Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - handel (strona 1 z 14)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Śmietana Łaciata zadebiutowała w Doradcy Smaku

Źródło: Mlekpol (SM)   Dodano: 2018-09-14 11:06:42

Nowy produkt Spółdzielni z Grajewa zagra główną rolę w 10 odcinkach popularnego wśród widzów codziennego programu kulinarnego. Wyborne dania z użyciem produktów Mlekpol (SM) przygotuje mistrz kuchni, Robert Sowa.

czytaj więcej »

Lazur (SZPGR): Lazur Skalmierzycki w plastrach – unikat wśród serów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-10 08:08:14

Wytwarzany jest według oryginalnej receptury łączącej technologie produkcji serów pleśniowych Lazur i serów żółtych. Ma zrównoważony smak słodkiej śmietanki, orzechów włoskich i błękitnej pleśni oraz sprężysty, jasnożółty miąższ. Sprawdza się jako przekąska, składnik kanapek oraz dań na gorąco – łatwo się rozpuszcza i idealnie ciągnie. Więcej informacji na stronie www.lazur.pl.

czytaj więcej »

Spółdzielnia Radomsko (OSM) wprowadziła nowość – Hej! Twaróg półtłusty wędzony dymem z drewna bukowo-olchowego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-07 08:11:17

W odróżnieniu od zwykłego twarogu ten ma bardziej zdecydowany smak. Produkt wykonany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, przy udziale kultur bakterii kwasu mlekowego. Twaróg pachnie dymem i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Jego konsystencja jest jednorodna, gęsta i krucha, a smak łagodny.

Hej! Twaróg półtłusty wędzony nadaje się zarówno do konsumpcji sauté, jak i w formie kanapkowego dodatku. Opinia konsumentów, którzy skosztowali produktu po raz pierwszy brzmiała: „Smakuje tak, jakbyśmy kupili go na targu w Zakopanem”.

czytaj więcej »

Eksel 2: Zmiana szaty graficznej i sposobu pakowania serów smażonych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-05 08:06:00

Firma Eksel 2 zmieniła nieco szatę graficzną i sposób pakowania produkowanych przez nią naturalnych serów smażonych.
Zmiany są na tyle niewielkie, że z pewnością klienci bez trudu odnajdą swoje ulubione wyroby na półce. Ponadto, zgodnie z oczekiwaniami (istotne i zgodne z trendami „czystej etykiety” informacje na etykiecie) zmiany szaty graficznej i sposobu pakowania przyczyniły się do jeszcze większego zainteresowania się klientów tradycyjnymi i regionalnymi wyrobami.

Nowe opakowania pozwoliły wydłużyć termin przydatności do spożycia i bezdyskusyjnie wpłynęły na wzrost jakości wyrobów.

czytaj więcej »

© spomlek (sm)

Apetyczna Serenada w nowej szacie

Źródło: Spomlek (SM)   Dodano: 2018-09-03 12:27:08

Konsumenci chcą znać pochodzenie produktu, widzieć go w okienku opakowania i znać kompetencje producenta. Wyniki przeprowadzonych przez Spółdzielczą Mleczarnię Spomlek badań konsumenckich były iskrą do zmian. Zmieniły się opakowania i pojawiły nowości.
Nowe opakowania serów żółtych nadal są utrzymane w barwach Serenady tj. intensywnym żółtym kolorze z charakterystycznymi, eksponowanymi czarnymi dziurami, zawierają elementy, które dzisiaj są bardzo istotne dla konsumentów. Odpowiedzią na pytania konsumentów gdzie ser jest produkowany, jakie kompetencje ma mleczarnia jest pieczęć „Polska Mleczarnia Spomlek od 1909 roku Polskie Sery”, podkreślająca polskie pochodzenie produktów i długą tradycję firmy z Radzynia Podlaskiego. Ten specjalny znak został umieszczony na froncie opakowań Serenady.

czytaj więcej »

