Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - handel (strona 3 z 17)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Nowy ser Starej Mleczarni dostępny w sieci Biedronka

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-11-07 10:19:13

Stara Mleczarnia, producent kaszubskich serów dojrzewających z krowiego mleka, wprowadziła do sklepów Biedronka nowość: Kaszëbsczi Sër.

Ser dostępny jest od 5 listopada br. w ramach akcji „Dumni z tego, co nasze”.

Jest to produkt regionalny, wyjątkowy, produkowany z kaszubskiego mleka, w dwóch wariantach smakowych: z cebulką i z czarnuszką.

czytaj więcej »

Wybierz innowacyjny projekt, zagłosuj w konkursie Kod Innowacji GS1

Źródło: GS1 Polska   Dodano: 2018-11-05 09:30:25

Kod Innowacji to prestiżowe wyróżnienie przyznawane organizacjom, które wdrożyły światowe standardy GS1. W konkursie bierze udział 7 firm oraz 2 placówki medyczne, które zaimplementowały globalne rozwiązania. Także internauci mogą oddać swój głos na najlepsze wdrożenie.

czytaj więcej »

Milk Trade Polska: Serowy Warkoczyk w nowej szacie graficznej

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-30 08:07:30

Serowy Warkoczyk w nowej szacie graficznej, znany także pod nazwą Korbaczyk wędzony, to produkt z sera parzonego. Ser ten jest produktem z mleka krowiego pasteryzowanego, jest wędzony drewnem bukowym. Jest on wyrabiany przy użyciu tradycyjnej metody, zgodnie z którą sfermentowany, częściowo dojrzały ser w grudkach jest parzony w gorącej wodzie, a następnie wyciągany w długie nitki znane pod tradycyjną nazwą vojky. Nitki te są następnie zaplatane ręcznie na kształt małego biczyku.

czytaj więcej »

© sertop

Masło klarowane – niezbędny produkt w każdym sklepie

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2018-10-29 10:36:50

– Polacy chcą się zdrowo odżywiać i coraz większą uwagę zwracają na to, co wkładają do koszyka zakupowego – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – To właśnie dlatego warto mieć w swoim sklepie masło klarowane czyli inaczej masło ghee, będące nieodłącznym elementem zdrowej diety.
Właściwości masła klarowanego były znane już 2-3 tys. lat temu. W tamtych czasach głównym powodem jego wytwarzania był długi okres przechowywania, bowiem podczas klarowania dochodzi do zniszczenia bakterii i odparowania wody, w wyniku czego zostaje sam tłuszcz, który nie ulega jełczeniu. Kolejnym elementem decydującym o jego popularności były także względy zdrowotne, ponieważ masło ghee traktowano nawet przed laty jako środek leczniczy, gotując w nim zioła stosowane przy różnych schorzeniach.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Księżak – nowy ser łowicki z górnej półki

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-26 08:08:32

Spółdzielnia Łowicz (OSM) rozszerzyła swoje portfolio o ser w plastrach Księżak 130 g.
W opakowaniu znajdują się plastry dojrzewającego sera szwajcarskiego o wyrazistym smaku, z orzechową, lekko słodką nutą, o bogatym oczkowaniu i aromatycznym zapachu. Bogaty w wapń oraz witaminy A i B12.
Ser najwyżej jakości zapakowany został w opakowanie typu koperta, z możliwością jego wielokrotnego otwierania i zamykania, które gwarantuje zachowanie świeżości, smaku i aromatu sera, aż do ostatniego plasterka.

czytaj więcej »

North Coast: Nowy brand Mozzarelli

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-24 08:58:36

Firma North Coast od kilkunastu lat produkuje w mleczarni w Rzepinie mozzarellę kulkę w zalewie solankowej, tradycja ta została wzmocniona w 2014 r. po przejęciu North Coast przez włoski koncern serowarski Nuova Castelli, który wniósł dodatkowy „know how, który pozwolił poszerzyć oferowaną gamę produktów o mozzarellę w wersji light i bez laktozy o gramaturze 125 g.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita
© tak smakuje dolce vita

Tak Smakuje Dolce Vita: Jak umilić sobie długie jesienne wieczory?

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2018-10-16 08:27:55

Idealne na poprawę nastroju będą oryginalne włoskie sery takie jak Gorgonzola DOP, Parmigiano Reggiano DOP oraz Asiago DOP. Oczywiście dlatego, że są smaczne i można je spożywać jako samodzielną przekąskę oraz dodatek do wielu dań. Ale nie tylko dlatego. Sery zawierają pewien składnik, a mianowicie – tryptofan, który wspomaga wydzielanie w organizmie hormonu szczęścia, czyli serotoniny. To ważne, zwłaszcza, gdy dopada nas jesienna chandra. Korzystajmy więc z naturalnie smacznych i zdrowych sposobów na poprawę nastroju!

czytaj więcej »

Spomlek (SM): Bursztyn Szefa i Szafir Szefa – nowe produkty dla HoReCa

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-12 08:39:25

Premiera nowych serów odbyła się 9 października 2018 r. podczas Kongresu Szefów Kuchni w Warszawie w EXPO XXI. Te wyjątkowe produkty mają, mają szansę podbić serca szefów kuchni i ich gości. Ich walory będzie można poznać wyłącznie w dobrych, polskich restauracjach.
Polskie sery klasy premium zostały wyprodukowane z myślą o szefach kuchni i prowadzonych przez nich restauracjach. Sery długodojrzewające pod marką Skarby Serowara spotkały się z ogromnym uznaniem konsumentów indywidualnych oraz branży gastronomicznej.

