Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - przetwórcy (wszystkich: 108, strona 1 z 8)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© wieluń sdm

Wieluń (SDM): Przepis na pomarańczowy sernik

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-02-21 09:50:30

Jak poprawić sobie nastrój, gdy za oknem wciąż szaro? Pyszny pomarańczowy sernik, przygotowany na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, będzie ucztą zarówno dla podniebienia, jak i dla oka. Czekoladowa kruchość herbatników i orzeźwiający smak pomarańczy, przełamane kremowym sernikiem to energetyczne połączenie smaków o wyrazistym charakterze. Nawet mały kawałek skutecznie poprawia samopoczucie i dodaje wigoru. Polecamy go na przyjęcia rodzinne i spotkania z przyjaciółmi, a także w chwilach codziennego relaksu w domowym zaciszu.

czytaj więcej »

Milk Trade Polska: Hermelin

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-02-19 08:06:06

Hermelin to tradycyjny czeski ser typu camembert, który dzięki wyjątkowej recepturze marynowania serów z białą pleśnią, uzyskuje znakomitą jakość i smak. Niejednokrotnie został doceniony i wyróżniony na targach i konkursach.
Diabelski Hermelin jest wzbogacony niezwykłą mieszanką przypraw korzennych.

Nadaje się jako zakąska do degustacji szlachetnych win, szczególnie czerwonego lub do piwa, a także innych trunków na różnych imprezach czy spotkaniach towarzyskich. Produkt ten charakteryzuje wysoka jakość i niepowtarzalność.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Śmietana ukwaszana o zawartości tłuszczu 15%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-02-16 10:50:15

Na półkach sklepowych dostępna jest już śmietana ukwaszana o zawartości tłuszczu 15%. Nowy karton wyróżnia się na półce, jest spójny z nową linią opakowań łowickich produktów.
Dodatkowym atutem jest zakrętka. Dzięki niej użytkowanie jest znacznie prostsze, a przechowywanie bezpieczniejsze. Zakrętka eliminuje ryzyko rozlania niewykorzystanego produktu, wchłanianie zapachów, wysychanie. Jest to produkt termizowany, dzięki czemu wydłuża się okres przydatności do spożycia, ale wymaga bezwzględnego przechowywania w warunkach chłodniczych.

czytaj więcej »

Hochland wyróżniony tytułem Złotej mowy reklamowej – w kategorii reklamodawca!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-02-09 09:56:11

W uznaniu za wzorową postawę w kształtowaniu kultury komunikacji za pośrednictwem reklam emitowanych na antenach TVP, za dużą wrażliwość i kreatywność językową, a także poszanowanie zasad tradycji języka polskiego – firma Hochland Polska dostała od biura reklamy TVP wyróżnienie Złota mowa reklamowa. Jest ono przyznawane od 2015 roku.
W uzasadnieniu szczegółowym Dorota Kielczyk z działu kontroli językowej biura reklamy TVP podkreśliła, że szczególne wyróżnienie „Złote słowa” otrzymuje kampania „Hochland Kanapkowy – serek z charakterem” za kreatywną zabawę słowem, swobodne operowanie frazeologizmami i leksyką, stworzenie unikatowej stylistyki wypowiedzi postaci – języka zabawnego, z wyrazistym, lecz subtelnym i kulturalnym przekroczeniem granicy poprawności. Biuro reklamy TVP przekazało wyróżnienie pragnąc docenić postawę, będącą wyrazem otwartości, zaangażowania, głębokiej świadomości i wrażliwości językowej oraz chcąc podziękować za wysiłek we współtworzeniu możliwe najlepszych – poprawnych, ale też kreatywnych – reklamowych wersji językowych.

czytaj więcej »

Milk Trade Polska: Serek kremowy bez laktozy Milkeffekt

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-02-08 08:57:24

Serek kremowy bez laktozy Milkeffekt, to serek wyprodukowany w prowincji Galicja w północnej Hiszpanii, gdzie łąki są wzbogacone o wyjątkowe zioła, co sprawia że mleko ma wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne. Serek ten to pełnowartościowa i uniwersalna przekąska nadająca się do bezpośredniego spożycia, a także można ją wykorzystać w przygotowaniu szczególnych potraw dla całej rodziny. Produkt powstał z myślą o osobach cierpiących na nietolerancję laktozy – istotne jest, że specjalny proces produkcji pozwala na usunięcie laktozy, nie wpływając tym samym na właściwości serka.

czytaj więcej »

© spomlek (sm)
© spomlek (sm)

Spomlek (SM): Warsztaty z Kurtem Schellerem zwieńczeniem konkursu

Źródło: Spomlek (SM)   Dodano: 2018-01-26 09:30:45

Piętnaste urodziny sera Bursztyn z Mleczarni Spomlek stały się okazją do zorganizowania konkursu i wielkiej, kulinarnej uczty dla zwycięzców. Światowej sławy mistrz Kurt Scheller zainspirował „uczniów” do eksperymentowania w kuchni z dodatkiem serów marki Skarby Serowara: Bursztynem, Rubinem i Szafirem.
Uczestnicy konkursu z okazji 15. urodzin Bursztyna mieli za zadanie „podzielić się swoją doskonałą chwilą przy wspólnym stole” – przesłać zdjęcie, na którym pokazują, jak delektują się serem Bursztyn, Rubin albo Szafir w towarzystwie rodziny lub przyjaciół. W kolejnym kroku musieli wyjaśnić, dlaczego to spotkanie jest wspaniałe i niepowtarzalne.

czytaj więcej »

