Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - przetwórcy (strona 1 z 24)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Grupa Polmlek: Jogurty z nakładkami – nowe smaki, propozycje bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-01-17 08:00:49

Jogurty z topperem firmy Polmlek to produkty, które doczekały się rozszerzenia linii o nowe smaki. Do tej pory w sprzedaży był jogurt malinowy z kokosowym musli oraz jogurt z jabłkami i ro­dzynkami z kokosowym musli. Nowe smaki to jeżynowy i truskaw­kowy. Oprócz jogurtów z dodatkiem owoców i z chrupiącym musli mamy również propozycję dla osób z nietolerancją laktozy. Jogur­ty bez laktozy występują w dwóch wariantach – jogurt naturalny z płatkami owsianymi, jagodami goi i nasionami chia oraz jogurt naturalny z płatkami zbożowymi, żurawiną, orzechami laskowymi i nasionami chia.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Serki w karnawałowym menu

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2020-01-16 08:01:10

Serek owinięty z melonem w szynkę parmeńską to doskonała, błyskawiczna w przygotowaniu przekąska idealnie pasująca na karnawałowe menu. Co jeszcze można zrobić z użyciem serka topionego? Okazuje się, że bardzo dużo! – Karnawał to czas zabaw i spotkań z przyjaciółmi, podczas których liczy się przede wszystkim wspólnie spędzony czas – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop – Warto tego czasu nie marnować na żmudne stanie w kuchni, tylko przygotować dania, które są nie tylko zdrowe i smaczne, ale także szybkie w przygotowaniu np. zupy kremy, gotowane na parze lub pieczone warzywa z serowym sosem, dipy z nachosami lub paluchami z ciasta francuskiego czy warzywno-serowe zapiekanki.

czytaj więcej »

Žemaitijos pienas: Jagodowy batonik twarogowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-01-14 08:16:27

Fani twarogo­wych batoników Magija mogą cieszyć się nowym smakiem ba­tonika w polewie czekoladowej z nadzieniem z czarnej jagody! Do produkcji batoników Magija firma Žemaitijos pienas wykorzy­stuje opatentowaną technologię „puszystego twarożku”, dzięki której twaróg staje miękki i puszysty. Batonik oblany jest prawdzi­wą czekoladą, wytworzoną w 67% z najwyższej jakości ziaren ka­kao. 

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Nowe smaki Jogurtów z owsianką

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-01-10 08:07:52

Grupa Polmlek rozszerzyła ofertę produktów śniadaniowych o Jo­gurty z owsianką w trzech smakach – naturalnym, oraz z dodat­kami polskich owoców – truskawki i jabłek. Jogurty z dodatkiem płatków owsianych to pełnowartościowy i sycący posiłek, pełen dobroczynnych kultur bakterii i błonnika z ziaren owsa. Idealny na śniadanie dla osób zabieganych i ceniących sobie wygodę, a jednocześnie chętniej sięgających po zdrową żywność niż po fast food.

czytaj więcej »

Radwag Wagi Elektroniczne: Wagosuszarka mikrofalowa PMV 50

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-12-29 23:54:46

Wagosuszarka mikrofalowa PMV 50 produkcji Radwag to nowo­czesne urządzenie służące do pomiaru wilgotności próbek o dużej zawartości wody (między 8 a 100%), takich jak produkty mleczne, syropy, produkty owocowe, kremy, płynne żywice. Suszenie od­bywa się za pomocą emisji mikrofal równomiernie ogrzewających całą powierzchnię próbki.

PMV 50 posiada czujnik temperatury. Aby zapobiec przekrocze­niu temperatury wrzenia monitorowana jest też moc urządzenia. Zadana moc mikrofal jest wyświetlana na ekranie miernika przez cały okres suszenia.

czytaj więcej »

Mleczarnia Turek: Nowy Camembert NaTurek Wyrazisty Smak

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-12-23 14:49:35

NaTurek Wyrazisty Smak to doskonała propozycja dla wielbicieli serów pleśniowych z białą skórką o nieco intensywniejszym smaku i aromacie.

NaTurek Wyrazisty Smak to miękki i kremowy Camembert naturalny o umiarkowanie dojrzałym smaku, przygotowany w oparciu o nową, specjalnie opracowaną recepturę. Nowy NaTurek Wyrazisty Smak to idealny pomysł na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi – podaj go jako samodzielna przekąska na desce serów, w towarzystwie słonych i wytrawnych dodatków lub z lampką wina.

czytaj więcej »

© sealed air

Sealed Air wprowadza nowy, bezobsługowy system do pakowania serów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-12-23 10:43:31

SVS45 marki Cryovac to nowatorski, automatyczny system do pa­kowania z ciągłym przepływem produktu, opracowany i opaten­towany przez Sealed Air. Próżnia uzyskiwana jest dzięki efektowi różnicy ciśnień. Urządzenie nie wymaga operatora, nie narusza struktury sera oraz poprawia wygląd końcowego opakowania.

czytaj więcej »

Spomlek (SM): Wybrano placówki, które otrzymają kąciki zabaw dla dzieci. Dodatkowo: Centrum Zdrowia Dziecka

