Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - przetwórcy (strona 20 z 21)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© fmh
© fmh

XXV Krajowa Ocena Serów i Twarogów, Chorzów – Dąbrowa Górnicza, 2017. Wyniki

Źródło: Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy   Dodano: 2017-05-19 19:47:20

Podczas corocznie odbywającego się Euroforum Polskiego Mleczarstwa, odbyła się Krajowa Ocena Serów i Twarogów. Decyzją Zarządu Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy zostały powołane Komisja Superarbitrów i Zespoły Arbitrów do oceny zgłoszonych produktów.
W Komisji Superarbitrów zasiedli: Przewodniczący – prof.. dr hab. Bogusław Staniewski; Członkowie: prof. dr hab. Andrzej Babuchowski, prof. dr hab. Józefa Chrzanowska, mgr inż. Marek Murawski, prof. dr hab. Jan Pikul, dr hab. Antoni Pluta, prof. SGGW, prof. dr hab. Arnold Reps, mgr inż. Hanna Bogdańska – Zaręba. Zespoły Arbitrów i Komisja Superarbitrów pracowały pod przewodnictwem prof. dr hab. Bogusława Staniewskiego.

czytaj więcej »

Paluszki serowe Produktem Mlecznym Roku 2017

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2017-05-19 18:23:23

Mlekovita to zdecydowany lider w każdym aspekcie swojej działalności. Podczas X Euroforum Polskiego Mleczarstwa rozstrzygnięta została XXV Krajowa Ocena Serów i Twarogów oraz finał XI edycji konkursu Produkt Mleczny Roku 2017, w którym zwyciężyła nowość z Mlekovity: paluszki serowe.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland Polska w „Zestawieniu 25 Najlepszych Pracodawców” Gazety Finansowej

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2017-05-19 14:52:12

„Najlepszy Pracodawca” to tytuł najnowszego Biznes Raportu, który ukazał się w ostatnim numerze tygodnika Gazeta Finansowa (opublikowanym 12 maja). Firma Hochland Polska znalazła się w wąskim gronie 25 firm w rankingu.
W ramach publikacji, obok licznych artykułów z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, redakcja pisma wraz z ekspertami zajmującymi się na co dzień obszarem HR i PR przygotowała „Zestawienie 25 Najlepszych Pracodawców”. Kryteriami branymi pod uwagę przy tworzeniu zestawienia były m.in.: wielkość zatrudnienia, uzasadnienie firmy – dlaczego warto podjąć w niej pracę oraz warunki dla rozwoju osobistego a także atmosfera pracy.

czytaj więcej »

Serek topiony z mleczarni Mońki (MSM) z tytułem „Top Produkt” i certyfikatem jakości „Doceń polskie”

Źródło: Mońki (MSM)   Dodano: 2017-05-19 14:33:11

W tym roku, w ramach XXIV atestacji żywności w Programie „Doceń polskie”, certyfikat jakości oraz znak promocyjny „Top Produkt” przyznany został produktowi Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej Mońki. Wyróżnienie dla sera topionego kremowego świadczy zarówno o jego popularności wśród klientów, jak i uznaniu, jakim cieszy się w gronie ekspertów z branży.

czytaj więcej »

Mlekovita w rankingu „Wprost”

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2017-05-15 15:54:48

Mlekovita konsekwentnie pracuje na umocnienie swojej pozycji na rynku. Kolejny ranking potwierdza dobry kierunek obranej drogi rozwoju – na liście 200 największych polskich firm Mlekovita okazała się najlepszym przedsiębiorstwem w branży mleczarskiej.
Tygodnik Wprost po raz trzeci opublikował listę 200 największych firm z polskim kapitałem. W najnowszym wydaniu rankingu z 15 maja 2017 r., w którym znalazły się przedsiębiorstwa z łącznymi przychodami ze sprzedaży szacowanymi na blisko 655 mld zł, Mlekovita okazała się pierwszą z firm przemysłu spożywczego, zajmując 35. pozycję w całym zestawieniu.

czytaj więcej »

Mlekovita najlepsza na Liście 500 Rzeczpospolitej

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2017-04-26 11:29:51

Mlekovita systematycznie pracuje na wzrost swojej pozycji na rynku. Na Liście 500 największych przedsiębiorstw Rzeczpospolitej wzmocniła pozycję najlepszej firmy w branży mleczarskiej.
Mlekovita to firma ze 100% kapitałem polskim, największa grupa mleczarska w Europie Środkowo-Wschodniej oraz największy eksporter przemysłu mleczarskiego. Efektywność zarządzania i osiągane rokrocznie coraz lepsze wyniki finansowe bezpośrednio przekładają się na systematyczny wzrost wartości przedsiębiorstwa, które jest cenione zarówno na rynku polskim, jak i zagranicznym. Systematyczny awans Mlekovity w rankingach jest dowodem na to, iż firma należy do czołówki nie tylko w branży spożywczej, ale i w całej gospodarce.

czytaj więcej »

Hochland wiarygodny biznesowo!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2017-04-19 16:13:20

Firma Hochland Polska kolejny raz znalazła się w gronie firm wyróżnionych Certyfikatem Wiarygodności Biznesowej. Certyfikat nadawany jest na podstawie danych finansowych, tym razem z roku 2016 i 2015, przez Bisnode Polska, wiodącą na rynku wywiadownię gospodarczą, która honoruje w ten sposób firmy wiarygodne biznesowo.

czytaj więcej »

© lactima

Kulinaria: Lactima - Chrupiące tosty z patelni

Źródło: Lactima   Dodano: 2017-03-29 08:03:54

Na każdej kromce chleba tostowego połóż plasterek sera żółtego, następnie plaster pomidora i kawałek szynki. Posyp ziołami. Na szynkę połóż drugi plasterek żółtego sera. Przykryj całość drugą kromką chleba tostowego.Na talerzu rozbełtaj jajka z mlekiem. Tost z każdej strony obtocz w rozbełtanym jajku.Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego!

