Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - przetwórcy (strona 5 z 24)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Mońki (MSM): Nowa odsłona sera Aldamer

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-08-12 08:00:10

Cieszący się dużą popularnością ser Aldamer zyskał nową wersję: plastry zamknięte w większym opakowaniu. Amatorzy Aldamera będą mogli dłużej cieszyć się ulubionym przysmakiem. Po pierwsze dlatego, że w nowym, większym opakowaniu znajdą aż 750 g produktu. Po drugie, dzięki opakowaniu typu „otwórz-zamknij” nie muszą martwić się, że ser straci swoje walory.

Sprytny system pozwala zachować świeżość produktu od momentu otwarcia opakowania, aż po sięgnięcie po ostatni plaster sera. Warto dodać, że produkt zyskuje coraz szersze grono fanów.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Mleko zsiadłe Na Polski Stół

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-08-08 13:20:11

Powstaje z najlepszego surowca i ma prosty skład – zawiera wyłącznie naturalne składniki: mleko i żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej, które wspierają mikroflorę bakteryjną przewodu pokarmowego. Jest źródłem pełnowartościowego białka i łatwo przyswajalnego wapnia. Mleko zsiadłe to doskonały dodatek do młodych ziemniaków lub jako baza chłodników. Idealnie nadaje się też do przygotowania orzeźwiających owocowych koktajli i deserów. Oferowane w porcji 380 g w wygodnym kubeczku ze spójną szatą graficzną z linią Na Polski Stół.

czytaj więcej »

Ornua: Nowy produkt w ofercie irlandzkich serów Kerrygold

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-08-06 08:03:10

Irlandzka marka poszerzyła swój asortyment na rynku polskim o nowy ser Regato. To dojrzewający, twardy ser w stylu włoskim o lekko słonym i pikantnym smaku. Prosty, bez konserwantów oraz wzmacniaczy smaku, zawiera tylko: mleko krowie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego i podpuszczkę. Produkt idealnie sprawdzi się na desce serów, kanapkach w połączeniu ze świeżym pieczywem i warzywami, jak również jako dodatek do wielu potraw: pizzy, sałatek, makaronów lub zapiekanek.

 

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Doceń Polskie

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-08-05 09:36:24

Sertop kolejny raz zawalczy o nominację do certyfikatu „Doceń Polskie”, ogólnopolskiego programu promującego żywność krajowych producentów. Ocenie tym razem zostaną poddane sery topione w plastrach 130 g.  – Mamy nadzieję, że podobnie, jak w poprzednich latach znak promocyjny „Doceń Polskie” pojawi się także w tym roku na kolejnym naszym produkcie, co dodatkowo podkreśli jego wysoką jakość i rodzime pochodzenie, które nabiera coraz większego znaczenia wśród konsumentów – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Nowe mleko Łaciate bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-31 08:15:34

Łaciata rodzina powiększy się o dwa nowe mleka UHT bez laktozy. Najbardziej rozpoznawane polskie mleko będzie dostępne dla konsumentów, którzy w swojej diecie nie tolerują cukru mlecznego.

Mlekpol (SM) wprowadza na rynek mleko Łaciate bez laktozy. Dla konsumentów, którzy cenią sobie tradycyjny smak i doskonałą jakość mleka, spółdzielnia przygotowała dwie propozycje Łaciatego: o zawartości tłuszczu 1,5% oraz 3,2%. Łaciate bez laktozy to pełnowartościowe mleko, doskonałe źródło wapnia i białka.

czytaj więcej »

© sertop
© sertop

Sertop: Posiłek w podróży

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-07-30 13:25:02

Wakacje to czas rodzinnych wycieczek i wyjazdów, których nieodłącznym elementem jest także posiłek. Co zabrać ze sobą w podróż, żeby nie być głodnym? – Najlepszą opcją są tradycyjne kanapki, zrobione z dobrej jakości pieczywa i serka topionego, który wytrzyma niewielkie zmiany temperatury – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Z dużą ilością sałaty i świeżych warzyw taka kanapka może stanowić pełnowartościowy posiłek, nie tylko gaszący nasz głód, ale także dostarczający niezbędnych dla zdrowia witamin i składników mineralnych oraz białka, tak potrzebnych dla naszego organizmu.

czytaj więcej »

Bakoma: Jogurty Premium exotic

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-26 08:04:31

Bakoma Premium, to propozycja dla konsumentów poszukujących wyjątkowych produktów najwyższej jakości. Premium exotic to unikalne połączenie pysznego jogurtu i egzotycznych, orzeźwiających owoców. To wyśmienite rozwiązanie na letnie upały. Limitowana seria jogurtów dostępna jest w trzech egzotycznych smakach: brzoskwinia-karambola, ananas-liczi, mango-papaja.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM): Jogurt Śmietankowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-19 08:01:37

Pyszny jogurt śmietankowy o intensywnym smaku, tylko 3 składniki, bez zagęstników i stabilizatorów. Produkt do bezpośredniego spożycia, ale również idealnie sprawdza się jako dodatek do płatków śniadaniowych, owoców i deserów. Jogurt śmietankowy może być również stosowany jako składnik koktajli i sosów.

