Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - przetwórcy (strona 1 z 17)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Chr. Hansen: Innowacyjny koagulant umożliwia uzyskanie wzrostu wydajności produkcji o nawet 1%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-25 14:35:00

Chr. Hansen wprowadza na rynek CHY-MAX® Supreme – najbardziej precyzyjny i innowacyjny koagulant na rynku, doskonałe narzędzie dla nowoczesnych serowarów.

 

Rewolucyjne innowacje w obszarze koagulantów są rzadkością, jednak Chr. Hansen, ich wiodący producent,  stale podnosi standardy przemysłowe w zakresie wydajności.

„Rozumiemy wyzwania nowoczesnych serowarów, którzy pracują pod presją, aby wygenerować maksymalny zysk, zwiększyć elastyczność i sprostać wymaganiom klientów w kwestii większej funkcjonalności i wygodnych formatów sera. Aby wyjść naprzeciw tym potrzebom, wprowadzamy na rynek nasz najnowszy innowacyjny produkt” – mówi Soeren Herskind, Wiceprezes, Dział Rozwoju Handlowego, Chr. Hansen.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland zmniejsza zużycie plastiku poprzez opakowania zrównoważone

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-04-25 10:41:05

Hochland Polska w oparciu o najnowsze wymagania prawne, a także wymagania ze strony klientów, między innymi sieci handlowe, wypracował listę priorytetów dotyczących opakowań zrównoważonych.

Przeważająca ilość odpadów plastikowych pochodzi z opakowań. Wśród priorytetów Hochland Polska dotyczących opakowań zrównoważonych znalazły się między innymi: optymalne prowadzenie procesów recyklingu, pomniejszanie wagi i udziału opakowań w produkcie, uzyskanie redukcji emisji CO2, a także edukowanie konsumenta, aby widział sens w segregowaniu i ograniczaniu odpadów.

czytaj więcej »

© bieluch sm

90 lat spółdzielni Bieluch (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-23 08:02:08

Spółdzielnia Bieluch (SM) działa na terenach, na których rodził się pierwszy ruch spółdzielczy, tworzony przez ks. Stanisława Staszica, uważanego za prekursora spółdzielczości, uczonego, filozofa, działacza politycznego i rzecznika reform społecznych. 3 grudnia 1929 roku o godzinie 20:00 we wsi Nowosiółki kol. w gminie Staw w powiecie chełmskim, w salach szkoły podstawowej zebrało się 30 rolników z okolicznych wiosek w celu założenia spółdzielni. Spółdzielni nadano nazwę Spółdzielnia Mleczarska w kol. Nowosiółki z odpowiedzialnością ograniczoną. 

czytaj więcej »

Gostyńska maślanka prosto z masielnicy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-17 10:37:10

Powstaje w procesie produkcji masła. Bezpośrednio z masielnicy kierowana jest do maszyny pakującej i poddana procesowi fermentacji mlekowej w opakowaniu. Nie zawiera żadnych dodatkowych składników i dodatków (konserwantów ani stabilizatorów). Podniesione wieczko to efekt obecności żywych kultur bakterii. Maślanka poddawana jest fermentacji mlekowej z wykorzystaniem żywych kultur drobnoustrojów pochodzących ze szczepionki maślarskiej. Zawiera korzystnie działające bakterie fermentacji mlekowej: Lactococcuslactis subsp. lactis biovar diacetylactis.

czytaj więcej »

Sertop z konkursem świątecznym

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-04-17 08:52:32

Tyski producent serków topionych organizuje kolejny konkurs, tym razem związany w Wielkanocą. Każdy, kto w dniach 11-22 kwietnia br zamieści w komentarzu konkursowego postu na fanpage Masło Klarowane przepis na jego zdaniem najpyszniejsze, świąteczne danie z dodatkiem masła klarowanego ma szansę wygrać jedną z 10 kamiennych tac. Regulamin dostępny jest na fanpage Masło Klarowane.

czytaj więcej »

© łowicz (osm)

Łowicz (OSM) na Międzynarodowych Targach Expo Antad & Alimentaria – Meksyk 2019

Źródło: Łowicz (OSM)   Dodano: 2019-03-29 11:32:32

W dniach 02-09 marca 2019 roku mleczarnia Łowicz (OSM) miała przyjemność po raz pierwszy uczestniczyć w Misji Handlowej oraz w Międzynarodowych Targów Expo Antad & Alimentaria Mexico  dla Przedsiębiorców Branży Spożywczej, organizowanych przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Na stoisku o powierzchni 63 m2 Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa umożliwił polskim firmom prezentację oferty potencjalnym zagranicznym kontrahentom.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Mleko UHT Wypasione czekoladowe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-27 08:09:54

Mleko UHT Wypasione czekoladowe to oferta przygotowana z myślą o najmłodszych, ale nie tylko. Produkt ten posiada wszystkie zalety mleka, nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka i wapnia. Doskonałe jako samodzielny napój lub uzupełnienie drugiego śniadania, podwieczorku lub kolacji. Mleko Wypasione czekoladowe nie wymaga przechowywania w lodówce (produkt UHT) do momentu otwarcia opakowania.

czytaj więcej »

Agro-Top (PPH): Smalec Gęsi Premium w nowym opakowaniu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-22 08:38:16

Firma Agro-Top (PPH), jeden z największych polskich producentów tłuszczów zwierzęcych, wprowadziła na rynek nowy produkt – Smalec Gęsi Premium, w nowym, eleganckim, szklanym opakowaniu.

