Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - handel (strona 1 z 13)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Lactalis Polska: Letnie Smaki Twarogu Delikatnego Président

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-07-11 08:00:26

Lato to czas, kiedy w kuchni pojawiają się lekkie i zdrowe potrawy. Inspirując się letnimi smakami z ogródka, marka Président wprowadziła 3 nowe warianty Twarogów Delikatnych: ziołowy, z pomidorami, z czosnkiem. Każdy z nich to połączenie znanych i lubianych warzyw z delikatnym twarożkiem. Aromatyczny czosnek, dojrzałe w słońcu pomidory i pachnące zioła to składniki, które znajdziemy w letnich smakach Twarogu Delikatnego Président. Nowe warianty smakowe wejdą na stałe do portfolio rodziny Twarogów Delikatnych.

czytaj więcej »

mońki (msm)

Mońki (MSM): Regionalnie i ze smakiem: Mońki (MSM) z nową kampanią „Tradycja smaku z doliny Biebrzy”

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-07-06 08:07:48

Mońki (MSM) nie od dziś podkreśla rolę natury w procesie tworzenia aromatycznych i wyjątkowych serów. Nowa kampania wizerunkowa, powstałej w 1972 roku spółdzielni Mońki (MSM), kieruje uwagę odbiorców także ku regionalnym źródłom smaku obecnych w ofercie produktów. Kluczem do ich sukcesu jest „Tradycja smaku z doliny Biebrzy”, która pozwala czerpać zarówno ze znanych od lat receptur, jak i z dobrodziejstw najczystszej polskiej przyrody.

czytaj więcej »

Zemaitijos pienas: Batoniki twarogowe Magija w polewie czekoladowej

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-07-05 08:05:16

Od teraz, batoniki twarogowe Magija są jeszcze bardziej smaczne – powleczone prawdziwą 67% czekoladą, otrzymaną ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowych – z pewnością zachwycą każdego kto ich spróbuje.
Batoniki twarogowe Magija – to słodka przekąska z masy twarogowej dla dużych i małych smakoszy. Žemaitijos pienas jako pierwsza firma na Litwie w 1986 roku zaczęła produkować ten cudowny wyrób twarogowy. Profesjonalny zespół pracujący nad produktem Magija dba nie tylko o piękny wygląd produktu, ale również o jego świeżość.

czytaj więcej »

Lazur (SZPGR): Ser Lazur Skalmierzycki – unikat na rynku serów dojrzewających

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-25 08:04:58

Lazur Skalmierzycki to produkt wyjątkowy wśród serów dojrzewających. Produkowany jest według oryginalnej receptury, łączącej technologie produkcji serów pleśniowych Lazur oraz serów żółtych.

Oryginalna, skomplikowana receptura pozwoliła na stworzenie znakomitego, delikatnego sera o doskonałej równowadze smaków słodkiej śmietanki, orzechów włoskich i błękitnej pleśni oraz sprężystym, zwartym miąższu o jasnożółtej barwie.

czytaj więcej »

Skierniewice (OSM): Ser Skieras, nowość w ofercie mleczarni

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-22 08:08:28


Ser wędzony Skieras ma delikatną konsystencję, lekko słony smak z posmakiem wędzenia i brązową skórkę z odciśniętym wzorem formy serowarskiej.

Znakomity na deskę serów i do kanapek.

czytaj więcej »

Jana (ŚSM): Serek o smaku waniliowym kubek 250 g

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-20 08:02:05

Serek waniliowy to połączenie twarożku homogenizowanego i słodkich dodatków z mieloną laską waniliową, dzięki któremu serek ma charakterystyczny twarogowy smak.
Zawiera w swoim składzie wysokowartościowe białko i łatwo przyswajalne węglowodany – bez syropu glukozowo-fruktozowego.

Jest cennym uzupełnieniem codziennej diety, posiada szerokie zastosowanie: zarówno do bezpośredniego spożycia jako wspaniały i smaczny posiłek, ale również jako dodatek do naleśników, pierogów lub deserów i wypieków.

czytaj więcej »

Milk Trade Polska: Mleko owcze w nowej szacie graficznej i nowej gramaturze – teraz 0,75 ml

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-18 08:00:09

Mleko owcze zawiera dużo różnorodnych związków mineralnych i witamin, jego jednorodność i homogenność sprawia, że produkty wytworzone z mleka owczego (np. sery i jogurty) są łatwiej przyswajalne przez organizm człowieka.
Wydajność produkcyjna serów z mleka owczego jest prawie dwukrotnie wyższa niż z mleka krowiego.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas; Moment podpisywania certyfikatów podsumowujących tegoroczną ocenę.
© žemaitijos pienas; Członkowie komisji i pracownicy mleczarni prezentują certyfikaty oraz wyniki oceny serów przed Domem Džiugasa.

Džiugas: legenda i duma z sera

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-14 10:19:01

W dniu 4 maja 2018 roku Forum Mleczarskie miało zaszczyt uczestniczyć w 16. Urodzinach Sera Džiugas (Džiugadienis) w Telsze, na Litwie i brać udział w corocznej ocenie serów długodojrzewających będących chlubą przedsiębiorstwa Žemaitijos pienas. Mleczarnia ta jest wiodącym producentem nabiału u naszego północnego sąsiada.

