Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - handel (strona 5 z 20)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Gostyń (SM): Mleko UHT do spieniania gostyńskie 3,2%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-02-18 13:12:20

Mleko UHT do spieniania gostyńskie 3,2% (1 litr) jest doskonałe do przygotowania mlecznej pianki w ekspresach ciśnieniowych lub z wykorzystaniem ręcznego spieniacza. Idealny produkt dla wszystkich, którzy uwielbiają delektować się kawą typu latte, macchiato lub cappuccino. Mleko świetnie sprawdzi się w każdym domu jak również zostanie docenione przez baristów przygotowujących kawę w kawiarniach.

czytaj więcej »

Bakoma: Satino z bitą śmietanką 4x70 g

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-02-14 13:23:35

Firma Bakoma oferuje jeszcze więcej słodyczy od Satino. Teraz dwuwarstowe desery Satino dostępne są w wielopaku. W każdym kubeczku znajduje się warstwa doskonałego kremu oraz delikatna bita śmietanka. Dzięki temu można podzielić się gęstym i sycącym deserem ze swoimi bliskimi i spędzać z nimi chwile pełne słodyczy.

Dostępne smaki: ciemna czekolada z bitą śmietanką i czekolada-orzech z bitą śmietanką.

czytaj więcej »

Stara Mleczarnia: Kaszëbsczi Sër naturalny – nowy ser, nowe opakowanie

Źródło: Stara Mleczarnia   Dodano: 2019-01-31 15:06:41

Po małych serach smakowych (z cebulką i z czarnuszką) Stara Mleczarnia wprowadziła do sprzedaży Kaszëbsczi Sër naturalny

bez dodatków. Ser jest dostępny w sieci sklepów Biedronka w ofercie polskich, regionalnych produktów w ramach akcji „Dumni z tego co nasze. Kuchnia polska”.

Podobnie jak inne sery Starej Mleczarni, również ten został wyprodukowany na bazie naturalnych składników, bez dodatków chemicznych. Kaszëbsczi Sër to ser dojrzewający nalewany (czyli prasowany pod wpływem grawitacji), z drobnym dziurkowaniem. Kaszëbsczi Sër naturalny pojawił się po raz pierwszy w nowym, bardziej ekologicznym opakowaniu, współgrającym z filozofią firmy.

czytaj więcej »

© chr. hansen

Firma Chr. Hansen została uznana za najbardziej zrównoważoną firmę na świecie

Źródło: Chr. Hansen   Dodano: 2019-01-23 10:17:15

Chr. Hansen plasuje się na szczycie globalnego indeksu „Global 100” najbardziej zrównoważonych firm na rok 2019. Ranking ogłoszono podczas Światowego Forum Ekonomicznego w Davos w Szwajcarii

Na miesiąc przed oficjalną 145 rocznicą powstania, globalna biotechnologiczna firma Chr. Hansen została uznana za najbardziej zrównoważoną firmę na świecie. Ranking przygotowywany jest przez specjalizującą się w badaniach inwestycyjnych firmę Corporate Knights, z siedzibą w Toronto.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Śmietanki Łowickie UHT w nowym formacie opakowania

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-12-28 13:13:55

W grudniu br. mleczarnia Łowicz (OSM) wprowadziła na rynek Śmietanki Łowickie UHT w nowym formacie opakowania kartonowego o pojemności 500 ml. Dzięki zmianie formatu opakowania produkt zyska jeszcze wyższą funkcjonalność niż dotychczas. Najważniejszymi atutami nowego opakowania będzie zakrętka ze skrzydełkami, która może zostać odkręcona jednym ruchem ręki. Podczas pierwszego otwarcia produktu słychać charakterystyczne „kliknięcie”, które daje konsumentowi gwarancję, że opakowanie nie było wcześniej otwarte, a znajdujący się wewnątrz kartonu produkt jest dobry.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Małe przyjemności, Trufle orzechowe według przepisu Karo in the Kitchen

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-12-28 12:42:02

Ten elegancki i – wbrew pozorom – prosty do zrobienia deser uprzyjemni świąteczne chwile spędzane z najbliższymi. Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony, masło orzechowe i czekolada tworzą oryginalne połączenie smaków, któremu trudno się oprzeć. Najlepiej od razu przygotować podwójną porcję, bo te małe kuleczki w magiczny sposób szybko znikają z talerza. 

Orzeszki ziemne wsypujemy do foliowego woreczka i miażdżymy na drobne kawałki wałkiem do ciasta. To samo robimy z krakersami. Twarożek Mój Ulubiony, masło orzechowe, pokruszone krakersy, 1/3 pokruszonych orzeszków i cukier dokładnie mieszamy łyżką w miseczce.

czytaj więcej »

Stara Mleczarnia: Gangsterskie metody zdobywania przewagi konkurencyjnej w branży mleczarskiej?

Źródło: Stara Mleczarnia   Dodano: 2018-12-20 19:43:29

W dniach 23.05 oraz 29.11.2018 r. w zakładzie mleczarskim w Zielinie (gm. Trzebielino, pomorskie) wybuchły dwa pożary. Ogień strawił m.in. część mieszkalną zakładu, pomieszczenia biurowe, gospodarcze, halę produkcyjną, naruszył konstrukcję dachu. Firma odniosła wielomilionowe straty, wielokrotnie większe od możliwych do uzyskania odszkodowań.

