Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe kraj - przetwórcy (strona 1 z 33)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Temar (PPH): Już wkrótce w sprzedaży nowości w marce Veganation

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-10-27 08:03:17

W dotychczasowej sprzedaży i gamie produktów znajdują się: cztery rodzaje plastrów 125 g, wegański zamiennik Mascarpo­ne o gramaturze 250 g oraz Veganation w bloku 200 g o smaku Parmezanu jak również wegańskie kostki sałatkowe w zalewie solankowej o gramaturze 1 kg oraz blok 150 g. Na tym jednak nie koniec. Jeszcze w tym roku wprowadzone zostaną wegańskie smarowidła na bazie oleju kokosowego – idealne do kanapek w wersji naturalnej oraz w wersji z ziołami. Dodatkowo w ofercie pojawi się również wegańskie smarowidło na bazie oleju kokoso­wego z orzechami nerkowca.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Napoje Breakfast – nowość na jesień

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-10-25 08:08:59

Grupa Polmlek proponuje pyszne napoje Breakfast. Są to gęste przekąski do picia, na bazie soków tłoczonych i przecierowych, z dodatkiem płatków owsianych. Cztery kompozycje smakowe, dwie z dodatkiem mleka, a dwie odpowiednie dla wegan – z do­datkiem mleczka kokosowego i wegetarian – z dodatkiem miodu. Bez dodatku cukru, za to wzbogacone witaminą C.

Dostępne w wygodnych butelkach 300 ml, nie wymagają chło­dzenia, są świetną propozycją na drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Smakują pysznie, lekko, owocowo.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Nowe opakowania mleczek smakowych Łaciate

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-10-21 08:35:37

Mleko smakowe Łaciate to idealna porcja pysznej przekąski „na raz”. Dostępne w czterech wariantach smakowych: czekolado­wym, waniliowym, bananowym i truskawkowym.

To połączenie pysznego smaku, z wartościami odżywczymi za­wartymi w mleku. Świetnie sprawdzi się w szkole – na przerwie jako drugie śniadanie, ale także w podróży, podczas zabawy i na spacerze.

Od września mleczka dostępne są na sklepowych półkach w no­wych, odświeżonych graficznie, bardziej przyjaznych środowisku opakowaniach.

czytaj więcej »

© sertop
© sertop

Sertop ponownie w Kolonii

Źródło: PR Club/Sertop   Dodano: 2021-10-20 10:03:38

Tyski producent serków topionych wziął udział w Międzynarodowych Targach Przemysłu Spożywczego Anuga, które odbyły się 9-13.10.20021 w Kolonii.  – Podczas imprezy prezentowaliśmy produkty z certyfikatem Jakość Tradycja – mówi Anita Kubarska, Brand Manager w Sertop – Obecność na targach potwierdziła, że międzynarodowy rynek jest otwarty na polskie specjały. Nasze produkty spotkały się z dużym zainteresowaniem partnerów handlowych, mamy nadzieję, że nowe kontakty zaprocentują w przyszłości owocną współpracą. 

 

czytaj więcej »

Koło (OSM): Dip kremowy z ziołami

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-10-18 10:20:56

Nowy produkt od Koło (OSM) na bazie śmietany kremówki to gotowe rozwiązanie do kuchni. Może być stosowany jako dodatek do sałatek, sosów, zup, makaronów, surowych warzyw, jak również do mięs, potraw z grilla oraz pieczonych ziemniaków. Dzięki oryginalnej, harmonijnie dobranej mieszance ziół i suszonych warzyw – pietruszka, szczypiorek, cebula i gorczyca – nada każdej potrawie niezapomniany smak, a dzięki gotowej do użycia postaci Paniom Domu pozwoli zaoszczędzić sporo cennego czasu.

czytaj więcej »

Euroser Dairy Group: Formagia – Mozzarella tarta

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-10-18 08:22:04

„Tak dobrze jak we Włoszech” – to hasło reklamowe Formagia, czyli marki, która powstała z miłości do gotowania we włoskim stylu sprawiając, że posiłki powstają niezmiernie szybko i prosto, przy okazji inspirując do kulinarnych fantazji. Właśnie dlatego sery od Euroser Dairy Group łączą naj­wyższą jakość z niepowtarzalnym charakterem Italii.

