Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - przetwórcy (strona 4 z 21)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Bieluch (SM): Jogurt Bieluch typu greckiego 10% tł., bez mleka w proszku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-08 08:33:15

Źródło wapnia oraz witamin B2 i B12, 10% tł. Produkowany metodą termostatową to znaczy, że proces fermentacji i dojrzewania zachodzi w każdym kubeczku osobno. Zawiera tylko mleko i żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus. Bez dodatku mleka w proszku, cukru, bez konserwantów i sztucznych dodatków.

czytaj więcej »

Światowy Dzień Ziemi z Hochland

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-05-06 08:58:17

Światowy Dzień Ziemi to coroczne wydarzenie obchodzone w celu promowania ochrony środowiska, rozszerzania świadomości ekologicznej i życia zgodnie z naturą. W tym roku Hochland Polska dołączył do świętowania.

czytaj więcej »

Lactalis Polska: Nowe smaki jogurtów Jovi z nasionami chia

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-06 08:04:43

Marka Jovi do swojej gamy jogurtów pitnych Bez dodatku cukrów wprowadza dwa nowe smaki z nasionami chia – marakuja oraz czarna porzeczka. Produkty te zostały stworzone z myślą o osobach, które chcą ograniczyć w swojej diecie zbędny cukier, dlatego w wariancie z marakują znajduje się 3,1 g cukrów na 100 g produktu, a w wariancie z czarną porzeczką 3,3 g.

czytaj więcej »

Mleczarnia Bieluch (SM) Chełmskim Niedźwiedziem Biznesu

Źródło: Bieluch (SM)   Dodano: 2019-04-30 12:51:23

Konkurs ma na celu promowanie lokalnych przedsiębiorców. To już czwarta edycja tego konkursu, którego organizatorem jest Super Tydzień Chełmski oraz Prezydent Chełma. Patronat honorowy objął Marszałek Województwa Lubelskiego.

Organizatorzy wyłonili finalistów w kategoriach: firma mikro, firma mała, firma średnia, debiut roku, biznesmen, produkt. Mleczarnia Bieluch (SM) otrzymała najwyższe wyróżnienie w kategorii firma średnia. Statuetkę odebrał Janusz Mojak, Prezes Zarządu.

czytaj więcej »

Lactima: Nowe opakowania ten sam wyjątkowy smak – sery topione do smarowania w kubeczkach marki Lactima

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-30 08:02:03

Lactima kontynuuje odświeżanie wizerunku wszystkich swoich produktów. W bieżącym miesiącu do zmienionych ostatnio linii serów topionych w plasterkach i krążkach dołączają produkty w kubkach. Wszystkie linie są obecnie spójne. Każdy smak doskonale rozpoznawalny. Całe portfolio Lactima tworzy jeden przekaz. Zmianie wizerunku towarzyszyć będzie intensywna kampania promocyjna. Firma planuje aktywizację swoich działań w różnych kanałach informacyjnych. Sery topione do smarowania to połączenie kremowej konsystencji z bogactwem różnorodnych dodatków.

czytaj więcej »

© bösch boden spies

Bösch Boden Spies: Konsumenci pokochali Crunchy Cranberries od Ocean Spray

Źródło: Bösch Boden Spies   Dodano: 2019-04-29 08:33:20

Wprowadzony na rynek zeszłej jesieni wariant żurawiny Crunchy Cranberries od Ocean Spray został dobrze przyjęty przez niemieckich konsumentów. Potwierdzają to wyniki reprezentatywnej ankiety przeprowadzonej wśród 400 respondentów. Przekąski były degustowane bez dodatków oraz w postaci dwóch innych produktów koncepcyjnych Bösch Boden Spies. Ogółem, zarówno smak, jak i konsystencję ankietowani uznali za bardzo dobre. Uczestnicy badania podali również inne sposoby wykorzystania innowacyjnego produktu i wyrazili zainteresowanie zakupem nowego wariantu żurawiny.

czytaj więcej »

Bieluch (SM): Jogurt prebiotyczny typu greckiego z inuliną 3% tł. – zdrowy system trawienny i dobre samopoczucie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-29 08:06:22

Jogurt prebiotyczny Bieluch z inuliną z cykorii przyczynia się do prawidłowej pracy jelit, stymuluje wzrost bakterii probiotycznych, korzystnie uzupełnia mikroflorę, chroni organizm. Wspomaga trawienie i pomaga w utracie wagi. Zawiera inulinę – funkcjonalny błonnik Beneo Orafti.

czytaj więcej »

© north coast

North Coast: Sery Nuova Castelli wśród najlepszych serów na świecie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-27 08:09:30

W Bergen w Norwegii na corocznym konkursie „World Cheese Awards” wybrano najlepsze sery na świecie.

Od ponad trzech dekad wydarzenie co roku gromadzi producentów serów, detalistów, kupców oraz konsumentów z całego świata.

W tym roku w konkursie wystawiono rekordową ilość 3500 serów, które były oceniane przez 230 ekspertów i specjalistów z całego świata. Przyznając swoje wyróżnienia, zwracali oni szczególną uwagę na: skórkę, kolor sera, jego konsystencję oraz przede wszystkim na smak.

czytaj więcej »

Žemaitijos pienas: Opakowania serowych paluszków Pik-Nik Orginal i Pik-Nik Twiller z bohaterami bajki „Jak wytresować smoka 3”

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-26 08:43:27

Od marca na opakowaniach serowych paluszków Pik-Nik pojawili się bohaterowie znanej i lubianej bajki „Jak wytresować smoka 3”. Mały konsument znajdzie również w opakowaniu serowych paluszków Pik-Nik tatuaż z wizerunkiem bohatera bajki „Jak wytresować smoka 3”, co może jeszcze bardziej zachęcić dzieci do jedzenia paluszków serowych Pik-Nik.