czytaj więcej »

© tetra pak

5000 euro od Tetra Pak dla absolwentki Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie

Źródło: Tetra Pak   Dodano: 2018-10-10 09:35:39

Firma Tetra Pak uhonorowała najlepszą absolwentkę Wydziału Nauki o Żywności. Nagrodę przyznano podczas uroczystej inauguracji nowego roku akademickiego, połączonej z wręczeniem dyplomów ukończenia studiów wyższych absolwentom rocznika 2017/2018.
Tetra Pak od ponad 20 lat nagradza wysiłki najzdolniejszych absolwentów, którzy osiągają świetne wyniki w nauce oraz angażują się w działalność akademickich kół naukowych. Nagroda ma na celu wsparcie polskiego przemysłu spożywczego. Laureatką tegorocznego wyróżnienia została Justyna Tarapata, absolwentka studiów I stopnia na kierunku inżynieria chemiczna i procesowa oraz studiów II stopnia w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka.

czytaj więcej »

Sertop z limitowaną ofertą nowego produktu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-10 08:01:25

We wrześniu br. firma Sertop wprowadziła na rynek limitowaną wersję sera smażonego. Kilka lat temu taka oferta obejmowała kolorowy pieprz oraz koperek. Tym razem zdecydowano się na dodatek ziaren czarnuszki, zwanej inaczej czarnym kminkiem lub „złotem faraona”. Decyzję o limitowanej wersji sera smażonego podjęto pod wpływem oczekiwań konsumentów, którzy zwłaszcza w regionalnych produktach poszukują dodatków o prozdrowotnych właściwościach. Niewątpliwie duży wpływ ma tu także zmiana nawyków żywnościowych konsumentów oraz chęć kupowania „ciekawych produktów”.

czytaj więcej »

Frąckowiak (ZPSiH): Nowy ser smażony półtłusty w bloku ok. 2 kg

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-05 08:04:20

Nowe bloki sera smażonego półtłustego Frąckowiak z Granowa dają możliwość krojenia na dowolne kawałeczki na wagę, a nowoczesny sposób pakowania w postaci zgrzewanej folii umożliwił wydłużenie terminu przydatności do spożycia. Każdy blok sera smażonego Frąckowiak zawiera blister etykiet samoprzylepnych, które po pokrojeniu bloku umożliwiają naklejenie na zapakowane w folię kawałki o różnej wadze. Nowa, miękka konsystencja sera smażonego nie rozpływa się po ukrojeniu i na pewno przypadnie do gustu koneserom tego tradycyjnego przysmaku.

czytaj więcej »

Jana (ŚSM): Twaróg sernikowy bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-24 09:41:38

Twaróg sernikowy bez laktozy to najnowsza propozycja na rynek detaliczny, hurtowy, jak i dla odbiorców HoReCa. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów mleczarnia Jana (ŚSM), jako pierwsza, wprowadza na rynek twaróg sernikowy nowej generacji. Produkt pozbawiony jest laktozy, a z uwagi na metodę wytwarzania (ultrafiltrację), zawiera wszystkie białka mleka, oprócz kazeiny również białka serwatkowe. Twaróg nie wymaga mielenia, co ułatwia zarówno w warunkach domowych, jak i cukierniach, wykonanie masy do wypieku sernika lub innych ciast z wykorzystaniem twarogu.

czytaj więcej »

Śmietana Łaciata zadebiutowała w Doradcy Smaku

Źródło: Mlekpol (SM)   Dodano: 2018-09-14 11:06:42

Nowy produkt Spółdzielni z Grajewa zagra główną rolę w 10 odcinkach popularnego wśród widzów codziennego programu kulinarnego. Wyborne dania z użyciem produktów Mlekpol (SM) przygotuje mistrz kuchni, Robert Sowa.

czytaj więcej »

Lazur (SZPGR): Lazur Skalmierzycki w plastrach – unikat wśród serów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-10 08:08:14

Wytwarzany jest według oryginalnej receptury łączącej technologie produkcji serów pleśniowych Lazur i serów żółtych. Ma zrównoważony smak słodkiej śmietanki, orzechów włoskich i błękitnej pleśni oraz sprężysty, jasnożółty miąższ. Sprawdza się jako przekąska, składnik kanapek oraz dań na gorąco – łatwo się rozpuszcza i idealnie ciągnie. Więcej informacji na stronie www.lazur.pl.

czytaj więcej »

Spółdzielnia Radomsko (OSM) wprowadziła nowość – Hej! Twaróg półtłusty wędzony dymem z drewna bukowo-olchowego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-07 08:11:17

W odróżnieniu od zwykłego twarogu ten ma bardziej zdecydowany smak. Produkt wykonany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, przy udziale kultur bakterii kwasu mlekowego. Twaróg pachnie dymem i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Jego konsystencja jest jednorodna, gęsta i krucha, a smak łagodny.
Hej! Twaróg półtłusty wędzony nadaje się zarówno do konsumpcji sauté, jak i w formie kanapkowego dodatku. Opinia konsumentów, którzy skosztowali produktu po raz pierwszy brzmiała: „Smakuje tak, jakbyśmy kupili go na targu w Zakopanem”.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25