Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - przetwórcy (strona 3 z 21)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Czarnków (OSM): Franuś serek o waniliowym smaku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-19 08:09:47

Znany i lubiany serek Franuś o smaku waniliowym w nowym, wygodnym opakowaniu

Witamina D odgrywa zasadniczą rolę w odpowiednim odkładaniu się wapnia i fosforu w kościach oraz w wapnieniu rosnących kości. Niedobór prowadzi do osłabienia kości i krzywicy. Dzięki serkowi waniliowemu Franuś w nowym opakowaniu dostarczenie dwóch tak ważnych składników jak witamina D oraz wapń staje się dziecinnie proste i smaczne.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański: Serek Homogenizowany waniliowy bez laktozy i sztucznych barwników

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-17 09:38:42

Intensywnie smaczny i delikatny homogenizowany serek waniliowy o prostym składzie, bez barwników i sztucznych aromatów.

Wytwarzany z Regionalnego Mleka z Zielonych Żuław metodą ultrafiltracji. Jest to nowoczesna metoda uzyskania naturalnej, delikatnej masy serka zawierającego kompletny skład białek mleka.

Opakowanie: 200 g.

czytaj więcej »

© radwag

Waga dynamiczna DWM HPX firmy Radwag

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-06-12 09:25:27

Waga dynamiczna DWM HPX o hermetycznej budowie IP69K produkcji Radwag jest dedykowana dla przemysłu spożywczego – do pracy w halach produkcyjnych zakładów mleczarskich, mięsnych i rybnych. Urządzenie zostało oparte na module magnetoelektrycznym i służy do pomiarów masy z dokładnością do 0,5 g w najcięższych warunkach przemysłowych.

 

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas
© žemaitijos pienas

Žemaitijos pienas: Nagroda dla sera Džiugas dojrzewającego 100 miesięcy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-11 09:02:45

3 czerwca 2019 r. we Włoszech Ser Džiugas Special Aged dojrzewający 100 miesięcy otrzymał nagrodę w kategorii za „innowacyjność sera”. W konkursie udział wzięło 123 producentów sera z Włoch, Hiszpanii oraz Litwy.

Litewski twardy ser Džiugas dojrzewający 100 miesięcy otrzymał najwyższą ocenę na włoskim rynku. Smak sera jest bardzo popularny i mówi się, że twardy ser dojrzewający do 100 miesięcy to ogromne osiągnięcie, któremu nie są w stanie sprostać nawet włoscy producenci.

 

czytaj więcej »

Lactalis Polska: Nowe smaki Jovi Duet z kolekcji Smaki Świata

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-10 08:00:19

Na sezon 2019 marka Jovi zaproponowała 3 nowe zaskakujące smaki inspirowane podróżami. Smak Japonii ukryty został w Duecie Wiśnia-ŻeńSzeń, smak Meksyku zamknięty został w Duecie Granat-Acerola a z kolei Duet Mango-Imbir to wspaniały smak orientu rodem prosto z Indii. Wszystkie produkty z nowej edycji posiadają charakterystyczną, kolorową szatę graficzną inspirowaną egzotycznymi krajami.

Opakowanie: 350 g.

czytaj więcej »

North Coast: Mozzarella Mini

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-05 08:13:30

Firma North Coast wprowadza do oferty Mozzarellę mini produkowaną według oryginalnej włoskiej receptury.

Mozzarella mini to delikatny podpuszczkowy ser, wyprodukowany z mleka najwyższej jakości. Minikulki zanurzone są w zalewie solankowej, która chroni ser przed wyschnięciem.

Mozzarella to idealny dodatek do pysznych przekąsek w prawdziwie włoskim stylu: do przystawek, pysznych sałatek, szaszłyków warzywnych oraz jako klasyczna przekąska z pomidorami i bazylią.

 

czytaj więcej »

Lactalis Polska: Kefiry marki Jovi w nowej, odświeżonej szacie graficznej

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-31 08:41:08

Marka Jovi wprowadziła nową szatę graficzną dla gamy kefirów owocowych pod sub-marką I love kefir. Nowa identyfikacja wizualna kefirów pozwoli na lepszą wyróżnialność na półce i  tym samym zachęci nowych, młodszych konsumentów do ich spróbowania. W ofercie znalazły się 3 smaki – Truskawkowy, Owoce Leśne oraz Suszona Śliwka.

Opakowanie: 350 g.

