Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - przetwórcy (strona 1 z 22)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© hochland polska

Hochland daje przykład

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-10-22 12:53:51

Ślad węglowy obejmuje emisję dwutlenku węgla, metanu, podtlenku azotu i innych gazów cieplarnianych wyrażone w ekwiwalencie CO2. Hochland daje przykład i stara się równoważyć te emisje, inwestując w projekty wychwytywania i ograniczania emisji CO2.

Firma Hochland Polska przyczynia się do redukcji śladu węglowego. Działając w trosce o naturę firma poddała procesowi odzysku i recyklingu opakowania wprowadzone na rynek za pośrednictwem Interseroch Organizacji Odzysku Opakowań S.A. oraz Polskiej Izby Odzysku i Recyklingu Opakowań. Jednocześnie na drodze do zrównoważonego rozwoju Hochland zidentyfikował 13 obszarów działań lub „Fields of activity“ (FOA), do których chce podchodzić, aby stać się jeszcze bardziej zrównoważonym przedsiębiorstwem. Hochland redukuje własną emisję CO2 między innymi poprzez wytwarzanie części potrzebnej energii elektrycznej przy użyciu systemów fotowoltaicznych. W ubiegłym tygodniu firma wystartowała też z Wielką Akcją Sadzenia Drzew.

czytaj więcej »

© endress+hauser
© endress+hauser

Endress+Hauser: Picomag - zminiaturyzowany pomiar przepływu w nowej odsłonie

Źródło: Endress+Hauser   Dodano: 2019-10-18 12:14:34

W pomiarach i automatyzacji procesów przemysłowych stale rośnie zapotrzebowanie na proste, niezawodne oraz bezobsługowe przyrządy pomiarowe w miniaturowym formacie. Nowy przepływomierz Endress+Hauser Picomag spełnia takie wymagania. Nie idąc na żadne kompromisy, nie tylko mierzy przepływ objętościowy cieczy, ale także ich temperaturę oraz przewodność. Ponadto Picomag oferuje klientom łatwe uruchomienie za pomocą Bluetooth i aplikacji SmartBlue, a także bezproblemową integrację systemu dzięki technologii IO-Link, co sprawia, że jest on gotowy na Industry 4.0.

czytaj więcej »

© forum mleczarskie

Prezes mleczarni Łapy (SM) Antoni Żdanuk z Odznaką Honorową Województwa Podlaskiego

Źródło: wrotapodlasia.pl   Dodano: 2019-10-18 10:29:35

Jak informują wrotapodlasia.pl Antoni Żdanuk, Prezes Zarządu mleczarni Łapy (SM) otrzymał Odznakę za „wybitne osiągnięcia w dziedzinie rozwoju mleczarstwa w regionie”. Wręczenie nastąpiło 27 września br. na sesji Rady Miejskiej w Łapach. Wyróżnienie przekazali: Marek Malinowski, Członek Zarządu Województwa Podlaskiego i Aleksandra Szczudło, Wiceprzewodnicząca Sejmiku Województwa Podlaskiego. Wśród podkreślonych zalet Nagrodzonego znalazły się: rozwaga w inwestycjach i przeprowadzenie mleczarni przez okres transformacji. Mleczarnia Łapy (SM) jest również ważnym zakładem dla miasta i regionu, podkreślał Marek Malinowski.

– Przyznanie Odznaki jest formą podziękowania za zaangażowanie i odniesione sukcesy w rozwoju rolnictwa i obszarów wiejskich województwa podlaskiego – podają wrotapodlasia.pl.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Czy smaki serków są sezonowe?

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-10-17 08:37:41

Jak najbardziej tak – opowiada Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop – Przykładem tego jest serek topiony z borowikami, którego sprzedaż intensywnie wzrasta w okresie Świąt Bożego Narodzenia oraz we wrześniu i w październiku, w pełni sezonu grzybiarskiego. Rozsmakowani po grzybobraniu Polacy coraz częściej właśnie w tym okresie kupują produkty z dodatkiem borowików, podgrzybków i innych ulubionych grzybów, o czym warto pamiętać dobierając asortyment produktów do danego sklepu oraz eksponując towar na półce.

czytaj więcej »