Rok 2018 przełomowy dla firmy Agro-Danmis

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-03 08:21:16

Podążając za nową strategią, odświeżeniu uległ wizerunek marki zgodnie z jej wartościami, którymi są naturalność, lekkość, czystość, ale i przywiązanie do tradycji.
Rozpoczęto prace nad kilkoma ciekawymi nowościami produktowymi. Pierwsza z nich – mleko kozie bez laktozy – znajduje się obecnie w fazie testów rynkowych, a druga – plastry twarogowe – w ostatecznej fazie projektowania opakowania.

czytaj więcej »

Jana (ŚSM): Mleko pełne od krów rasy Jersey

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-08-31 08:59:16

Nowość w asortymencie mleczarni Jana (ŚSM): mleko pełne od krów rasy Jersey. Nowe mleko zawiera wysoką zawartość tłuszczu, jest naturalnym bogactwem białka i wapnia. Mleko wyróżnia się lekko kremową barwą i wyjątkowymi cechami smakowymi.
Pełny śmietankowy smak nadaje mleku zaskakująco odmienny charakter. Dla bezpieczeństwa zdrowotnego i utrzymania właściwych cech jakościowych mleko poddawane jest procesom pasteryzacji i homogenizacji.

Doskonałe do kawy, spieniania, musli, kremów, deserów oraz wypieków. Mleko od krów karmionych paszami bez GMO.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Wieluń (SDM): Back to school czyli sprytne pomysły na śniadanie dla ucznia

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-08-30 10:02:54

Już wkrótce początek roku szkolnego. Wraz z pierwszym dzwonkiem powraca w szkołach sezon na niezdrowe przekąski i niezjedzone kanapki, ukrywane w plecaku. Aby zachęcić dziecko do zjadania przygotowanych do szkoły zdrowych posiłków warto zastosować kilka prostych zasad diety w połączeniu z dobrym pomysłem na ich przygotowanie.

Urozmaicone, zdrowe posiłki to podstawy zbilansowanej diety dziecka, która zapewnia nie tylko odpowiednią ilość energii, ale jest także bogata w wartościowe składniki odżywcze. Zabawna i wygodna forma ich podania to pomysł, który nie tylko zaskoczy naszą pociechę, lecz przede wszystkim sprawi, że chętnie sięgnie ona chętnie po przygotowany lunch.

czytaj więcej »

Sertop wspiera młodych!

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-08-29 14:21:23

Tyski producent serków topionych kolejny raz był sponsorem turnieju piłki nożnej Sertop Cup, który odbył się 26 sierpnia br. w Tychach.

– Sport to jeden z elementów zdrowego stylu życia, dlatego zależy nam na jego promowaniu wśród dzieci i młodzieży – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager Sertop.
– Jako firma z tradycjami bierzemy odpowiedzialność za edukację najmłodszych, w tym krzewienie sportowych postaw, które w połączeniu z odpowiednią dietą w znaczący sposób wpływają na ich rozwój – dodaje Aneta Będkowska.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita
© tak smakuje dolce vita

Tak Smakuje Dolce Vita na Festiwalu Smaku Gruczno 2018

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2018-08-27 09:09:52

W słoneczny weekend 18-19 sierpnia w Grucznie odbyła się trzynasta już edycja jednego z najsmaczniejszych festiwali kulinarnych – Festiwalu Smaku Gruczno 2018. Na tak ważnym wydarzeniu nie mogło zabraknąć pysznego akcentu w postaci najlepszych włoskich serów: Parmigiano Reggiano, Asiago i Gorgonzoli, czyli bohaterów unijnej kampanii Tak Smakuje Dolce Vita.

Strefa Tak Smakuje Dolce Vita była doskonale zlokalizowana w urokliwej Alei Miodów i cieszyła się dużym zainteresowaniem przez cały czas trwania festiwalu. Odwiedzający mieli okazję spróbować prawdziwych włoskich specjałów i degustować różne sery: Parmigiano Reggiano dojrzewającego 24 i 30 miesięcy, Asiago Fresco i Asiago Stagionato oraz Gorgonzolę Dolce i Gorgonzolę Piccante. Każdy mógł także nabyć sery na stoisku dystrybutora oryginalnych włoskich produktów – firmy North Coast.