Opakowanie: 220 g.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM): Kefir Prosto z Żuław

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-03 08:22:43

Doskonały orzeźwiający Kefir od Maluty, w nowym rodzinnym opakowaniu 1 kg. Kefir o gładkiej konsystencji wyprodukowany z Regionalnego mleka prosto z Żuław, z dodatkiem czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Kefir posiada Certyfikat Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie.

Opakowanie: 1 kg.

czytaj więcej »

Ser Mascarpone w ofercie spółdzielni Mlekpol (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-01 08:05:01

Mlekpol (SM) rozszerzył swoją ofertę produktową o ser Mascarpone. Powstaje on z naturalnej polskiej śmietanki najwyższej jakości, pochodzącej z mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO.

W Polsce Mascarpone znany jest jako główny składnik popularnego tiramisu, jednak jego aksamitna konsystencja oraz wyjątkowo subtelny, lekko słodkawy smak, pozwalają wykorzystać ten ser na wiele sposobów. Mascarpone w połączeniu ze szpinakiem stanowi wspaniały sos do makaronu tagliatelle lub pieczonego filetu z kurczaka. Jest wyśmienitym serem wzbogacającym smak wytrawnych zapiekanek.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas

Žemaitijos pienas: Nagroda dla sera Džiugas

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-25 14:54:14

14 czerwca 2019 roku w Belgii, Komisja Europejska przyznała serowi Džiugas produkowanemu przez firmę Žemaitijos pienas status chronionego oznaczenia geograficznego.

Produkty ze statusem chronionego oznaczenia geograficznego mają wyjątkowe pochodzenie: ich jakość lub inne cechy są powiązane z określonym obszarem geograficznym, z co najmniej jednym etapem produkcji.

czytaj więcej »

© hochland polska

Video Hochland Polska: Początki firmy i stan obecny

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-06-25 13:14:57

Jan Glacel to pierwzy Prezes Hochland w Polsce, człowiek, który położył fundamenty pod działalność firmy w Polsce. Dziś jego funkcję kontynuuje Peter Knauer.

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu z nimi. Hochland Polska 25 lat temu i dziś.

czytaj więcej »

© endress+hauser
© endress+hauser

Endress+Hauser: Oszczędności w zakładzie produkcyjnym? Inline quality control – pomiary bezpośrednio w procesie

Źródło: Endress+Hauser   Dodano: 2019-06-24 10:01:25

Brak konieczności pobierania próbek oraz natychmiastowa informacja o wartościach mierzonych to podstawa w usprawnieniu pracy instalacji w zakładzie, a także znaczne zmniejszenie kosztów. Obecnie, kontrola jakości produktu dokonywana jest najczęściej na podstawie analiz laboratoryjnych wybranych parametrów. Podstawową wadą takich analiz jest to, że nie gwarantują one wyników w czasie rzeczywistym. Dla przykładu, jeżeli otrzymamy wynik po ok. 20 minutach od pobrania próbki, będzie on już nieaktualny, ponieważ obrazuje stan, jaki występował prawie pół godziny temu. W tym czasie cenna szarża produktu mogła już ulec znaczącym zmianom.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański: Regionalne Mleko Zsiadłe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-24 09:45:52

Doskonałe mleko fermentowane od Maluty, jedwabiście gładkie, intensywnie smaczne. Mleko pochodzi z najlepszych gospodarstw z Żuław i Wysoczyzny Elbląskiej, gdzie bazą żywieniową jest tutejsza obfita roślinność, a krowy sezonowo wypasane są na łąkach. Zsiadłe mleko ma wielowiekową tradycję w naszym klimacie.

Dzięki dobroczynnym szczepom bakterii kwaszących, korzystnie wpływa na układ pokarmowy. Mleko Zsiadłe posiada Certyfikat Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie.

 

czytaj więcej »

Czarnków (OSM): Franuś serek o waniliowym smaku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-19 08:09:47

Znany i lubiany serek Franuś o smaku waniliowym w nowym, wygodnym opakowaniu

Witamina D odgrywa zasadniczą rolę w odpowiednim odkładaniu się wapnia i fosforu w kościach oraz w wapnieniu rosnących kości. Niedobór prowadzi do osłabienia kości i krzywicy. Dzięki serkowi waniliowemu Franuś w nowym opakowaniu dostarczenie dwóch tak ważnych składników jak witamina D oraz wapń staje się dziecinnie proste i smaczne.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25