Ta wyjątkowa synergia inspiruje do poszukiwań tego, co najlepsze. Tak powstał kolejny produkt w mar­ce Formagia – Mozzarella Tarta, w wygodnym 150 g opakowaniu easy-open, które chroni przed wy­schnięciem i pozwala na wielokrot­ne użycie.

czytaj więcej »

© irina lastovjak

Statuetka i Dyplom Osobowości Roku 2020 w kategorii Biznes dla Iriny Lastovjak z mleczarni Radomsko (OSM)

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2021-10-04 11:04:42

Wręczenie wyróżnień nastąpiło podczas gali plebiscytu Osobowość Roku 2019 i 2020 zorganizowanej przez Grupę Polska Press. Irina Lastovjak z Działu Marketingu otrzymała statuetkę i Dyplom Osobowości Roku 2020 w kategorii Biznes. Było to czwarte wyróżnienie za koncept kampanii #WspierajmyNasze!

– Kampania #WspierajmyNasze zebrała pokaźne żniwo – mówi Irina Lastovjak. – Jako jej twórca mogę powiedzieć, że nieodgadnione są zakamarki twórczego potencjału, a poczucie wspólnej misji oraz inteligentna wzajemność są największą siłą napędową ludzkości... a jeżeli do głosu w tym całym procesie jeszcze dochodzą szlachetne pobudki i czystość intencji, to właśnie dzięki takim motywacjom możemy kreować lepszy świat nie za 5, nie za 10 lat, tylko właśnie tu i teraz!

czytaj więcej »

Hochland Półmaraton już dziewiąty raz!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2021-09-27 14:50:27

9. edycja Półmaratonu Hochland Doliną Samy i Pyrlandzka Dycha odbyła się 24-26 września 2021 r. Producent serów Hochland i Almette promuje aktywności sportowe od wielu lat. Kilkudziesięciu uczestników spośród wszystkich klasyfikowanych to pracownicy firmy Hochland, oczywiście najwięcej z Polski, ale także z Hiszpanii i Rumunii.

Hochland Półmaraton Doliną Samy i Pyrlandzka Dycha organizowany jest przez Stowarzyszenie Kaźmierz. Jego współorganizatorem od początku jest firma Hochland Polska, którego fabryka znajduje się właśnie w Kaźmierzu. W tym roku ponownie do ubiegłego, ze względu na wyjątkowe okoliczności i konieczność wprowadzenia dodatkowych zasad bezpieczeństwa, organizatorzy stworzyli wirtualną formułę wydarzenia.

czytaj więcej »

Euroser Dairy Group: Grikios Ser Sałatkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-09-06 08:07:32

Miękki ser typu greckiego od lat cie­szy się niesłabnącą sympatią kon­sumentów. To dodatek, który ożywi niejedno zwyczajne danie. Pozosta­wia lekko słony i przyjemnie kwasko­waty posmak.

Śnieżnobiały bloczek sera łatwo po­kroić w równą kostkę lub plastry. Jed­nocześnie jest on na tyle miękki, że bez trudu można go pokruszyć i od razu dodać do przygotowywanej po­trawy. Zawarte w serze Grikios wapń i białko to dwa makroskładniki, które odgrywają kluczową rolę w budowie oraz regeneracji kości, tkanek mięśniowych, a nawet układu nerwowego.

czytaj więcej »

Skierniewice (OSM): Masło extra

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-09-03 08:00:12

Masło to jeden z podstawowych produktów spożywczych, które codziennie gości na naszych stołach. Zaliczane jest do tzw. „zdro­wych tłuszczów”, które regenerują i koordynują poziom skład­ników odżywczych w organizmie człowieka. Masło z mleczarni Skierniewice (OSM) trafia na półki lokalnych sklepów tak, by klien­ci codziennie mogli cieszyć się jego smakiem i aromatem.

czytaj więcej »

© hochland polska

Udany powrót Święta Chleba i Sera 2021 w Kaźmierzu

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2021-09-01 11:16:51

Święto Chleba i Sera to jedna z największych imprez organizowanych w Gminie Kaźmierz, pod Poznaniem. W tym roku, po rocznej przerwie spowodowanej pandemią, festyn w końcu się odbył, a na gości czekało mnóstwo atrakcji. Święto Chleba i Sera organizowane jest przez tamtejszy Urząd Gminy, Bibliotekę Publiczną i Centrum Kultury. Głównym sponsorem imprezy jest firma Hochland, która w swojej fabryce w Kaźmierzu produkuje sery żółte i kremowe.

