Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - przetwórcy (strona 23 z 24)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Paluszki serowe Produktem Mlecznym Roku 2017

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2017-05-19 18:23:23

Mlekovita to zdecydowany lider w każdym aspekcie swojej działalności. Podczas X Euroforum Polskiego Mleczarstwa rozstrzygnięta została XXV Krajowa Ocena Serów i Twarogów oraz finał XI edycji konkursu Produkt Mleczny Roku 2017, w którym zwyciężyła nowość z Mlekovity: paluszki serowe.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland Polska w „Zestawieniu 25 Najlepszych Pracodawców” Gazety Finansowej

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2017-05-19 14:52:12

„Najlepszy Pracodawca” to tytuł najnowszego Biznes Raportu, który ukazał się w ostatnim numerze tygodnika Gazeta Finansowa (opublikowanym 12 maja). Firma Hochland Polska znalazła się w wąskim gronie 25 firm w rankingu.
W ramach publikacji, obok licznych artykułów z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, redakcja pisma wraz z ekspertami zajmującymi się na co dzień obszarem HR i PR przygotowała „Zestawienie 25 Najlepszych Pracodawców”. Kryteriami branymi pod uwagę przy tworzeniu zestawienia były m.in.: wielkość zatrudnienia, uzasadnienie firmy – dlaczego warto podjąć w niej pracę oraz warunki dla rozwoju osobistego a także atmosfera pracy.

czytaj więcej »

Serek topiony z mleczarni Mońki (MSM) z tytułem „Top Produkt” i certyfikatem jakości „Doceń polskie”

Źródło: Mońki (MSM)   Dodano: 2017-05-19 14:33:11

W tym roku, w ramach XXIV atestacji żywności w Programie „Doceń polskie”, certyfikat jakości oraz znak promocyjny „Top Produkt” przyznany został produktowi Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej Mońki. Wyróżnienie dla sera topionego kremowego świadczy zarówno o jego popularności wśród klientów, jak i uznaniu, jakim cieszy się w gronie ekspertów z branży.

czytaj więcej »

Mlekovita w rankingu „Wprost”

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2017-05-15 15:54:48

Mlekovita konsekwentnie pracuje na umocnienie swojej pozycji na rynku. Kolejny ranking potwierdza dobry kierunek obranej drogi rozwoju – na liście 200 największych polskich firm Mlekovita okazała się najlepszym przedsiębiorstwem w branży mleczarskiej.
Tygodnik Wprost po raz trzeci opublikował listę 200 największych firm z polskim kapitałem. W najnowszym wydaniu rankingu z 15 maja 2017 r., w którym znalazły się przedsiębiorstwa z łącznymi przychodami ze sprzedaży szacowanymi na blisko 655 mld zł, Mlekovita okazała się pierwszą z firm przemysłu spożywczego, zajmując 35. pozycję w całym zestawieniu.

czytaj więcej »

Mlekovita najlepsza na Liście 500 Rzeczpospolitej

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2017-04-26 11:29:51

Mlekovita systematycznie pracuje na wzrost swojej pozycji na rynku. Na Liście 500 największych przedsiębiorstw Rzeczpospolitej wzmocniła pozycję najlepszej firmy w branży mleczarskiej.
Mlekovita to firma ze 100% kapitałem polskim, największa grupa mleczarska w Europie Środkowo-Wschodniej oraz największy eksporter przemysłu mleczarskiego. Efektywność zarządzania i osiągane rokrocznie coraz lepsze wyniki finansowe bezpośrednio przekładają się na systematyczny wzrost wartości przedsiębiorstwa, które jest cenione zarówno na rynku polskim, jak i zagranicznym. Systematyczny awans Mlekovity w rankingach jest dowodem na to, iż firma należy do czołówki nie tylko w branży spożywczej, ale i w całej gospodarce.

czytaj więcej »

Hochland wiarygodny biznesowo!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2017-04-19 16:13:20

Firma Hochland Polska kolejny raz znalazła się w gronie firm wyróżnionych Certyfikatem Wiarygodności Biznesowej. Certyfikat nadawany jest na podstawie danych finansowych, tym razem z roku 2016 i 2015, przez Bisnode Polska, wiodącą na rynku wywiadownię gospodarczą, która honoruje w ten sposób firmy wiarygodne biznesowo.

czytaj więcej »

© lactima

Kulinaria: Lactima - Chrupiące tosty z patelni

Źródło: Lactima   Dodano: 2017-03-29 08:03:54

Na każdej kromce chleba tostowego połóż plasterek sera żółtego, następnie plaster pomidora i kawałek szynki. Posyp ziołami. Na szynkę połóż drugi plasterek żółtego sera. Przykryj całość drugą kromką chleba tostowego.Na talerzu rozbełtaj jajka z mlekiem. Tost z każdej strony obtocz w rozbełtanym jajku.Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego!

