więcej »

Milkeffekt: Nowa szata graficzna Sera Janosika

Dodano: 2018-05-18 08:02:12

Ser Janosika, to unikatowy produkty, który idealnie nadaje się do grillowania i pieczenia, po podgrzaniu zmienia się w delikatną masę. Ser ten wędzony jest na bukowym drewnie. Do produkcji sera używane są surowców najwyższej jakości od sprawdzonych dostawców.
Producent: Milkeffekt
Dystrybutor: Milk Trade Polska

czytaj więcej »

Emsur Poland świętuje 20-lecie działalności

Źródło: Emsur Polska   Dodano: 2018-05-17 12:01:20

8 czerwca 1998 roku w podwarszawskim Józefowie postała jedna z pierwszych fabryk dywizji produkującej elastyczne opakowania - Emsur Poland. Początkowo fabryka była dedykowana sektorowi mleczarskiemu oferując głównie wieczka i banderole do produktów mlecznych, drukowane metodą rotograwiury. Z biegiem lat portfolio produktów oferowanych przed Emsur Poland poszerzyło się o rękawy termokurczliwe, monofolie oraz laminaty wielowarstwowe.
Lokalizacja fabryki w centralnej Polsce sprawia, że obejmuje ona szeroki obszar dostaw zarówno na terenie Polski jak i w krajach Europy Wschodniej i Zachodniej.

czytaj więcej »

© piaski (osm)

Piaski (OSM): Nowa odsłona Zsiadłego Mleka

Źródło: Piaski (OSM)   Dodano: 2018-05-14 08:41:23

Spółdzielnia Piaski (OSM) wprowadza na rynek Zsiadłe Mleko w nowej odsłonie. Sztandarowy produkt firmy w odmienionym opakowaniu będzie dostępny w wybranych sklepach na terenie całego kraju.
Dotychczasowy kubek o pojemności 350 g został zastąpiony przez nowe, wygodne opakowanie w formie miski o tej samej gramaturze.
Bardzo uważnie obserwujemy trendy, również na rynku opakowań, dlatego uwzględniając potrzeby naszych klientów zdecydowaliśmy się wprowadzić małe modyfikacje w przypadku Zsiadłego Mleka. Przy czym chcemy wyraźnie podkreślić, że ta metamorfoza dotyczyła tylko formy opakowania, natomiast wysoka jakość oraz tradycyjny, pyszny smak produktu pozostały bez zmian. Jesteśmy przekonani, że nowa odsłona spotka się z pozytywnym odbiorem wśród konsumentów – podkreśla Andrzej Grochoła, Kierownik ds. Marketingu w Piaski (OSM).

czytaj więcej »

Skierniewice (OSM): Mozzarella sałatkowa w postaci walca

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-05-14 08:39:11

Mozzarella sałatkowa w postaci walca to nowość w ofercie mleczarni Skierniewice (OSM)
Ma formę walca o wadze ok. 600 g i średnicy 6 cm.
Mozzarella sałatkowa przeznaczona jest do krojenia w plastry, może posłużyć do dekorowania pizzy lub przygotowania kanapek i zapiekanek.

czytaj więcej »

Mlekovita Wiodącym Polskim Eksporterem Żywności

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2018-05-11 14:03:39

Mlekovita nieustannie pracuje na umocnienie swojej pozycji nie tylko na rynku polskim, ale i międzynarodowym. Właściwy kierunek obranej drogi rozwoju potwierdza kolejna nagroda odebrana podczas Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food. Firmę Mlekovita uhonorowano tytułem Wiodący Polski Eksporter Żywności – Leading Polish Food Exporter w konkursie odbywającym się pod honorowym patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a organizowanym przez Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego przy współudziale Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, Zarządu Międzynarodowych Targów Poznańskich i World Trade Center Poznań. Inicjatywa ma na celu promocję polskiej żywności i jej producentów oraz budowanie siły polskich marek.

czytaj więcej »

Smaki sezonu Almette: 100% naturalnych składników! 100% przyjemności!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-05-10 16:24:01

W maju startuje najnowsza kampania marki Almette pod hasłem”Smaki sezonu Almette”. Akcja koncentruje się na promocji 3 wariantów smakowych: Almette z rzodkiewkami, Almette z pomidorami dojrzewającymi w słońcu oraz Almette z ogórkiem i ziołami, podkreślając ich główne benefity – 100% naturalnych składników i 100% przyjemności. Kampania wpisuje się w coraz popularniejszy trend „ogrodniczy”, czyli modę na naturalne, najlepiej samodzielnie wysiane i wyhodowane warzywa. Do współtworzenia programu zaproszono blogerów , którzy w maju, czerwcu i lipcu wraz z ambasadorem marki - Davidem Gaboriaud oraz Panem Ziółko, będą uprawiać warzywa w „Ogródku Almette” i gotować w plenerze.

czytaj więcej »

mońki (msm)

Polski smak na podium: Aldamer MSM Mońki z tytułem „Doceń polskie”

Źródło: Mońki (MSM)/Sfera PR   Dodano: 2018-05-10 15:29:53

Znamy już wyniki XXVIII certyfikacji Programu Promocyjnego \"Doceń polskie\". W tegorocznej atestacji certyfikatem odznaczony został ser Aldamer Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach. To już kolejny po serku topionym kremowym produkt mleczarni Mońki (MSM), który zdobył to prestiżowe wyróżnienie.
Program „Doceń polskie” realizowany jest już od 7 lat, a przyświecającym mu celem jest zwrócenie uwagi odbiorców na najlepsze spośród dostępnych na polskim rynku produktów. Nad wyłonieniem laureatów czuwa Loża Ekspertów, którą tworzą specjaliści i technolodzy z branży żywieniowej oraz członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

czytaj więcej »

Mlekovita największym triumfatorem targów Polagra Food 2018!

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2018-05-10 15:20:15

Podczas pierwszego dnia Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2018 Prezes Zarządu Grupy Mlekovita Dariusz Sapiński odebrał najwięcej wyróżnień. Wśród 18 nagród znalazło się aż 8 Złotych Medali, statuetka Acanthus Aureus za stoisko najbardziej sprzyjające realizacji strategii marketingowej, 9 znaków Poznaj Dobrą Żywność oraz Statuetka „Honorowego Hipolita”.
Mlekovita od lat bierze udział w największej w kraju branżowej imprezie wystawienniczej Polagra Food organizowanej w ramach Międzynarodowych Targów Poznańskich, których tradycja sięga blisko 100 lat wstecz. Udział w targach to jeden z nieodłącznych elementów strategii marketingowej, wspomagający profesjonalny wizerunek marki Mlekovita. Wydarzenie to jest też doskonałą okazją do bezpośrednich spotkań z obecnymi i potencjalnymi partnerami handlowymi i biznesowymi.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas

Kulinaria: Zemaitijos pienas: Sałatka z warzyw i twardego sera Dziugas

Źródło: Žemaitijos pienas   Dodano: 2018-05-07 10:11:04

Przygotowanie:
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, a następnie gotować w osolonej wodzie po ok. 5 minut.
Przełożyć do naczynia z zimną wodą i kostkami lodu, by zatrzymać proces gotowania. W ten sposób warzywa pozostaną na zewnątrz miękkie, jednak w środku będą nieco chrupiące i zachowają swój kształt.
Ostudzone warzywa osuszyć ręcznikiem kuchennym i przełożyć na talerz. Wymieszać z oliwą, olejami i posiekanymi orzechami. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane serem Džiugas.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25