 

 

czytaj więcej »

Mlekpol (SM) pierwszy raz na targach World of Private Label w Amsterdamie

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-05-23 14:17:04

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie to lider rodzimego rynku produktów nabiałowych i 3 największy producent artykułów spożywczych w Polsce (według rankingu tygodnika Wprost – „200 Największych Polskich Firm 2019”). Elementem wpływającym na rozwój Spółdzielni jest również obecność na najważniejszych imprezach branżowych. Targi World of Private Label to jedno z najciekawszych i największych wydarzeń na świecie poświęcone markom własnym.

czytaj więcej »

Spomlek (SM): Złoty Radamer na 110-lecie mleczarni

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-17 08:02:47

Mleczarnia Spomlek (SM) wprowadza na rynek ser Złoty Radamer w unikatowym opakowaniu typu koperta, z okazji obchodów 110-lecia firmy.

Złoty Radamer to unikalne połączenie smaku Radamera i delikatnych nut Goudy. To ser typu szwajcarskiego, który doskonale plasuje się na półce między serami mainstreamowymi, a serami premium. Produkt wyróżnia nowoczesne opakowanie w formie tzw. koperty.

czytaj więcej »

© jansen kaczorowski cichocki
© jansen kaczorowski cichocki

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser kozi w formie kulek 9x10 g w trzech wersjach smakowych: z figami, pomarańczami oraz malinami

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-15 08:03:24

Produkowany w Hiszpanii świeży ser ze słodkim nadzieniem świetnie sprawdza się jako przekąska lub deser. Jest bardzo delikatny, miękki i kremowy, pachnie charakterystycznie a smak koziego sera idealnie współgra ze słodyczą nadzienia.

Ser kozi ma 30-40% mniej cholesterolu, zawiera duże ilości kwasów tłuszczowych omega 6, jest bogatym źródłem wapnia i witaminy D, ma niską zawartość laktozy oraz lepszą absorpcję żelaza.

 

czytaj więcej »

Łaciaty grani i dwa nowe smaki serków wiejskich w rodzinie produktów spółdzielni Mlekpol (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-13 08:08:00

Grani naturalny, grani ze szczypiorkiem oraz dwa nowe smaki serków wiejskich wkrótce dołączą do rodziny Łaciaty. Dzięki wyjątkowej recepturze, pozbawionej konserwantów i sztucznych dodatków serki wiejskie Łaciaty to idealne połączenie naturalnych, różnej wielkości ziarenek twarożku zanurzonych w słodkiej śmietance. Konsumenci doskonale znają smaki produktów tej rodziny: naturalny, lekki oraz ich słodkie wariacje z truskawkami lub morelami. Do linii produktowej dołączą Łaciaty z wiśniami oraz Łaciaty z jagodami. Serki wiejskie otrzymały również nową szatę graficzną, a wprowadzone zmiany pozwolą w sposób bardziej czytelny odnaleźć smak ulubionego serka.

czytaj więcej »

Wieluń (SDM): Nowe produkty pod marką Mój Ulubiony

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-10 08:06:24

Nowe twarożki mają obniżoną zawartość tłuszczu. Twarożek kremowy 150 g – zawartość tłuszczu 16% i twaróg sernikowy kremowy 1 kg – zawartość tłuszczu 16%. Skład twarożków: śmietanka i kultury bakterii fermentacji mlekowej. Jogurt kremowy 350 g – zawartość tłuszczu 9%. Skład: mleko, śmietanka i kultury bakterii fermentacji mlekowej. Maślanka z produkcji masła 400 g – skład: maślanka z produkcji masła, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej.

Wszystkie produkty są naturalne, nie zawierają żadnych stabilizatorów ani zagęstników.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas

Žemaitijos pienas: Imieniny Sera Džiugas

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-08 12:46:22

3 maja 2019 roku w Telsze na Litwie odbyły się 17 imieniny Sera Džiugas w czasie których przeprowadzana była degustacja oraz ocena wszystkich gatunków sera Džiugas. Marka Džiugas produkowana jest przez przedsiębiorstwo Žemaitijos pienas, które jest wiodącym producentem nabiału na Litwie.

Dni Džiugasa obchodzone są co roku, w każdy pierwszy piątek maja. To wtedy rozpoczyna się sezon na produkcję sera Džiugas, który jest produkowany jedynie z mleka od krów wypasanych na letnich łąkach.

czytaj więcej »

Bieluch (SM): Jogurt Bieluch typu greckiego 10% tł., bez mleka w proszku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-08 08:33:15

Źródło wapnia oraz witamin B2 i B12, 10% tł. Produkowany metodą termostatową to znaczy, że proces fermentacji i dojrzewania zachodzi w każdym kubeczku osobno. Zawiera tylko mleko i żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus. Bez dodatku mleka w proszku, cukru, bez konserwantów i sztucznych dodatków.

czytaj więcej »

Światowy Dzień Ziemi z Hochland

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-05-06 08:58:17

Światowy Dzień Ziemi to coroczne wydarzenie obchodzone w celu promowania ochrony środowiska, rozszerzania świadomości ekologicznej i życia zgodnie z naturą. W tym roku Hochland Polska dołączył do świętowania.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25