Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - handel (strona 1 z 20)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Kuchnia do wygrania – w konkursie Lewiatana - identyczna jak z domku Almette!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-09-10 10:35:48

Trwa czwarta edycja Wielkiej Loterii Almette, w której do wygrania będzie całoroczny, w pełni wyposażony dom z widokiem na Giewont! Dodatkowo codziennie będą losowane nagrody o wartości 7 x 1000 zł. W loterii może wziąć udział każdy, kto dokona zakupu puszystego serka Almette i zarejestruje kod z opakowania lub wyśle SMS.

Przy okazji Loterii Almette z domkiem - w terminie do 22.09.2019 w Lewiatanie trwa dodatkowy konkurs, w którym będzie można wygrać kuchnię identyczną jak z domku Almette.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Ser Favita teraz także bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-09-03 08:11:09

Ser Favita to znany i lubiany, wyśmienity ser sałatkowo-kanapkowy. Koncentruje w sobie wszystkie składniki mleka (jedna kostka zawiera około 1 litra mleka) oraz liczne składniki odżywcze: przede wszystkim źródło pełnowartościowego białka i wapnia, niezbędne dla mocnych kości i zdrowych zębów. Produkt przeznaczony jest głównie do sałatek, idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami i owocami. Znakomity również do kanapek, farszy do mięs, pizzy i sosów oraz innych dań, którym nadaje niebanalne walory smakowe.

czytaj więcej »

© mlekpol (sm)

Mlekpol (SM) w programie kulinarnym Doradca Smaku.

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-08-30 15:25:10

W nowym sezonie Doradcy Smaku w przepisach Roberta Sowy, jednego z najlepszych szefów kuchni nie zabraknie ponownie produktów mleczarni Mlekpol (SM) w Grajewie.

Doradca Smaku to program, który sprawia, że gotowanie zarówno dla amatorów jak i pasjonatów gotowania staje się proste, przyjemne oraz inspiruje do szukania nowych wyzwań kulinarnych. Produkty mleczarskie to podstawa wielu dań, dlatego oprócz sera Mascarpone jednej z nowości produktowych Mlekpolu w programie zobaczymy takie produkty jak: śmietanki i masło Łaciate, serek wiejski Łaciaty, Maślankę Mrągowską, ser żółty czy twaróg sernikowy. – Ta różnorodność produktów Mlekpolu i ich zastosowanie zapewni wyjątkowy smak przygotowanym potrawom – mówi Dorota Grabowska, Kierownik Marketingu Spółdzielni z Grajewa.

Doradca Smaku będzie emitowany w telewizji TVN od września do listopada tego roku. Premiera pierwszego odcinka już 2 września o godzinie 20.10. W 11 odcinkach zostaną zaprezentowane różnorodne dania inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych krajów.

czytaj więcej »

Žemaitijos pienas: Džiugas w plastrach 150 g – czas spróbować, czas docenić

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-08-30 08:00:59

Na rynku dostępny jest ser twardy Džiugas w plastrach 150 g, który produkowany jest z czterech podstawowych składników: mleka, soli, kultur bakterii kwasu mlekowego, enzymu koagulującego. Do produkcji serów Džiugas firma Žemaitijos pienas nie używa żadnych dodatków i konserwantów. Ser twardy doskonale nadaje się do spożycia również przez wegetarian, ponieważ w procesie produkcji wykorzystywane są enzymy pochodzenia niezwierzęcego.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Mleko Twój Kubek w odświeżonej szacie graficznej

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-08-19 10:55:12

Mleko od zarania dziejów jest dla człowieka najważniejszym pokarmem. Nie ma bowiem we współczesnej diecie innego, naturalnego produktu, o porównywalnie bogatej wartości odżywczej, aktywności biologicznej i tak wysokim potencjale immunostymulacyjnym. To produkt, który zawiera składniki odżywcze, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, w najlepszych proporcjach, oraz w najlepiej przyswajalnej formie. Twój Kubek to znane i lubiane mleko UHT.

czytaj więcej »

Bakoma: Jogurty Premium exotic

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-26 08:04:31

Bakoma Premium, to propozycja dla konsumentów poszukujących wyjątkowych produktów najwyższej jakości. Premium exotic to unikalne połączenie pysznego jogurtu i egzotycznych, orzeźwiających owoców. To wyśmienite rozwiązanie na letnie upały. Limitowana seria jogurtów dostępna jest w trzech egzotycznych smakach: brzoskwinia-karambola, ananas-liczi, mango-papaja.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM): Jogurt Śmietankowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-19 08:01:37

Pyszny jogurt śmietankowy o intensywnym smaku, tylko 3 składniki, bez zagęstników i stabilizatorów. Produkt do bezpośredniego spożycia, ale również idealnie sprawdza się jako dodatek do płatków śniadaniowych, owoców i deserów. Jogurt śmietankowy może być również stosowany jako składnik koktajli i sosów.

Opakowanie: 220 g.

czytaj więcej »

© spomlek (sm)

Serenada w nadmorskich kurortach

Źródło: Spomlek (SM)   Dodano: 2019-07-15 10:15:53

Z początkiem wakacji Serenada zaczęła Wielką Nadmorską Trasę Z Dziecięcą Strefą.

