Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - handel (strona 3 z 20)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Hochland gotowy na sezon grillowy!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-05-14 09:37:41

Hochland powraca na rynek z gamą produktów na sezon grillowo-sałatkowy, które idealnie wpasowują się w oczekiwania konsumentów.

Hochland proponuje produkty na grilla w kilku alternatywnych liniach: Hochland Grillowy – sery pleśniowe – cztery warianty dwupaków z serem Camembert w różnych smakach, Hochland Grillowy – ser typu greckiego – dwa rodzaje sera z przyprawami w aluminiowych tackach, gotowych do położenia na grillu, Hochland Sałatkowy – ser typu greckiego – trzy odsłony sera, najchętniej wykorzystywanego do sałatek towarzyszących potrawom grillowanym.

czytaj więcej »

Łaciaty grani i dwa nowe smaki serków wiejskich w rodzinie produktów spółdzielni Mlekpol (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-13 08:08:00

Grani naturalny, grani ze szczypiorkiem oraz dwa nowe smaki serków wiejskich wkrótce dołączą do rodziny Łaciaty. Dzięki wyjątkowej recepturze, pozbawionej konserwantów i sztucznych dodatków serki wiejskie Łaciaty to idealne połączenie naturalnych, różnej wielkości ziarenek twarożku zanurzonych w słodkiej śmietance. Konsumenci doskonale znają smaki produktów tej rodziny: naturalny, lekki oraz ich słodkie wariacje z truskawkami lub morelami. Do linii produktowej dołączą Łaciaty z wiśniami oraz Łaciaty z jagodami. Serki wiejskie otrzymały również nową szatę graficzną, a wprowadzone zmiany pozwolą w sposób bardziej czytelny odnaleźć smak ulubionego serka.

czytaj więcej »

Wieluń (SDM): Nowe produkty pod marką Mój Ulubiony

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-10 08:06:24

Nowe twarożki mają obniżoną zawartość tłuszczu. Twarożek kremowy 150 g – zawartość tłuszczu 16% i twaróg sernikowy kremowy 1 kg – zawartość tłuszczu 16%. Skład twarożków: śmietanka i kultury bakterii fermentacji mlekowej. Jogurt kremowy 350 g – zawartość tłuszczu 9%. Skład: mleko, śmietanka i kultury bakterii fermentacji mlekowej. Maślanka z produkcji masła 400 g – skład: maślanka z produkcji masła, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej.

Wszystkie produkty są naturalne, nie zawierają żadnych stabilizatorów ani zagęstników.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas

Žemaitijos pienas: Imieniny Sera Džiugas

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-08 12:46:22

3 maja 2019 roku w Telsze na Litwie odbyły się 17 imieniny Sera Džiugas w czasie których przeprowadzana była degustacja oraz ocena wszystkich gatunków sera Džiugas. Marka Džiugas produkowana jest przez przedsiębiorstwo Žemaitijos pienas, które jest wiodącym producentem nabiału na Litwie.

Dni Džiugasa obchodzone są co roku, w każdy pierwszy piątek maja. To wtedy rozpoczyna się sezon na produkcję sera Džiugas, który jest produkowany jedynie z mleka od krów wypasanych na letnich łąkach.

czytaj więcej »

Bieluch (SM): Jogurt Bieluch typu greckiego 10% tł., bez mleka w proszku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-08 08:33:15

Źródło wapnia oraz witamin B2 i B12, 10% tł. Produkowany metodą termostatową to znaczy, że proces fermentacji i dojrzewania zachodzi w każdym kubeczku osobno. Zawiera tylko mleko i żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus. Bez dodatku mleka w proszku, cukru, bez konserwantów i sztucznych dodatków.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Góra siana do wygrania ze śmietanką Łaciatą

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-05-06 15:57:04

Marka Łaciate ponownie zachęca konsumentów do udziału w konkursie z wartościowymi nagrodami. Już dziś mleczarnia Mlekpol (SM) uruchamia loterię „Góra siana do wygrania” śmietanki Łaciatej. Łącznie do wylosowania aż 1111 nagród o wartości 200 000 zł.

czytaj więcej »

Lactalis Polska: Nowe smaki jogurtów Jovi z nasionami chia

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-06 08:04:43

Marka Jovi do swojej gamy jogurtów pitnych Bez dodatku cukrów wprowadza dwa nowe smaki z nasionami chia – marakuja oraz czarna porzeczka. Produkty te zostały stworzone z myślą o osobach, które chcą ograniczyć w swojej diecie zbędny cukier, dlatego w wariancie z marakują znajduje się 3,1 g cukrów na 100 g produktu, a w wariancie z czarną porzeczką 3,3 g.

czytaj więcej »

Milko Fun: Nowość Mlekpolu nie tylko na długi majowy weekend

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-04-30 15:28:47

Dlaczego nowa linia jogurtów pitnych Milko jest Fun? Bo łączy znane i pyszne polskie owoce z tropikalnym orzeźwieniem melona, granatu i kiwi. Jogurty Milko Fun to nie tylko oryginalny smak, ale przede wszystkim korzystne dla organizmu składniki tj. witaminy i antyoksydanty. Milko Fun nie zawiera barwników, konserwantów czy syropu glukozowo-fruktozowego. Bazą jogurtu jest naturalne mleko, z najczystszych polskich łąk, którego doskonałą jakość osiąga się dzięki karmieniu krów paszą bez GMO.