 

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Sernik czekoladowo-śmietankowy z twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-12-18 14:26:55

Ciasto czekoladowe czy śmietankowy deser? Najlepszym rozwiązaniem będzie sernik czekoladowo-śmietankowy z twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony. Aby nadać mu elegancki charakter wystarczy pięknie udekorować go bitą śmietaną i posypać kakao. Połączenie klasycznych smaków i delikatna, lekko wilgotna konsystencja sprawia, że ciasto rozpływa się w ustach. Tym razem nie skończy się na jednym kawałku.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Tak Smakuje Dolce Vita: Dlaczego kochamy włoskie sery?

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2018-12-18 14:06:17

Ponieważ są pyszne, pasują do wielu dań i mają witaminy, których często brakuje zimą, gdy nie ma dostępnych zbyt wielu świeżych warzyw i owoców. Włoskie sery, które co roku zdoywają uznanie na całym świecie – Gorgonzola DOP, Parmigiano Reggiano DOP oraz Asiago DOP będą stanowić smaczne uzupełnienie diety i świąteczny przysmak.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Zapiekane papryczki faszerowane twarożkiem kanapkowo-sernikowym Mój Ulubiony

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-12-10 11:30:06

Te apetyczne faszerowane papryczki najlepiej smakują na ciepło, bez dodatków. Razem z porcją ryżu albo z grzankami czosnkowymi doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe lub kolacja. Można je także zabrać do pracy lub szkoły , bo nawet na zimno będzie to smaczny i zdrowy lunch. Sprawdzony przepis, z wykorzystaniem twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, znajdziecie na blogu Szczypta Smaq.

Papryki umyj, odkrój czubki z ogonkami, usuń nasiona i białe części. Aby przygotować puree z dyni przekrój dynie na pół, usuń gniazda nasienne, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz skórą do góry ok. 30 minut w 190oC. Po wystudzeniu usuń skórę i zmiksuj blenderem. W misce wymieszaj wszystkie składniki z twarożkiem Mój Ulubiony, dopraw do smaku, napełnij farszem papryki.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170oC na 90 minut.

czytaj więcej »

© hochland polska

Rafał Masiak z Hochland Polska Dyrektorem Marketingu Roku 2018!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-12-05 09:07:24

We wtorek 4 grudnia, podczas uroczystej gali finałowej w hotelu Warszawianka, wręczono nagrody VIII edycji konkursu Dyrektor Marketingu Roku 2018. Prestiżowe wyróżnienie otrzymał Rafał Masiak, Dyrektor Marketingu firmy Hochland Polska. To pierwsza nagroda dla przedstawiciela Hochland Polska w historii tego konkursu.

Kapituła konkursu nagrodziła marketerów wyróżniających się skutecznością, nieszablonowym myśleniem i profesjonalizmem. Główną ideą konkursu Dyrektor Marketingu Roku 2018 jest wyłonienie najwybitniejszych polskich zespołów marketingowych oraz szefów marketingu, którzy osiągają ponadprzeciętne wyniki w Polsce, jak również na rynkach międzynarodowych.

czytaj więcej »

© spomlek (sm)

Edward Bajko, Prezes Zarządu Spomlek (SM) uhonorowany nagrodą specjalną EY Przedsiębiorca Roku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-11-30 09:56:16

Konkurs EY Przedsiębiorca Roku to jedna z najbardziej prestiżowych, jedyna tej rangi międzynarodowa inicjatywa, która nagradza przedsiębiorców wyróżniających się wizją, innowacyjnym myśleniem oraz sukcesami biznesowymi. W trakcie uroczystej gali, która odbyła się na Warszawskim Służewcu, Edward Bajko został uhonorowany nagrodą specjalną „za wprowadzenie przedsiębiorstwa z sektora rolno-spożywczego na ścieżkę sukcesu, dzięki specjalizacji produkcji w powiązaniu z tak żywą w Polsce ideą spółdzielczości".

czytaj więcej »

Milk Trade Polska: Serowe przekąski

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-11-26 08:57:11

Serowa przekąska 3-kolorowa pałeczka Marco, to produkt do szkoły na śniadanie, na spotkanie w gronie kolegów i koleżanek lub też na wyjazd w poszukiwaniu przygody.Marco jest chłopcem wielkich marzeń. Jego marzeniem jest podróżować po całym świecie, a jego idolem jest żeglarz Marco Polo. Dla swoich rówieśników i przyjaciół proponuje swoje ulubione pałeczki, aby mieli siłę w osiągnięciu celu i spełnienia swoich marzeń.

czytaj więcej »

© hochland polska

Pierwszy słodki odcinek #PysznychInspiracji z Hochland!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-11-24 23:13:39

Już jest kolejny odcinek #PysznychInspiracji z Hochland. Tym razem Damian Kordas przygotował pierwszy słodki przepis w formacie #PyszneInspiracje. Damian Kordas pokazuje, jak zastosować ser kremowy Hochland w ciastkach z karmelizowanymi jabłkami.

czytaj więcej »

Žemaitijos pienas: Sery Džiugas w świątecznym opakowaniu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-11-23 10:56:59

Święta Bożego Narodzenia to czas przepełniony miłością i ciepłem, czas spotkań z bliskimi i rodziną. To również czas, w którym szczególną rolę odgrywają tradycje.

W tym niezwykłym czasie, z myślą o swoich konsumentach, firma Žemaitijos pienas przygotowała najbardziej popularny w Polsce ser Džiugas Mild dojrzewający 12 miesięcy w wyjątkowym świątecznym opakowaniu.

 

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25