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Kulinaria: Tak smakuje Dolce Vita - Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym z serem Asiago

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2017-01-30 08:14:48

Do dużej miski włóż wołowinę, roztrzepane jaja, chleb i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw lekko solą i uformuj klopsiki. Cebulę, marchew i selera pokrój na drobne kawałki i duś w dużym garnku przez 10-15 minut. Dodaj pomidory i całość gotuj przez ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą i szczyptą cukru. Klopsiki obsmaż krótko na oliwie i przełóż do sosu. Całość gotuj przez ok. 20 minut. Przed podaniem posyp serem Asiago. Klopsiki można serwować z makaronem lub chlebem na zakwasie.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Kulinaria: Tak smakuje Dolce Vita - Frittata z batatem i gorgonzolą

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2016-12-21 08:25:51

Batata upiecz i pokrój w kostkę ok. 1 cm. Rozgrzej na patelni niewielką ilość oliwy, następnie zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodaj roztrzepane jaja i batata, dopraw solą, posyp pokruszonymi kawałkami gorgonzoli. Całość zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 6-7 minut. Przed podaniem frittatę podziel na porcje i każdą posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Kulinaria: Tak smakuje Dolce Vita - Zupa cebulowa z serem Asiago

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2016-11-28 08:00:21

Cebulę pokrój w cienkie plasterki, dodaj 2 rozgniecione ząbki czosnku, masło i duś na wolnym ogniu przez ok. 45 minut, aż będzie bardzo miękka i złocistobrązowa. Dodaj bulion i liście tymianku. Gotuj pół godziny. Zupę rozlej do misek i posyp świeżo startym serem Asiago, wstaw do piekarnika i zapiecz (możesz też użyć ręcznego palnika gazowego). Opiecz pieczywo, kromki potrzyj świeżo rozkrojonymi 2 ząbkami czosnku. Serwuj gorące.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland nagrodzony w kulinarnym konkursie sera Good Cheese 2016!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2016-11-15 09:45:17

W październiku w stołecznej restauracji Moonsfera odbył się kulinarny konkurs sera Good Cheese. Zgłoszone produkty oceniali szefowie kuchni rekomendowani przez Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a wśród nich Jarosław Uściński, Wojciech Balicki, Jacek Schilske. Piotr Szczygielski. Produkty Hochland zostały wyróżnione aż w trzech kategoriach: ser topiony, ser do pizzy i ser wędzony!

czytaj więcej »

© sertop

Nowe inspiracje kulinarne Sertopu

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2016-08-24 09:48:08

Tyski producent serków topionych poszerzył swojego bloga o kolejne przepisy kulinarne, tworząc inspiracje dla osób ceniących zdrowie i aktywność. W nowo utworzonej zakładce można znaleźć szereg przepisów łączących serek topiony z warzywami, owocami i kaszami. – Chcemy pokazać, że serki mogą być punktem wyjścia do przygotowania nie tylko zdrowych i pożywnych kanapek, ale także sałatek, sosów, zup oraz deserów – mówi Aneta Będkowska, Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem Sertop.
Link: http://tiny.pl/g9v42

czytaj więcej »

Marfor: Nowa forma kulinarna: Serecek Marforek

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2016-07-11 08:35:21

Serecek Marforek – oscypek z grilla (a właściwie redykołka).
Zestaw grillowy firmy Marfor to małe, białe i podwędzane osełkowate serki, z tak dobrze znanym nam wzorkiem. Twardy, czasami lekko kruchy serek pod wpływem temperatury mięknie, lekko się rozpływa, a jego skórka przyrumienia się i robi chrupiąca. Serecek jest kwaskowaty i słonawy, tłustawy i dymny. Produkt oferowany jest w połączeniu z żurawiną.

czytaj więcej »

© flypr

Kulinaria: Lactima proponuje wiosenną sałatkę

Źródło: FlyPR   Dodano: 2016-06-09 10:27:06

Sałatka z jajkiem, boczkiem i sosem serowymSposób przygotowania:Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Rzodkiewkę i ogórka pokrój na plasterki, pomidorki oraz jajko na ćwiartki. Boczek potnij na drobną kostkę, a następnie podsmaż na suchej patelni. Porwij sałatę na mniejsze kawałki i przełóż ją do miski. Dołóż pozostałe warzywa, jajka oraz boczek. Posyp solą , pieprzem i świeżym tymiankiem. Całość polej serowym sosem.Smacznego!

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25