czytaj więcej »

Sertop – Śniadanie ucznia

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2018-08-20 15:30:19

Wrzesień niebawem, więc warto się do niego przygotować już teraz, zwłaszcza że jest to czas powrotów do szkoły i szkolnych śniadań. Jakie produkty cieszą się wtedy dużą popularnością i które warto mieć na sklepowej półce?
– Przygotowując szkolne śniadanie w pierwszej kolejności myślimy o kanapce – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w firmie Sertop. – Warto w tym momencie wyjąc z lodówki serek topiony, który jest dostępny zarówno w większej porcji tzw. rodzinnej, czyli kostce 100 g, jak i w trójkąciku idealnym na jedną kromeczkę chleba. Rodzinne porcje wykorzystywane są nie tylko do smarowania kanapek, ale także do owocowych i warzywnych sałatek. Te drugie, często jako dodatek do szkolnego lunchboxu, który współcześnie jest nowoczesnym śniadaniem, pełnym ciekawych sałatek lub potrawek z serkiem topionym, z dodatkiem ryżu lub różnego rodzaju kasz.

czytaj więcej »

Lazur Błękitny z prestiżowym znakiem „Jakość Tradycja”

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-08-06 11:45:33

Znak zarezerwowany jest dla produktów tradycyjnych, wyróżniających się szczególną jakością. To właśnie jakość – obok smaku, jest tym, za co konsumenci niezmiennie od ponad pół wieku cenią sobie flagowy produkt marki Lazur – ser pleśniowy Błękitny.
Błękitny powstaje według tradycyjnej receptury, wyłącznie z najlepszego polskiego mleka, a jego skład jest wolny od konserwantów i sztucznych dodatków. Wyróżnia się kremowym miąższem i wyrazistymi grzybowymi nutami.

czytaj więcej »

Žemaitijos pienas wspiera Fundację DKMS

Źródło: Žemaitijos pienas   Dodano: 2018-07-27 08:31:50

Firma Žemaitijos pienas została założona w 1924 roku na Litwie. Jest jednym z największych koncernów mleczarskich działającym w krajach bałtyckich i produkującym sery pod marką Džiugas. Firma aktywnie włącza się w walkę z nowotworami krwi i w 2018 roku część przychodu od sprzedaży produktów Džiugas zostanie przekazana na pokrycie kosztów rekrutacji dawców zarejestrowanych w bazie Fundacji DKMS, co zwiększy szanse na znalezienie dawcy dla czekających na swojego „bliźniaka genetycznego” pacjentów.

czytaj więcej »

© trepko
© trepko

Trepko: Podsumowanie II Forum Technologii Pakowania

Źródło: Trepko   Dodano: 2018-07-18 09:03:59

II Forum Technologii Pakowania organizowane przez firmę Trepko, przy współudziale firm Ulma, Bizerba oraz Sealed Air, odbyło się w dniach 20-21.06.2018 w Centrum Konferencyjno-Wystawowym Trepko w Gnieźnie.
To, co wyróżnia Forum Technologii Pakowania spośród innych imprez tego typu, to nie tylko prezentacje najnowszych rozwiązań Trepko w obszarze urządzeń pakujących, ale przede wszystkim praktyczne pokazy pakowania produktów, materiałów opakowaniowych oraz możliwości ich znakowania.

czytaj więcej »

Lactalis Polska: Letnie Smaki Twarogu Delikatnego Président

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-07-11 08:00:26

Lato to czas, kiedy w kuchni pojawiają się lekkie i zdrowe potrawy. Inspirując się letnimi smakami z ogródka, marka Président wprowadziła 3 nowe warianty Twarogów Delikatnych: ziołowy, z pomidorami, z czosnkiem. Każdy z nich to połączenie znanych i lubianych warzyw z delikatnym twarożkiem. Aromatyczny czosnek, dojrzałe w słońcu pomidory i pachnące zioła to składniki, które znajdziemy w letnich smakach Twarogu Delikatnego Président. Nowe warianty smakowe wejdą na stałe do portfolio rodziny Twarogów Delikatnych.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2018
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25