© anuga foodtec

Upcycling w produkcji spożywczej

Źródło: Anuga FoodTec   Dodano: 2018-01-25 09:46:05

Zrównoważony rozwój i system zarządzania środowiskiem mają w przemyśle spożywczym ogromne znaczenie. Nieważne jednak, z jaką wydajnością pracują urządzenia i jak oszczędnie wykorzystywane są surowce podczas produkcji, ostatecznie producent i tak musi postawić sobie pytanie: co zrobić z pozostałymi materiałami odpadowymi? Odpowiedź na to pytanie otrzymają odwiedzający targi Anuga FoodTec, odbywające się w dniach 20-23 marca w Kolonii. Jednym z wiodących tematów międzynarodowego spotkania branżowego są strategie upcyclingu oraz innowacyjne procedury pozyskiwania surowców wtórnych z produktów ubocznych produkcji przemysłowej.

czytaj więcej »

© hochland polska

Nowa odsłona kampanii plastrów żółtych Hochland!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-01-24 14:51:10

Trwa intensywna kampania reklamowa plastrów żółtych Hochland w telewizji, w najbardziej popularnych stacjach oraz na portalach Google, Facebook, Instagram, YouTube, dużych portalach on-line’owych oraz platformach VOD. Nowa receptura i udoskonalona jakość to także powody dla których sery żółte Hochland są polecane przez dietetyków, a na łamach portali kluczowych wydawnictw poradnikowych na ich temat wypowiada się Pani Agnieszka Leciejewska, dietetyk i specjalista ds. żywienia.

czytaj więcej »

© wieluń sdm

Wieluń (SDM): Przepis na lekkie tiramisu

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-01-18 09:21:52

Podstawą doskonałego tiramisu jest połączenie kremowej konsystencji ze smakiem biszkoptów, nasączonych kawową esencją. Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony składa się w 100% ze śmietanki, dzięki czemu nadaje deserowi aksamitną gładkość i śmietankową słodycz. Prosty przepis , kilka chwil na schłodzenie i przysmak, podany w eleganckich pucharkach, ucieszy zarówno oko, jak i podniebienie.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland szkoli z zasad postępowania w sytuacjach kryzysowych

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-01-15 09:12:50

Powszechnie uważa się, że kryzysu nie da się przewidzieć, ale można się na niego przygotować. Każda firma niezależnie od doświadczenia, wypracowanej pozycji i osiąganych wyników może zostać dotknięta kryzysem. Wychodząc z tego założenia firma Hochland Polska wdrożyła z powodzeniem zasady postępowania w sytuacjach kryzysowych i co roku planuje dla swoich pracowników szkolenia, które mają na celu przygotowanie do reagowania w sytuacjach kryzysowych.

czytaj więcej »

Gostyń (SM): Nowe opakowanie dopasowane do potrzeb nowoczesnych konsumentów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-12-28 08:03:24


Dostosowując się do oczekiwań i preferencji konsumentów Spółdzielnia Gostyń (SM) rozszerzyła swoje portfolio o mleko zagęszczone niesłodzone 500 g tł. 7,5% tłuszczu, w nowym kartonowym opakowaniu Tetra Pak Prisma.

Nowy kartonik charakteryzuje się ergonomicznym kształtem i wygodnym, funkcjonalnym otwarciem.

czytaj więcej »

© mlekovita

Mlekovita z Certyfikatem „Wzorowa Firma”

Źródło: Grupa Mlekovita   Dodano: 2017-12-27 13:27:20

Mlekovita, lider polskiego mleczarstwa i największa grupa mleczarska w Europie Środkowo-Wschodniej, po raz kolejny została doceniona za pracę wkładaną w rozwój firmy, regionu i całej polskiej gospodarki. Podczas uroczystej Gali Finałowej 21 grudnia 2017 r. Prezes Zarządu Grupy Mlekovita Dariusz Sapiński odebrał Statuetkę i Certyfikat „Wzorowa Firma”.

czytaj więcej »

Spomlek gotuje z serialem Rodzinka pl

Źródło: Spomlek (SM)   Dodano: 2017-12-27 10:19:19

– Sery to podstawa w naszej kuchni – powiedział podczas premiery książki „Gotuj z Rodzinką pl” Tomasz Karolak, odtwórca roli Ludwika w serialu „Rodzinka pl”. Książka z przepisami, która powstała przy współudziale Mleczarni Spomlek podzielona jest na 7 dni, codziennie inne potrawy, które mają urozmaicić rutynę dnia codziennego, przełamać monotonię i wzbogacić nasze dania.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM) przedstawia nową odsłonę mleka bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-12-21 08:18:55

Łowickie mleko bez laktozy jest dostępne na rynku od kilku lat pod marką Milkissima. Teraz zostało włączone do linii produktów łowickich i zyskało nowy wygląd, spójny z resztą produktów. Motywem identyfikującym jest łowicki pasiak, a wyróżnikiem funkcjonalności jest ogólnie przyjęty na rynku kolor fioletowy – charakterystyczny dla produktów bez laktozy dostępnych na rynku.

czytaj więcej »

Piaski (OSM): Mleko mikrofiltrowane świeże 2,0% i 3,2%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-12-20 08:02:06

Mleko mikrofiltrowane świeże 2,0% i 3,2% to nowość w ofercie mleczarni Piaski (OSM)
Jest oczyszczone z baterii i zanieczyszczeń w procesie całkowicie naturalnym. Dzięki niskiej, kilkusekundowej pasteryzacji w 74°C. zachowuje praktycznie wszystkie witaminy, wolne aminokwasy i mikroelementy. Mleko świeże posiada znakomite walory smakowe i odżywcze oraz cenne właściwości prozdrowotne. Zawarte w nim białko jest doskonale przyswajalne przez organizm człowieka. To sprawia, że stanowi bardzo ważny element codziennego menu, zarówno dzieci, jak i dorosłych.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2018
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25