Serowe paluszki do rwania Pik-Nik, dzięki swoim walorom smakowym i możliwości tworzenia różnych kształtów, są szczególnie lubiane przez dzieci. Jest to doskonała przekąska w porze śniadaniowej, dająca moc zdrowej energii. Jeden paluszek to odpowiednik jednej szkalnki mleka. Paluszki są produkowane bez konserwantów, barwników ani wzmacniaczy smaku.

czytaj więcej »

Chr. Hansen: Innowacyjny koagulant umożliwia uzyskanie wzrostu wydajności produkcji o nawet 1%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-25 14:35:00

Chr. Hansen wprowadza na rynek CHY-MAX Supreme – najbardziej precyzyjny i innowacyjny koagulant na rynku, doskonałe narzędzie dla nowoczesnych serowarów.

 

Rewolucyjne innowacje w obszarze koagulantów są rzadkością, jednak Chr. Hansen, ich wiodący producent,  stale podnosi standardy przemysłowe w zakresie wydajności.

„Rozumiemy wyzwania nowoczesnych serowarów, którzy pracują pod presją, aby wygenerować maksymalny zysk, zwiększyć elastyczność i sprostać wymaganiom klientów w kwestii większej funkcjonalności i wygodnych formatów sera. Aby wyjść naprzeciw tym potrzebom, wprowadzamy na rynek nasz najnowszy innowacyjny produkt” – mówi Soeren Herskind, Wiceprezes, Dział Rozwoju Handlowego w Chr. Hansen.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland zmniejsza zużycie plastiku poprzez opakowania zrównoważone

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-04-25 10:41:05

Hochland Polska w oparciu o najnowsze wymagania prawne, a także wymagania ze strony klientów, między innymi sieci handlowe, wypracował listę priorytetów dotyczących opakowań zrównoważonych.

Przeważająca ilość odpadów plastikowych pochodzi z opakowań. Wśród priorytetów Hochland Polska dotyczących opakowań zrównoważonych znalazły się między innymi: optymalne prowadzenie procesów recyklingu, pomniejszanie wagi i udziału opakowań w produkcie, uzyskanie redukcji emisji CO2, a także edukowanie konsumenta, aby widział sens w segregowaniu i ograniczaniu odpadów.

czytaj więcej »

© bieluch sm

90 lat spółdzielni Bieluch (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-23 08:02:08

Spółdzielnia Bieluch (SM) działa na terenach, na których rodził się pierwszy ruch spółdzielczy, tworzony przez ks. Stanisława Staszica, uważanego za prekursora spółdzielczości, uczonego, filozofa, działacza politycznego i rzecznika reform społecznych. 3 grudnia 1929 roku o godzinie 20:00 we wsi Nowosiółki kol. w gminie Staw w powiecie chełmskim, w salach szkoły podstawowej zebrało się 30 rolników z okolicznych wiosek w celu założenia spółdzielni. Spółdzielni nadano nazwę Spółdzielnia Mleczarska w kol. Nowosiółki z odpowiedzialnością ograniczoną. 

czytaj więcej »

Gostyńska maślanka prosto z masielnicy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-17 10:37:10

Powstaje w procesie produkcji masła. Bezpośrednio z masielnicy kierowana jest do maszyny pakującej i poddana procesowi fermentacji mlekowej w opakowaniu. Nie zawiera żadnych dodatkowych składników i dodatków (konserwantów ani stabilizatorów). Podniesione wieczko to efekt obecności żywych kultur bakterii. Maślanka poddawana jest fermentacji mlekowej z wykorzystaniem żywych kultur drobnoustrojów pochodzących ze szczepionki maślarskiej. Zawiera korzystnie działające bakterie fermentacji mlekowej: Lactococcuslactis subsp. lactis biovar diacetylactis.

czytaj więcej »

Sertop z konkursem świątecznym

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-04-17 08:52:32

Tyski producent serków topionych organizuje kolejny konkurs, tym razem związany w Wielkanocą. Każdy, kto w dniach 11-22 kwietnia br zamieści w komentarzu konkursowego postu na fanpage Masło Klarowane przepis na jego zdaniem najpyszniejsze, świąteczne danie z dodatkiem masła klarowanego ma szansę wygrać jedną z 10 kamiennych tac. Regulamin dostępny jest na fanpage Masło Klarowane.

czytaj więcej »

© łowicz (osm)

Łowicz (OSM) na Międzynarodowych Targach Expo Antad & Alimentaria – Meksyk 2019

Źródło: Łowicz (OSM)   Dodano: 2019-03-29 11:32:32

W dniach 02-09 marca 2019 roku mleczarnia Łowicz (OSM) miała przyjemność po raz pierwszy uczestniczyć w Misji Handlowej oraz w Międzynarodowych Targów Expo Antad & Alimentaria Mexico  dla Przedsiębiorców Branży Spożywczej, organizowanych przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Na stoisku o powierzchni 63 m2 Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa umożliwił polskim firmom prezentację oferty potencjalnym zagranicznym kontrahentom.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25