© forum mleczarskie
© hochland polska

Almette to 11 tys. ton sprzedanych wyrobów. Balon Almette komunikuje walory marki

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-10-16 10:17:14

W Polsce marka „Almette” jest nie tylko liderem na rynku serów kremowych twarogowych, ale ulubioną marką polskiego konsumenta i „must-have” w asortymencie każdego detalisty. Hochland Polska sprzedaje rocznie ponad 11000 ton Almette, to ponad 73 miliony skopków, czyli niemal po dwa skopki na statystycznego Polaka! Dostępnych jest sporo różnych smaków, także wersja mini z czterema porcjami w jednym opakowaniu. Więcej informacji, a także inspiracji kulinarnych znajduje się na stronie www.almette.pl. Sukces Almette w Polsce wspiera także kreatywny marketing, a jednym z przykładów szczególnie atrakcyjnego wariantu komunikacji marki od zeszłego roku jest balon Almette!

czytaj więcej »

Czarnków (OSM): Tosia – mleczny deser z najwyższej półki

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-10-16 10:12:39

Tosia – serek o smaku waniliowym to najnowszy deser w ofercie mleczarni Czarnków (OSM), debiutujący na tegorocznych targach Polagra Food oraz wystawie Smaki Regionów 2019. Lekki serek o smaku waniliowym w połączeniu z wsadem owocowym – wiśnia lub truskawka – to propozycja dla wielbicieli pysznych deserów w przystępnej cenie. 

czytaj więcej »

Mlekpol (SM) wprowadza nowe gramatury sera Mozzarella

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-10-11 12:11:09

Ser typu mozzarella mleczarni Mlekpol (SM) w Grajewie, to produkt znany wielbicielom pizzy w Polsce i wielu krajach Europy. Ten włoski ser z Mlekpolu ceniony jest przez szefów kuchni ze względu na świetne właściwości topienia i charakterystyczne „ciągnięcie się”. Odpowiadając na potrzeby konsumentów Mlekpol (SM) wprowadza na rynek dwa produkty w linii mozzarella – ser tarty i w kawałku. 

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Twaróg Sernikowy trzykrotnie mielony półtłusty w formie batonu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-10-10 08:13:42

Twaróg Sernikowy trzykrotnie mielony półtłusty w formie batonu o masie 500 g wyróżnia się jednolitą konsystencją i czystym mlecznym smakiem tradycyjnego, wiejskiego twarogu. Dzięki dokładnemu zmieleniu, idealnie nadaje się na bazę do sernika, naleśników, pierogów, past czy kanapek. Jakość i tradycyjny smak potwierdzony został certyfikatem „Jakość Tradycja”.

 

czytaj więcej »

Zemaitijos pienas: Ekologiczna Naturalna Śmietana 30% marki Dobilas

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-10-08 11:35:40

Firma Žemaitijos pienas wprowadziła na polski rynek Ekologiczną Naturalną Śmietanę 30% marki Dobilas. Jest to produkt w 100% ekologiczny, w skład którego wchodzi jedynie ekologiczna śmietana i bakterie kwasu mlekowego.

Śmietana ta ma doskonale gęstą konsystencję, dzięki czemu idealna jest jako dodatek do sosów, sałatek oraz deserów. Ekologiczną Naturalną Śmietanę 30% marki Dobilas można wykorzystać w kuchni do wielu potraw.

czytaj więcej »

© grupa mlekovita
© grupa mlekovita

11 nagród dla Mlekovity na Polagra Food 2019

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2019-10-01 14:49:51

Podczas Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2019 Mlekovita otrzymała aż 11 nagród. 4 produkty zostały nagrodzone Złotym Medalem MTP, firma uzyskała również 4 znaki Poznaj Dobrą Żywność i statuetkę Złoty Akant za stoisko. Pierwszy dzień targów był okazją do odebrania innych tytułów. Mlekovita zwyciężyła w Ogólnopolskim Rankingu Spółdzielni Mleczarskich za rok 2019. Natomiast Prezes Mlekovity Dariusz Sapiński uhonorowany został przez Towarzystwo im. Hipolita Cegielskiego statuetką Ignacego Jana Paderewskiego.

Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich to nagroda przyznawana już od ponad 30 lat produktom innowacyjnym, o najwyższej jakości, przygotowanym z myślą o potrzebach nawet najbardziej wymagających konsumentów. W konkursie startuje co roku niemal 500 produktów. Eksperci oceniają zgłoszone wyroby z uwzględnieniem m. in. takich kryteriów jak innowacyjność, estetyka, ekonomiczność użycia czy bezpieczeństwo dla środowiska. W tym roku Sąd Konkursowy przyznał to zaszczytne wyróżnienie w sumie 9 produktom targów Polagra Food, z których niemal połowę stanowią wyroby Mlekovity. Wśród nich znalazły się:

czytaj więcej »

© bösch boden spies/shutterstock

Bösch Boden Spies zaprasza uczestników targów Anuga 2019 do degustacji nowych składników

Źródło: Bösch Boden Spies   Dodano: 2019-09-30 10:23:36

Podczas tegorocznych Międzynarodowych Targów Spożywczych Anuga, producent składników spożywczych Bösch Boden Spies po raz pierwszy w historii firmy poprosi odwiedzających targi o opinię na temat dwóch nowych składników, które być może uzupełnią gamę produktów firmy. Hamburski producent zaprezentuje również nowe produkty oparte na sprawdzonych składnikach oraz koncepcje innowacyjnych zastosowań.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita z nagrodą „Przedsiębiorcy transformacji” od Ministerstwa Przedsiębiorczości i Technologii

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2019-09-30 08:53:44

Grupa Mlekovita znalazła się w zaszczytnym gronie 8 firm, które otrzymały od Ministerstwa Przedsiębiorczości i Technologii nagrody „Przedsiębiorcy Transformacji". Firma zwyciężyła w kategorii „Międzynarodowy lodołamacz”. Nagrody wręczyła Minister Przedsiębiorczości i Technologii Jadwiga Emilewicz w trakcie Forum Sukcesu Polskiego Biznesu 1989-2019 w Poznaniu.

Nagroda została przyznana polskim firmom, które przyczyniły się do rozwoju i promocji polskiej gospodarki w minionym trzydziestoleciu. Zwycięzców w ośmiu kategoriach (Globalny Gracz, Lider wzrostu, Technologiczny rewolucjonista, Osobowość biznesu, Biznes z wizją, Międzynarodowy lodołamacz, Przyjaciel polskiej gospodarki, Millenialsi transformacji) wybrała 14-osobowa kapituła.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Na co postawić jesienią?

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-09-30 08:49:28

Serki topione to produkty popularne w polskiej kuchni, będące doskonałym dodatkiem nie tylko do kanapek, ale także do przygotowania różnego rodzaju zup, sosów i innych potraw. Warto wyeksponować ten produkt w sklepowej chłodni i zadbać o odpowiedni dobór smaków, których popularność zdecydowanie uzależniona jest od pory roku.

Które serki warto mieć w asortymencie swojego sklepu jesienią i zimą? – W chłodniejsze pory roku dużą popularnością cieszą się serki topione z dodatkiem czosnku, szynki, salami, pieczarek, papryki czy borowików, a także „neutralne smaki” czyli produkty wykonane na bazie tradycyjnych serów twardych takie jak Gouda, Tylżycki, Złoty Ementaler.

czytaj więcej »

© forum mleczarskie
© forum mleczarskie

Festiwal Serów i Twarogów: Nagrody rozdane

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2019-09-25 12:50:48

W dniach 21-22 września 2019 r. miała miejsce ocena produktów uczestniczących w Festiwalu Serów i Twarogów w Olsztynie. W ocenie ekspertów przeprowadzonej na podstawie znajomości rynku oraz portfolio poszczególnych wystawców wyróżnienie w kategorii Hit Twarogowy otrzymali...

 

czytaj więcej »

Bakoma: Nowe smaki jogurtów Bakoma Bio

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-09-23 11:44:48

Jogurty Bakoma Bio powstają tylko ze składników posiadających certyfikat BIO, co jest gwarancją, że zostały przygotowane z produktów, które uprawiano bez użycia nawozów sztucznych i pestycydów oraz owoców, które nie były genetycznie modyfikowane. Jogurty mają tylko trzy składniki: jogurt, owoce i cukier trzcinowy.

Teraz nowe warianty smakowe – śliwka i banan.

Opakowanie: 140 g.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25