Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - handel (strona 20 z 20)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© sertop

Nowe inspiracje kulinarne Sertopu

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2016-08-24 09:48:08

Tyski producent serków topionych poszerzył swojego bloga o kolejne przepisy kulinarne, tworząc inspiracje dla osób ceniących zdrowie i aktywność. W nowo utworzonej zakładce można znaleźć szereg przepisów łączących serek topiony z warzywami, owocami i kaszami. – Chcemy pokazać, że serki mogą być punktem wyjścia do przygotowania nie tylko zdrowych i pożywnych kanapek, ale także sałatek, sosów, zup oraz deserów – mówi Aneta Będkowska, Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem Sertop.
Link: http://tiny.pl/g9v42

czytaj więcej »

Marfor: Nowa forma kulinarna: Serecek Marforek

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2016-07-11 08:35:21

Serecek Marforek – oscypek z grilla (a właściwie redykołka).
Zestaw grillowy firmy Marfor to małe, białe i podwędzane osełkowate serki, z tak dobrze znanym nam wzorkiem. Twardy, czasami lekko kruchy serek pod wpływem temperatury mięknie, lekko się rozpływa, a jego skórka przyrumienia się i robi chrupiąca. Serecek jest kwaskowaty i słonawy, tłustawy i dymny. Produkt oferowany jest w połączeniu z żurawiną.

czytaj więcej »

© flypr

Kulinaria: Lactima proponuje wiosenną sałatkę

Źródło: FlyPR   Dodano: 2016-06-09 10:27:06

Sałatka z jajkiem, boczkiem i sosem serowymSposób przygotowania:Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Rzodkiewkę i ogórka pokrój na plasterki, pomidorki oraz jajko na ćwiartki. Boczek potnij na drobną kostkę, a następnie podsmaż na suchej patelni. Porwij sałatę na mniejsze kawałki i przełóż ją do miski. Dołóż pozostałe warzywa, jajka oraz boczek. Posyp solą , pieprzem i świeżym tymiankiem. Całość polej serowym sosem.Smacznego!

czytaj więcej »

Sertop rusza z blogiem kulinarnym

Źródło: Sertop   Dodano: 2016-06-06 15:15:48

Tyski producent serków topionych uruchomi wkrótce blog kulinarny, z ciekawymi przepisami wykorzystującymi serki topione w kuchni.

czytaj więcej »

© flypr

Kulinaria: Lactima – Cytrynowe muffinki z serową pianką

Źródło: FlyPR   Dodano: 2016-04-25 09:33:43

Sposób przygotowania: ciasto
Przygotuj dwie miski (na składniki mokre i suche). Do jednej wlej olej, mleko i sok z cytryny i wbij jajka. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Do drugiej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz startą skórkę z cytryny, całość wymieszaj. Składniki suche wsyp do masy jajecznej i ponownie dokładnie wymieszaj. Ciasto przelej do papierowych papilotek na 2/3 wysokości, a następnie wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 20 minut.

czytaj więcej »

© Lactima

Kulinaria: Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima

Źródło: Lactima   Dodano: 2016-03-21 09:34:51

Firma Lactima proponuje świąteczny przepis na jajka faszerowane serkiem Cremetta.
Składniki farszu:
• 2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
• 4 jajka
• łyżka majonezu
• sól
• pieprz
• do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach

czytaj więcej »

© lactima

Kulinaria: Ptysie z serkiem marki Lactima, szynką i warzywami

Źródło: Lactima/FlyPR   Dodano: 2016-02-25 10:00:52

Dziś firma Lactima zaprasza do kulinarnej zabawy z serami. Tematem przewodnim dzisiejszego przepisu są ptysie z farszem serowym.
Składniki farszu:
• Śmietankowy serek twarogowy Cremetta 50 g ( 2-3 sztuki )
• 1/2 czerwonej papryki
• 4-6 plasterków ulubionej szynki
• natka pietruszki
• sól
• pieprz
Sposób przygotowania:
Serek przełóż do miseczki. Dodaj drobno pokrojoną paprykę, szynkę oraz natkę pietruszki. Wymieszaj składniki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

czytaj więcej »

Kulinarne podróże dla najmłodszych – śniadanie z Serami topionymi w plasterkach marki Lactima

Źródło: FlyPR   Dodano: 2015-09-09 08:11:01

Przygotowując śniadanie dla naszych pociech szczególnie doceniamy proste w użyciu oraz bogate w smaku dodatki. Doskonałym wyborem staną się apetyczne Sery topione w plasterkach marki Lactima, dostępne aż w ośmiu oryginalnych smakach. Dzięki nim przyrządzimy aromatyczne i sycące śniadanie dla naszych maluchów, które stanie się receptą na pyszne i dalekie od nudy rozpoczęcie każdego, pełnego szkolnych wyzwań dnia.

czytaj więcej »

© hochland polska
© hochland polska

Hochland Polska: Finał kulinarnych zmagań w ramach konkursu „A jak Ciebie inspiruje Almette”

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2014-12-18 12:49:00

Grupa blogerów kulinarnych została zaproszona do współtworzenia przepisów z wykorzystaniem puszystego sera Almette w ramach zorganizowanego konkursu.
Etap pierwszy to było standardowe nadsyłanie zgłoszeń (przepis + zdjęcie). 85 autorów topowych blogów kulinarnych o łącznym zasięgu 1,569,500 użytkowników przesłało 251 przepisów na dania z Almette, jednocześnie umieszczając je na swoich blogach.

czytaj więcej »

W imię ochrony dziedzictwa kulinarnego- konferencja

Źródło: Sopexa Polska   Dodano: 2009-11-25 13:15:33

Dnia 5 listopada 2009, w Teatrze Kamienica odbyła się jednodniowa konferencja „Produkty regionalne i tradycyjne w kontekście ochrony dziedzictwa kulinarnego”, zorganizowana przez firmę Sopexa Polska.W dyskusjach udział wzięli zarówno polscy jak i francuscy eksperci. W ramach trzech paneli mówiono o ochronie dziedzictwa kulinarnego (na przykładzie oznaczeń tradycyjnych produktów rolnych i środków spożywczych), roli i znaczeniu marketingu kulinarnego oraz o kultywowaniu tradycji kulinarnych. Branża mleczarska była szeroko reprezentowana. W konferencji swoimi doświadczeniami dzielili się m.in. pan Kazimierz Furczoń, prezes Tatrzańsko- Beskidzkiej Spółdzielni Producentów „Gazdowie”, producent oscypka, bryndzy podhalańskiej oraz pani Elżbieta Zawadzka, Prezes Spółdzielni Top Tomyśl produkującej ser smażony. Sposób funkcjonowania oznaczeń we Francji prezentowała m.in. pani Nadine Ballot, przedstawicielka Narodowej Rady Oznaczeń Jakości Produktów Mleczarskich. Wśród wystawców znaleźli się także importerzy serów: Candia Polska, Urial Polska oraz Temar.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25