czytaj więcej »

Lactima: Nowe opakowania ten sam wyjątkowy smak – sery topione do smarowania w kubeczkach marki Lactima

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-30 08:02:03

Lactima kontynuuje odświeżanie wizerunku wszystkich swoich produktów. W bieżącym miesiącu do zmienionych ostatnio linii serów topionych w plasterkach i krążkach dołączają produkty w kubkach. Wszystkie linie są obecnie spójne. Każdy smak doskonale rozpoznawalny. Całe portfolio Lactima tworzy jeden przekaz. Zmianie wizerunku towarzyszyć będzie intensywna kampania promocyjna. Firma planuje aktywizację swoich działań w różnych kanałach informacyjnych. Sery topione do smarowania to połączenie kremowej konsystencji z bogactwem różnorodnych dodatków.

czytaj więcej »

© bösch boden spies

Bösch Boden Spies: Konsumenci pokochali Crunchy Cranberries od Ocean Spray

Źródło: Bösch Boden Spies   Dodano: 2019-04-29 08:33:20

Wprowadzony na rynek zeszłej jesieni wariant żurawiny Crunchy Cranberries od Ocean Spray został dobrze przyjęty przez niemieckich konsumentów. Potwierdzają to wyniki reprezentatywnej ankiety przeprowadzonej wśród 400 respondentów. Przekąski były degustowane bez dodatków oraz w postaci dwóch innych produktów koncepcyjnych Bösch Boden Spies. Ogółem, zarówno smak, jak i konsystencję ankietowani uznali za bardzo dobre. Uczestnicy badania podali również inne sposoby wykorzystania innowacyjnego produktu i wyrazili zainteresowanie zakupem nowego wariantu żurawiny.

czytaj więcej »

Bieluch (SM): Jogurt prebiotyczny typu greckiego z inuliną 3% tł. – zdrowy system trawienny i dobre samopoczucie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-29 08:06:22

Jogurt prebiotyczny Bieluch z inuliną z cykorii przyczynia się do prawidłowej pracy jelit, stymuluje wzrost bakterii probiotycznych, korzystnie uzupełnia mikroflorę, chroni organizm. Wspomaga trawienie i pomaga w utracie wagi. Zawiera inulinę – funkcjonalny błonnik Beneo Orafti.

czytaj więcej »

© north coast

North Coast: Sery Nuova Castelli wśród najlepszych serów na świecie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-27 08:09:30

W Bergen w Norwegii na corocznym konkursie „World Cheese Awards” wybrano najlepsze sery na świecie.

Od ponad trzech dekad wydarzenie co roku gromadzi producentów serów, detalistów, kupców oraz konsumentów z całego świata.

W tym roku w konkursie wystawiono rekordową ilość 3500 serów, które były oceniane przez 230 ekspertów i specjalistów z całego świata. Przyznając swoje wyróżnienia, zwracali oni szczególną uwagę na: skórkę, kolor sera, jego konsystencję oraz przede wszystkim na smak.

czytaj więcej »

Chr. Hansen: Innowacyjny koagulant umożliwia uzyskanie wzrostu wydajności produkcji o nawet 1%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-25 14:35:00

Chr. Hansen wprowadza na rynek CHY-MAX Supreme – najbardziej precyzyjny i innowacyjny koagulant na rynku, doskonałe narzędzie dla nowoczesnych serowarów.

 

Rewolucyjne innowacje w obszarze koagulantów są rzadkością, jednak Chr. Hansen, ich wiodący producent,  stale podnosi standardy przemysłowe w zakresie wydajności.

„Rozumiemy wyzwania nowoczesnych serowarów, którzy pracują pod presją, aby wygenerować maksymalny zysk, zwiększyć elastyczność i sprostać wymaganiom klientów w kwestii większej funkcjonalności i wygodnych formatów sera. Aby wyjść naprzeciw tym potrzebom, wprowadzamy na rynek nasz najnowszy innowacyjny produkt” – mówi Soeren Herskind, Wiceprezes, Dział Rozwoju Handlowego w Chr. Hansen.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop edukuje – Wielkanocne zero waste

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-04-24 13:01:03

Święta w Polsce oznaczają zwykle suto zastawiony stół. Kupujemy dużo wszystkiego, w myśl zasady, aby gościom niczego nie brakowało. Powoduje to, że mimo odwiedzin rodziny, nasza lodówka po Świętach w dalszym ciągu jest pełna różnego rodzaju produktów i potraw. Co z tym zrobić?

czytaj więcej »

© bieluch sm

90 lat spółdzielni Bieluch (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-23 08:02:08

Spółdzielnia Bieluch (SM) działa na terenach, na których rodził się pierwszy ruch spółdzielczy, tworzony przez ks. Stanisława Staszica, uważanego za prekursora spółdzielczości, uczonego, filozofa, działacza politycznego i rzecznika reform społecznych. 3 grudnia 1929 roku o godzinie 20:00 we wsi Nowosiółki kol. w gminie Staw w powiecie chełmskim, w salach szkoły podstawowej zebrało się 30 rolników z okolicznych wiosek w celu założenia spółdzielni. Spółdzielni nadano nazwę Spółdzielnia Mleczarska w kol. Nowosiółki z odpowiedzialnością ograniczoną. 

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25