W skład Komisji oceniającej oprócz przedstawicieli redakcji Forum Mleczarskiego Handel: Moniki Czaplickiej i Janusza Górskiego, weszli przedstawiciele mediów i handlu z Niemiec, Wielkiej Brytanii i Hiszpanii. Członkowie Komisji udali się do hal produkcyjnych, w których wytwarzany jest twardy ser Džiugas.

czytaj więcej »

© fresh logistics polska
© fresh logistics polska

#FreshExpress czyli trasa prosto od krowy na Twój stół

Źródło: Fresh Logistics Polska   Dodano: 2018-06-08 09:51:53

Dwie niezależne kobiety: Magda, kierowca Fresh Logistics Polska oraz DR Lifestyle, blogerka-dietetyczka, w jednej ciężarówce pełnej jogurtów Zott. Do tego droga „od krowy do stołu” z Opola, przez Gliwice, aż po Gdańsk. W tle porady dietetyczne i rozmowy o „girl power” za kierownicą – wszystko transmitowane na żywo w mediach społecznościowych - tak w skrócie można podsumować drugą odsłonę akcji #RabenExpress – czyli #FreshExpress #ZottExpress, która dotarła do ponad 1 miliona użytkowników nowych mediów.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas
© žemaitijos pienas

Kulinaria: Zemaitijos pienas: Tarta z pomidorami i serem

Źródło: Žemaitijos pienas   Dodano: 2018-06-07 11:14:43

Przygotowanie:
Arkusze ciasta francuskiego delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Rozłożyć na blasze do pieczenia, przykrytej papierem do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek.
Ser Džiugas zetrzeć. Posypać nim nieco arkusze ciasta, brzegi pozostawiając puste. Wówczas rozłożyć przekrojone na pół pomidorki i pokrojone oliwki.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez ok. 20 minut albo aż ciasto nabierze złocistej barwy.
Gotową zapiekankę posypać pozostałym serem Džiugas, brzegi posmarować oliwą z oliwek. Podawać ze świeżą bazylią.

czytaj więcej »

Piotr Kandyba © forum mleczarskie
© haus

Firma Haus wchodzi na rynek polski

Źródło: Haus   Dodano: 2018-06-06 10:32:23

Firma Haus produkuje urządzenia od ponad 60 lat, dostarcza wirówki dekantacyjne, separatory, prasy śrubowe i inne urządzenia do zastosowań przemysłowych w aplikacjach żywnościowych i środowiskowych.

Haus jest firmą rodzinną posiadającą dobrze wyszkolony zespół ludzi i nowoczesny park maszynowy, inwestującą miliony euro w badania i rozwój.

czytaj więcej »

© gs1 polska
© gs1 polska

GS1 Polska: Cyfrowa rewolucja we współpracy z dostawcami - Carrefour jako pierwsza sieć handlowa uruchamia w Polsce GDSN

Źródło: GS1 Polska   Dodano: 2018-06-04 11:07:14

Carrefour rozpoczął implementację produkcyjną systemu Globalnej Synchronizacji Danych (GDSN) w Polsce. Polska jest kolejnym po Francji, Brazylii i Tajwanie krajem, w którym Carrefour konsekwentnie wdraża system do wymiany danych produktowych w ramach realizacji swojej strategii cyfrowej transformacji. Celem projektu jest całkowite wyeliminowanie kart produktowych i zastąpienie ich elektroniczną wymianą danych opartą na globalnych standardach GS1. W ramach nowego systemu działa już 5 dostawców sieci, a kolejnych 18 przygotowuje się do jego wdrożenia.

czytaj więcej »

© Wieluń (SDM)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Przepis na sernik krakowski z rodzynkami

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-05-28 08:05:23

Przygotuj kruche ciasto. Mąkę, posiekane masło, cukier, jajko i śmietanę wymieszaj mieszadłami miksera. Przełóż na stół i szybko zagnieć ciasto. Zawiń w folię i odstaw na 20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto podziel w proporcji 2:3. Większą część ciasta rozwałkuj i wylep nim dno prostokątnej blaszki o wymiarach 22 x 28 cm. Ciasto nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 10 minut.
Przygotuj masę serową. Rodzynki oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem na puch, dodaj ser, miękkie masło i budyń w proszku. Wszystko delikatnie wymieszaj. Na koniec wsyp rodzynki. Masę serową przełóż do formy z ciastem.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Kampania produktów Eko

Źródło: Grupa Polmlek   Dodano: 2018-05-21 11:17:22

W maju rozpoczęto emisję filmów reklamowych Grupy Polmlek w stacjach TV. Celem projektu jest „Pogłębienie wiedzy i świadomości konsumentów na temat sera żółtego gouda, edamskiego, morskiego, sera mozzarella, masła i mleka ekologicznego oraz zwiększenie rozpoznawalności i poprawa wizerunku tych produktów oraz systemu rolnictwa ekologicznego.” Projekt dofinansowany jest ze środków Unii Europejskiej ze środków PROW na lata 2014-2020. Reklama emitowana będzie również w czerwcu.
Spot reklamowy emitujemy w sekcji Kampanie marketingowe.

czytaj więcej »

Sertop z nowym produktem

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2018-05-18 10:41:01

Hauskyzja „Ślōnski Maszket” – ser smażony z kminkiem, to najmłodszy produkt rodzimego producenta serków topionych, mocno wpisujący się w śląską tradycję. Produkowany z polskiego surowca, na podstawie tradycyjnej receptury. Ma charakterystyczny smak, który docenią nawet najwybredniejsi koneserzy.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2018
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25