Każdego dnia dzieci pod okiem Giena Mientkiewicza, kucharza, serowego eksperta przygotowują pyszne kanapki z Serenadą. To dobra zabawa dla wszystkich dzieci i ich rodziców, a dla Spółdzielni doskonałe miejsce na promocję naszych serów.

Serenada jest na Trasie do końca lipca. Na miejscu trwa zabawa na najwspanialszych bałtyckich plażach.

czytaj więcej »

Francuskie sery w ofercie North Coast

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-10 08:08:28

Firma North Coast konsekwentnie dąży do poszerzania pozycji w zakresie importowanych serów premium. Oprócz bogatego asortymentu serów włoskich z apelacją i bez, w portfolio firmy pojawiły się sery francuskiej marki Chavegrand.

Chavegrand specjalizuje się w produkcji serów miękkich, takich jak camembert, brie oraz rolad kozich.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM): Kefir Prosto z Żuław

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-03 08:22:43

Doskonały orzeźwiający Kefir od Maluty, w nowym rodzinnym opakowaniu 1 kg. Kefir o gładkiej konsystencji wyprodukowany z Regionalnego mleka prosto z Żuław, z dodatkiem czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Kefir posiada Certyfikat Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie.

Opakowanie: 1 kg.

czytaj więcej »

Ser Mascarpone w ofercie spółdzielni Mlekpol (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-01 08:05:01

Mlekpol (SM) rozszerzył swoją ofertę produktową o ser Mascarpone. Powstaje on z naturalnej polskiej śmietanki najwyższej jakości, pochodzącej z mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO.

W Polsce Mascarpone znany jest jako główny składnik popularnego tiramisu, jednak jego aksamitna konsystencja oraz wyjątkowo subtelny, lekko słodkawy smak, pozwalają wykorzystać ten ser na wiele sposobów. Mascarpone w połączeniu ze szpinakiem stanowi wspaniały sos do makaronu tagliatelle lub pieczonego filetu z kurczaka. Jest wyśmienitym serem wzbogacającym smak wytrawnych zapiekanek.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas

Žemaitijos pienas: Nagroda dla sera Džiugas

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-25 14:54:14

14 czerwca 2019 roku w Belgii, Komisja Europejska przyznała serowi Džiugas produkowanemu przez firmę Žemaitijos pienas status chronionego oznaczenia geograficznego.

Produkty ze statusem chronionego oznaczenia geograficznego mają wyjątkowe pochodzenie: ich jakość lub inne cechy są powiązane z określonym obszarem geograficznym, z co najmniej jednym etapem produkcji.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Wyciągaj wnioski

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-06-25 13:07:32

– W kategorii serków topionych istotny wpływ na generowanie sprzedaży mają pojawiające się coraz to nowe mody żywieniowe, a także sezonowość, która ma decydujący wpływ na decyzje smakowe konsumenta. Bo o ile zimą w koszyku zakupowym często można znaleźć produkty z dodatkiem grzybów (pieczarki czy borowiki) lub z dodatkiem czosnku, o tyle wiosną i latem ulubionymi smakami Polaków są serki wykonane na bazie tradycyjnych serów twardych, takie jak: Złoty Ementaler, Gouda czy Tylżycki, a także te, z typowo wiosennymi dodatkami np. cebulką i szczypiorkiem – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop.

czytaj więcej »

© endress+hauser
© endress+hauser

Endress+Hauser: Oszczędności w zakładzie produkcyjnym? Inline quality control – pomiary bezpośrednio w procesie

Źródło: Endress+Hauser   Dodano: 2019-06-24 10:01:25

Brak konieczności pobierania próbek oraz natychmiastowa informacja o wartościach mierzonych to podstawa w usprawnieniu pracy instalacji w zakładzie, a także znaczne zmniejszenie kosztów. Obecnie, kontrola jakości produktu dokonywana jest najczęściej na podstawie analiz laboratoryjnych wybranych parametrów. Podstawową wadą takich analiz jest to, że nie gwarantują one wyników w czasie rzeczywistym. Dla przykładu, jeżeli otrzymamy wynik po ok. 20 minutach od pobrania próbki, będzie on już nieaktualny, ponieważ obrazuje stan, jaki występował prawie pół godziny temu. W tym czasie cenna szarża produktu mogła już ulec znaczącym zmianom.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański: Regionalne Mleko Zsiadłe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-24 09:45:52

Doskonałe mleko fermentowane od Maluty, jedwabiście gładkie, intensywnie smaczne. Mleko pochodzi z najlepszych gospodarstw z Żuław i Wysoczyzny Elbląskiej, gdzie bazą żywieniową jest tutejsza obfita roślinność, a krowy sezonowo wypasane są na łąkach. Zsiadłe mleko ma wielowiekową tradycję w naszym klimacie.

Dzięki dobroczynnym szczepom bakterii kwaszących, korzystnie wpływa na układ pokarmowy. Mleko Zsiadłe posiada Certyfikat Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie.

 

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25