Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj - handel (strona 1 z 16)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Łowicz (OSM): Śmietanki Łowickie UHT w nowym formacie opakowania

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-12-28 13:13:55

W grudniu br. mleczarnia Łowicz (OSM) wprowadziła na rynek Śmietanki Łowickie UHT w nowym formacie opakowania kartonowego o pojemności 500 ml. Dzięki zmianie formatu opakowania produkt zyska jeszcze wyższą funkcjonalność niż dotychczas. Najważniejszymi atutami nowego opakowania będzie zakrętka ze skrzydełkami, która może zostać odkręcona jednym ruchem ręki. Podczas pierwszego otwarcia produktu słychać charakterystyczne „kliknięcie”, które daje konsumentowi gwarancję, że opakowanie nie było wcześniej otwarte, a znajdujący się wewnątrz kartonu produkt jest dobry.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Małe przyjemności, Trufle orzechowe według przepisu Karo in the Kitchen

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-12-28 12:42:02

Ten elegancki i – wbrew pozorom – prosty do zrobienia deser uprzyjemni świąteczne chwile spędzane z najbliższymi. Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony, masło orzechowe i czekolada tworzą oryginalne połączenie smaków, któremu trudno się oprzeć. Najlepiej od razu przygotować podwójną porcję, bo te małe kuleczki w magiczny sposób szybko znikają z talerza. 

Orzeszki ziemne wsypujemy do foliowego woreczka i miażdżymy na drobne kawałki wałkiem do ciasta. To samo robimy z krakersami. Twarożek Mój Ulubiony, masło orzechowe, pokruszone krakersy, 1/3 pokruszonych orzeszków i cukier dokładnie mieszamy łyżką w miseczce.

czytaj więcej »

Stara Mleczarnia: Gangsterskie metody zdobywania przewagi konkurencyjnej w branży mleczarskiej?

Źródło: Stara Mleczarnia   Dodano: 2018-12-20 19:43:29

W dniach 23.05 oraz 29.11.2018 r. w zakładzie mleczarskim w Zielinie (gm. Trzebielino, pomorskie) wybuchły dwa pożary. Ogień strawił m.in. część mieszkalną zakładu, pomieszczenia biurowe, gospodarcze, halę produkcyjną, naruszył konstrukcję dachu. Firma odniosła wielomilionowe straty, wielokrotnie większe od możliwych do uzyskania odszkodowań.

 

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Sernik czekoladowo-śmietankowy z twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-12-18 14:26:55

Ciasto czekoladowe czy śmietankowy deser? Najlepszym rozwiązaniem będzie sernik czekoladowo-śmietankowy z twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony. Aby nadać mu elegancki charakter wystarczy pięknie udekorować go bitą śmietaną i posypać kakao. Połączenie klasycznych smaków i delikatna, lekko wilgotna konsystencja sprawia, że ciasto rozpływa się w ustach. Tym razem nie skończy się na jednym kawałku.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Tak Smakuje Dolce Vita: Dlaczego kochamy włoskie sery?

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2018-12-18 14:06:17

Ponieważ są pyszne, pasują do wielu dań i mają witaminy, których często brakuje zimą, gdy nie ma dostępnych zbyt wielu świeżych warzyw i owoców. Włoskie sery, które co roku zdoywają uznanie na całym świecie – Gorgonzola DOP, Parmigiano Reggiano DOP oraz Asiago DOP będą stanowić smaczne uzupełnienie diety i świąteczny przysmak.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Zapiekane papryczki faszerowane twarożkiem kanapkowo-sernikowym Mój Ulubiony

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-12-10 11:30:06

Te apetyczne faszerowane papryczki najlepiej smakują na ciepło, bez dodatków. Razem z porcją ryżu albo z grzankami czosnkowymi doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe lub kolacja. Można je także zabrać do pracy lub szkoły , bo nawet na zimno będzie to smaczny i zdrowy lunch. Sprawdzony przepis, z wykorzystaniem twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, znajdziecie na blogu Szczypta Smaq.

Papryki umyj, odkrój czubki z ogonkami, usuń nasiona i białe części. Aby przygotować puree z dyni przekrój dynie na pół, usuń gniazda nasienne, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz skórą do góry ok. 30 minut w 190oC. Po wystudzeniu usuń skórę i zmiksuj blenderem. W misce wymieszaj wszystkie składniki z twarożkiem Mój Ulubiony, dopraw do smaku, napełnij farszem papryki.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170oC na 90 minut.

czytaj więcej »

© hochland polska

Rafał Masiak z Hochland Polska Dyrektorem Marketingu Roku 2018!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-12-05 09:07:24

We wtorek 4 grudnia, podczas uroczystej gali finałowej w hotelu Warszawianka, wręczono nagrody VIII edycji konkursu Dyrektor Marketingu Roku 2018. Prestiżowe wyróżnienie otrzymał Rafał Masiak, Dyrektor Marketingu firmy Hochland Polska. To pierwsza nagroda dla przedstawiciela Hochland Polska w historii tego konkursu.