Źródło: Spomlek (SM)   Dodano: 2019-12-20 09:46:26

O radosne, pełne zabawek Serenadowe kąciki walczyło ponad 250 placówek z całego kraju. Do finału zakwalifikowało się 20 z nich, a selekcji na podstawie najlepszych uzasadnień dokonały ambasadorki akcji - zaangażowane szefowe kuchni: Joanna Jakubiuk, Anna Klajmon, Sylwia Stachyra, Ewa Malika Szyc-Juchnowicz oraz Beata Śniechowska. Następnie w wyniku głosowania toczącego się na stronie www.serenadadladzieci.pl, wspieranego komunikacyjnie przez szefowe kuchni, dr Łukasza Durajskiego oraz media regionalne, wyłoniono 5 placówek, w których niebawem pojawią się Serenadowe kąciki zabaw. Rekordzista zdobył aż 28 772 głosy!

czytaj więcej »

© torpol

Firma Torpol ponownie otrzymała tytuł Przedsiębiorstwo Fair Play

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-12-18 11:07:44

Firma Torpol – producent worków papie­rowych z wkładką polietylenową – kolej­ny rok z rzędu otrzymała tytuł „Przed­siębiorstwo Fair Play”. Nagrodę odebrał Dariusz Lipski, Prezes Zarządu.

Program Promocji Kultury Przedsiębior­czości „Przedsiębiorstwo Fair Play” to ogólnopolski program, w którym co roku oceniane są wszystkie aspekty działalno­ści firmy. Ideą programu jest zachęcenie wszystkich firm w Polsce do zachowań etycznych i wprowadzenia stosownych zmian nie tylko w wewnętrznej organi­zacji pracy, lecz także w kształtowaniu pozytywnych relacji ze społecznością lokalną oraz dbałości o środowisko na­turalne.

czytaj więcej »

© bieluch (sm)

Janusz Mojak Wzorowym Agroprzedsiębiorcą 2019

Źródło: Bieluch (SM)   Dodano: 2019-12-12 14:36:37

Prezes Zarządu mleczarni Bieluch (SM) Janusz Mojak otrzymał z rąk Jana Krzysztofa Ardanowskiego, Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Adama Kwiatkowskiego, Sekretarza Stanu Kancelarii Prezydenta, zaszczytny tytuł Wzorowego Agroprzedsiębiorcy RP 2019 oraz nagrodę w postaci szabli oficerskiej. Pretendenci do tytułu oprócz osiągniętych wysokich rezultatów gospodarczych w obszarze rolnictwa i agrobiznesu, odznaczają się szczególną etyką w zarządzaniu swoimi przedsiębiorstwami lub gospodarstwami rolnymi.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Masło smakowe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-12-12 08:09:37

Masło Polskie to prawdziwe, tradycyjne masło najwyższej jakości. Teraz oferowane w formie osełki w 4 nowych wariantach: ziołowe, cebulowe, grzybowe i czosnkowo-pietruszkowe. Posiada idealnie smarowną konsystencję, przeznaczone jest głównie do smarowania pieczywa.

Dzięki wyjątkowym walorom smakowo-zapachowym, stanowi doskonały dodatek do grzanek, duszenia, grillowania, smażenia oraz innych celów kulinarnych, nadając potrawom specyficzny aromat i doskonały smak.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Jogurty z Mascarpone

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-12-11 10:36:55

Idealne połączenie delikatnego jogurtu z dodatkiem serka mascarpone, dzięki któremu uzyskano kremowy smak i obłędną konsystencję. Niebanalne połączenia dostępne są w 4 wariantach smakowych: malina-żurawina-słonecznik, śliwka-chia, brzoskwinia-mango-siemię lniane oraz wiśnia-papryka chili.

Jogurt z mascarpone to wykwintny, mleczny deser, który zadowoli najbardziej wymagające podniebienia.

czytaj więcej »

Mleczarnia Łowicz (OSM) na 4. miejscu w Platynowej Piątce Mleczarstwa

Źródło: Łowicz (OSM)   Dodano: 2019-12-09 15:58:47

Mleczarnia Łowicz (OSM) zajęła 26. Miejsce w 3. edycji prestiżowego rankingu Złota Setka Polskiego Rolnictwa organizowanego  przez Redakcję „Wprost”. Ranking ten został przygotowany na podstawie analizy największych spółek branży rolniczej. Czołowe miejsca na podium zajęły kolejno spółki: Animex Foods, Cargill Poland i Grupa Azoty.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop gra Fair Play

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-12-06 21:19:17

22 listopada 2019 r. podczas uroczystej gali programu „Przedsiębiorstwo Fair Play”, tyski producent serków topionych kolejny raz otrzymał certyfikat, nagradzający firmy działające zgodnie z zasadami etyki. Podczas przyznawania nagród brano pod uwagę nie tylko rzetelność we współpracy z partnerami handlowymi, lecz także z pracownikami oraz samymi konsumentami. – Udział w projekcie jest dla nas swego rodzaju gwarancją wiarygodności biznesowej i pokazuje, że można połączyć sukces gospodarczy z uczciwymi regułami gry – mówi Tomasz Kania, Dyrektor ds. Handlowych w firmie Sertop.

czytaj więcej »

Frąckowiak (ZPSiH): Innowacyjny – funkcjonalny ser z wapniem

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-12-05 21:28:19

Ser smażony z wapniem to jedyny ser smażony na rynku, który, jak naukowo udowodniono, jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, dzięki unikalnym dodatkom prozdrowotnym w postaci naturalnej skorupki jaj kurzych oraz witamin K, D oraz lizyny. Produkt posiada rekomendację Instytutu Chorób Cywilizacyjnych i jest polecany wszystkim konsumentom w celu zapobiegania, a nawet wspomagania leczenia odwapnienia kości i zębów.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25