Produkt pojawił się w sprzedaży w ostatnim kwartale 2018 roku i jest oferowany w słoiku o pojemności 320 gramów. Wkrótce na półkach pojawi się również Smalec Gęsi Premium w słoiku 200 g.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Ser Księżak w bloku ok. 4 kg i porcja 250 g w opakowaniu typu flowpack

Dodano: 2019-03-20 08:29:28

Spółdzielnia Łowicz (OSM), po wprowadzeniu na rynek sera dojrzewającego Księżak w funkcjonalnym opakowaniu typu koperta 130 g, rozszerza ofertę handlową o Ser Księżak w bloku ok. 4 kg i porcję 250 g w opakowaniu typu flowpack. Podobnie jak w 130 g opakowaniu Księżak to dojrzewający ser typu szwajcarskiego o wyrazistym smaku z orzechową, lekko słodką nutą o bogatym oczkowaniu i aromatycznym zapachu. Ser wyprodukowany z wysokiej jakości polskiego mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Sery smażone produktami premium

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-03-19 15:44:12

Sery smażone tyskiego producenta serków topionych mieszczą się w klasie premium. Są one znane większości gospodyń z rejonów Śląska i Wielkopolski, gdzie tradycja ich wytwarzania sięga kilku pokoleń. Te regionalne produkty wykonane są z polskiego mleka, są wolne od GMO, nie zawierają konserwantów i charakteryzują się unikalnym smakiem, który sprawia, że doskonale wpisują one wymogi produktów premium.

czytaj więcej »

Schur Flexibles Poland wprowadza nową folię: FlexiClose (re) – ekologiczne rozwiązania na rynku opakowań dla przemysłu mleczarskiego

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-03-18 14:02:03

FlexiClose (re) to innowacyjna koncepcja pakowania, która zapewnia optymalną ochronę produktu, jest przyjazna w użytkowaniu, może być wielokrotnie otwierana i zamykana, a także podlega pełnemu recyklingowi. Folie FlexiClose (re) stanowią optymalne rozwiązanie dla przemysłu spożywczego – w szczególności do pakowania różnego typu serów.

– Jako wiodący dostawca elastycznych rozwiązań opakowaniowych ponosimy odpowiedzialność za środowisko, dlatego nasze produkty i procesy są tak przyjaznymi dla środowiska, jak to tylko możliwe. Inwestujemy w rozwój nowych rozwiązań opakowaniowych, które zapewniają maksymalną ochronę produktu i niezmiennie wysoką funkcjonalność, a jednocześnie minimalizują negatywny wpływ na środowisko – mówi Marek Pawlak, Prezes Zarządu w firmie Schur Flexibles Poland.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Bio ekologiczne mleko UHT

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-11 12:53:16

Bio ekologiczne mleko UHT to kolejna nowość w dynamicznie rozwijającejsię kategorii produktów ekologicznych. Mleko jest otrzymywane z gospodarstw ekologicznych, które prowadzą tradycyjną hodowlę i spełniają określone wymogi – m.in. nie używają środków chemicznych i sztucznych nawozów, a krowy karmione są naturalnymi paszami. Bio ekologiczne mleko UHT jest produktem o wysokiej zawartości potrzebnych dla organizmu związków mineralnych i witamin, stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka i wapnia.

czytaj więcej »

Lactalis Polska: Twaróg z Mascapone Président

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-04 09:30:57

Serek Mascarpone pochodzi z Włoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki temu ma lekko słodkawy smak. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone nadaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie.

czytaj więcej »

Hochland dołączył do Polskiej Federacji Producentów Żywności

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-03-01 14:55:57

Polska Federacja Producentów Żywności (w skrócie PFPŻ) została powołana w celu zapewnienia efektywnego współudziału podmiotów gospodarczych w tworzeniu prawnych, organizacyjnych i ekonomicznych warunków rozwoju sektora żywnościowego, jednej z największych i najsilniejszych gałęzi polskiej gospodarki. Członkami PFPŻ są wiodące firmy i organizacje związane z szeroko rozumianym rynkiem żywności w Polsce. Hochland dołączył do Polskiej Federacji Producentów Żywności.

czytaj więcej »

Bakoma: Satino jogurt z owocami i kuleczkami czekoladowymi

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-02-25 13:40:44

Satino proponuje kremowy, idealnie gładki jogurt waniliowy z warstwą soczystych owoców na spodzie kubeczka oraz topperem z kuleczkami ryżowymi w czekoladzie. To jedyny taki produkt na rynku. Jest to idealna słodka przekąska w ciągu dnia, zarówno w pracy jak i w domu.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25