Kapituła konkursu nagrodziła marketerów wyróżniających się skutecznością, nieszablonowym myśleniem i profesjonalizmem. Główną ideą konkursu Dyrektor Marketingu Roku 2018 jest wyłonienie najwybitniejszych polskich zespołów marketingowych oraz szefów marketingu, którzy osiągają ponadprzeciętne wyniki w Polsce, jak również na rynkach międzynarodowych.

czytaj więcej »

© spomlek (sm)

Edward Bajko, Prezes Zarządu Spomlek (SM) uhonorowany nagrodą specjalną EY Przedsiębiorca Roku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-11-30 09:56:16

Konkurs EY Przedsiębiorca Roku to jedna z najbardziej prestiżowych, jedyna tej rangi międzynarodowa inicjatywa, która nagradza przedsiębiorców wyróżniających się wizją, innowacyjnym myśleniem oraz sukcesami biznesowymi. W trakcie uroczystej gali, która odbyła się na Warszawskim Służewcu, Edward Bajko został uhonorowany nagrodą specjalną „za wprowadzenie przedsiębiorstwa z sektora rolno-spożywczego na ścieżkę sukcesu, dzięki specjalizacji produkcji w powiązaniu z tak żywą w Polsce ideą spółdzielczości".

czytaj więcej »

Milk Trade Polska: Serowe przekąski

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-11-26 08:57:11

Serowa przekąska 3-kolorowa pałeczka Marco, to produkt do szkoły na śniadanie, na spotkanie w gronie kolegów i koleżanek lub też na wyjazd w poszukiwaniu przygody.Marco jest chłopcem wielkich marzeń. Jego marzeniem jest podróżować po całym świecie, a jego idolem jest żeglarz Marco Polo. Dla swoich rówieśników i przyjaciół proponuje swoje ulubione pałeczki, aby mieli siłę w osiągnięciu celu i spełnienia swoich marzeń.

czytaj więcej »

© hochland polska

Pierwszy słodki odcinek #PysznychInspiracji z Hochland!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-11-24 23:13:39

Już jest kolejny odcinek #PysznychInspiracji z Hochland. Tym razem Damian Kordas przygotował pierwszy słodki przepis w formacie #PyszneInspiracje. Damian Kordas pokazuje, jak zastosować ser kremowy Hochland w ciastkach z karmelizowanymi jabłkami.

czytaj więcej »

Zemaitijos pienas: Sery Džiugas w świątecznym opakowaniu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-11-23 10:56:59

Święta Bożego Narodzenia to czas przepełniony miłością i ciepłem, czas spotkań z bliskimi i rodziną. To również czas, w którym szczególną rolę odgrywają tradycje.

W tym niezwykłym czasie, z myślą o swoich konsumentach, firma Žemaitijos pienas przygotowała najbardziej popularny w Polsce ser Džiugas Mild dojrzewający 12 miesięcy w wyjątkowym świątecznym opakowaniu.

 

czytaj więcej »

© sertop

Kulinarny konkurs Sertopu

Źródło: Sertop   Dodano: 2018-11-14 13:43:57

Kulinarny konkurs Sertopu

Firma Sertop mająca w swojej ofercie masło klarowane, serki topione i smażone, ogłosiła kolejny konkurs na swoim fanpage’u @Masło Klarowane. Każdy, kto do 18 listopada zamieści w komentarzu pod konkursowym postem swój przepis na ulubione danie z wykorzystaniem tego produktu, będzie miał okazję wygrać jedną z pięciu nagród: dzbanek do przygotowania ciast i deserów oraz 2 szt. masła klarowanego Sertop 200 g.

Regulamin dostępny jest na fanpage’u @Masło Klarowane.

czytaj więcej »

© nagel polska

Akademia Nagel Polska – pionierski projekt edukacyjny

Źródło: Nagel Polska   Dodano: 2018-11-09 12:28:08

TSL to branża wyjątkowo dynamiczna w której efektywne wykorzystanie czasu oraz ciągły rozwój pracowników mają kluczowe znaczenie. Czy będąc liderem dystrybucji świeżych produktów spożywczych w Europie można jednocześnie realizować projekt edukacyjny w postaci Akademii Nauk?

Nagel Polska, spółka-córka Nagel-Group, udowadnia, że jest to możliwe i że jej misja związana z terminowym dostarczaniem żywności do konsumentów w całej Europie jest do spełnienia między innymi poprzez właściwe wykorzystanie potencjału pracowników i inwestycje w ich rozwój.

czytaj więcej »

Nowy ser Starej Mleczarni dostępny w sieci Biedronka

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-11-07 10:19:13

Stara Mleczarnia, producent kaszubskich serów dojrzewających z krowiego mleka, wprowadziła do sklepów Biedronka nowość: Kaszëbsczi Sër.

Ser dostępny jest od 5 listopada br. w ramach akcji „Dumni z tego, co nasze”.

Jest to produkt regionalny, wyjątkowy, produkowany z kaszubskiego mleka, w dwóch wariantach smakowych: z cebulką i z czarnuszką.

czytaj więcej »

Wybierz innowacyjny projekt, zagłosuj w konkursie Kod Innowacji GS1

Źródło: GS1 Polska   Dodano: 2018-11-05 09:30:25

Kod Innowacji to prestiżowe wyróżnienie przyznawane organizacjom, które wdrożyły światowe standardy GS1. W konkursie bierze udział 7 firm oraz 2 placówki medyczne, które zaimplementowały globalne rozwiązania. Także internauci mogą oddać swój głos na najlepsze wdrożenie.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25