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Kulinaria: Tak smakuje Dolce Vita - Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym z serem Asiago

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2017-01-30 08:14:48

Do dużej miski włóż wołowinę, roztrzepane jaja, chleb i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw lekko solą i uformuj klopsiki. Cebulę, marchew i selera pokrój na drobne kawałki i duś w dużym garnku przez 10-15 minut. Dodaj pomidory i całość gotuj przez ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą i szczyptą cukru. Klopsiki obsmaż krótko na oliwie i przełóż do sosu. Całość gotuj przez ok. 20 minut. Przed podaniem posyp serem Asiago. Klopsiki można serwować z makaronem lub chlebem na zakwasie.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Kulinaria: Tak smakuje Dolce Vita - Frittata z batatem i gorgonzolą

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2016-12-21 08:25:51

Batata upiecz i pokrój w kostkę ok. 1 cm. Rozgrzej na patelni niewielką ilość oliwy, następnie zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodaj roztrzepane jaja i batata, dopraw solą, posyp pokruszonymi kawałkami gorgonzoli. Całość zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 6-7 minut. Przed podaniem frittatę podziel na porcje i każdą posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Kulinaria: Tak smakuje Dolce Vita - Zupa cebulowa z serem Asiago

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2016-11-28 08:00:21

Cebulę pokrój w cienkie plasterki, dodaj 2 rozgniecione ząbki czosnku, masło i duś na wolnym ogniu przez ok. 45 minut, aż będzie bardzo miękka i złocistobrązowa. Dodaj bulion i liście tymianku. Gotuj pół godziny. Zupę rozlej do misek i posyp świeżo startym serem Asiago, wstaw do piekarnika i zapiecz (możesz też użyć ręcznego palnika gazowego). Opiecz pieczywo, kromki potrzyj świeżo rozkrojonymi 2 ząbkami czosnku. Serwuj gorące.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland nagrodzony w kulinarnym konkursie sera Good Cheese 2016!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2016-11-15 09:45:17

W październiku w stołecznej restauracji Moonsfera odbył się kulinarny konkurs sera Good Cheese. Zgłoszone produkty oceniali szefowie kuchni rekomendowani przez Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a wśród nich Jarosław Uściński, Wojciech Balicki, Jacek Schilske. Piotr Szczygielski. Produkty Hochland zostały wyróżnione aż w trzech kategoriach: ser topiony, ser do pizzy i ser wędzony!

czytaj więcej »

© sertop

Nowe inspiracje kulinarne Sertopu

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2016-08-24 09:48:08

Tyski producent serków topionych poszerzył swojego bloga o kolejne przepisy kulinarne, tworząc inspiracje dla osób ceniących zdrowie i aktywność. W nowo utworzonej zakładce można znaleźć szereg przepisów łączących serek topiony z warzywami, owocami i kaszami. – Chcemy pokazać, że serki mogą być punktem wyjścia do przygotowania nie tylko zdrowych i pożywnych kanapek, ale także sałatek, sosów, zup oraz deserów – mówi Aneta Będkowska, Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem Sertop.
Link: http://tiny.pl/g9v42

czytaj więcej »

Marfor: Nowa forma kulinarna: Serecek Marforek

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2016-07-11 08:35:21

Serecek Marforek – oscypek z grilla (a właściwie redykołka).
Zestaw grillowy firmy Marfor to małe, białe i podwędzane osełkowate serki, z tak dobrze znanym nam wzorkiem. Twardy, czasami lekko kruchy serek pod wpływem temperatury mięknie, lekko się rozpływa, a jego skórka przyrumienia się i robi chrupiąca. Serecek jest kwaskowaty i słonawy, tłustawy i dymny. Produkt oferowany jest w połączeniu z żurawiną.

czytaj więcej »

© flypr

Kulinaria: Lactima proponuje wiosenną sałatkę

Źródło: FlyPR   Dodano: 2016-06-09 10:27:06

Sałatka z jajkiem, boczkiem i sosem serowymSposób przygotowania:Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Rzodkiewkę i ogórka pokrój na plasterki, pomidorki oraz jajko na ćwiartki. Boczek potnij na drobną kostkę, a następnie podsmaż na suchej patelni. Porwij sałatę na mniejsze kawałki i przełóż ją do miski. Dołóż pozostałe warzywa, jajka oraz boczek. Posyp solą , pieprzem i świeżym tymiankiem. Całość polej serowym sosem.Smacznego!

czytaj więcej »

Sertop rusza z blogiem kulinarnym

Źródło: Sertop   Dodano: 2016-06-06 15:15:48

Tyski producent serków topionych uruchomi wkrótce blog kulinarny, z ciekawymi przepisami wykorzystującymi serki topione w kuchni.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25