Kaźmierskie Święto to już tradycja dla mieszkańców. Wydarzenie od lat promuje piękną kulturę ludową. To także czas dla rodzin, na wspólny relaks i wiele fantastycznych aktywności.

czytaj więcej »

Bakoma: Kawy proteinowe, nowa, wyjątkowa propozycja dla osób aktywnych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-09-01 08:08:38

Kawy Proteinowe Bakoma o popularnych smakach: Latte, Cappuccino, Espresso w jednej butelce 240 g aż 12,7 g wysokiej jakości białka. Zrówno­ważoną słodycz zawdzięczają substancji słodzącej, bez dodatku cukru.

Pyszna odmiana napojów proteino­wych i treningowych, smakuje po­dobnie jak prawdziwa kawa, więc koneserzy nie będą zawiedzeni. Niezrównany aromat napoju po­chodzi z doskonałego ekstraktu z ziaren robusta.

Kawy proteinowe są przydatne w ruchu i podczas treningów. Zapewniają szybki zastrzyk energii, wspomagają rozwój mięśni i utrzymują muskulaturę. Białko zawarte w napoju pochodzi z do­danego białka mleka. Dzięki tej mieszance powstaje pyszny napój kawowy, który zarówno poprawia koncentrację i pokrywa zalecane dzienne spożycia białka w 25% RWS wspomagając tym samym rozwój mięśni.

czytaj więcej »

© hochland polska

Pierwszy Prezes Hochland Polska patronem czytelni w Kaźmierzu

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2021-08-31 09:49:09

Za historią i siłą Hochland stoją ludzie. Osobą, która w sposób szczególny przyczyniła się do sukcesu firmy był pierwszy Prezes w Polsce – Jan Glacel. Aby podziękować i uczcić jego pamięć w budynku Biblioteki Publicznej i Centrum Kultury w Kaźmierzu zapoczątkowano działalność czytelni im. Jana Glacela. Z tej okazji odbyło się spotkanie, w którym wzięła udział rodzina śp. Jana Glacela, przedstawiciele władz lokalnych oraz Hochland Polska.

Ponad 25 lat temu Grupa Hochland powierzyła Janowi Glacelowi zadanie stworzenia oddziału na polskim rynku. Posiadał on szeroką wiedzę, jak również praktyczne doświadczenie branżowe, co znalazło uznanie w ówczesnym kierownictwie Grupy. Budując od podstaw Hochland w początkach gospodarki rynkowej w naszym kraju, mierzył się z licznymi wyzwaniami organizacyjnymi czy proceduralnymi. Dzięki ciężkiej pracy, krok po kroku, zapoznawał Polaków ze smakiem serów Hochland i budował sieć dystrybucji. Spoczywała na nim ogromna odpowiedzialność i wiele zadań, które wymagały wszechstronnego zaangażowania – od znalezienia działki pod budowę zakładu, przez skompletowanie grupy pracowników, hurtowników, po przygotowanie produkcji. W 1995 r. w Kaźmierzu pod Poznaniem uruchomiono pierwszy zakład produkcyjny, który funkcjonuje do dziś.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek wprowadza na rynek ekologiczny ser żółty

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-08-27 08:03:01

Będą to klasyczne plastry sera Gouda oraz przeznaczony dla dzieci ser Fiko i przyjaciele. Ser Fiko będzie dostęp­ny w różnych kształtach, dzięki którym śniadanie zamieni się w pyszną zaba­wę. Oba produkty posiadają europejski certyfikat rolnictwa ekologiczne­go. Jesienią startuje kampania telewizyjna wzmocniona działa­niami w prasie, radio, internecie oraz marketingiem bezpośrednim.

czytaj więcej »

Euroser Dairy Group: Grikios Ser Sałatkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-08-25 08:04:22

Sałatkowy ser miękki Grikios to świetny wybór dla konsumentów ceniących subtelny smak i kre­mową konsystencję. Jest niezwy­kle lubiany i chętnie dodawany do sałatek lub dań na ciepło. Forma kremowej kostki pozwala na wygodne na­kładanie go łyżką lub nożem, prosto z opakowania. Wyróżnia się niezwykłą delikatnością i jednolitą, gładką fakturą. Ser mięk­ki Grikios to naturalne źródło ważnych składników odżywczych. Nabiał dostarcza zarówno białka, wapnia, jak i całego szeregu witamin i substancji mineralnych. Ze względu na niezwykle kre­mową konsystencję, znakomicie nadaje się na kanapki. Wystarczy posmarować nim kromkę chrupiącego chleba i ozdobić pomido­rem oraz plasterkiem czerwonej cebuli.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij