Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: kraj (wszystkich: 2000, strona 5 z 134)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Francuskie sery w ofercie North Coast

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-10 08:08:28

Firma North Coast konsekwentnie dąży do poszerzania pozycji w zakresie importowanych serów premium. Oprócz bogatego asortymentu serów włoskich z apelacją i bez, w portfolio firmy pojawiły się sery francuskiej marki Chavegrand.

Chavegrand specjalizuje się w produkcji serów miękkich, takich jak camembert, brie oraz rolad kozich.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM): Kefir Prosto z Żuław

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-03 08:22:43

Doskonały orzeźwiający Kefir od Maluty, w nowym rodzinnym opakowaniu 1 kg. Kefir o gładkiej konsystencji wyprodukowany z Regionalnego mleka prosto z Żuław, z dodatkiem czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Kefir posiada Certyfikat Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie.

Opakowanie: 1 kg.

czytaj więcej »

Ser Mascarpone w ofercie spółdzielni Mlekpol (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-01 08:05:01

Mlekpol (SM) rozszerzył swoją ofertę produktową o ser Mascarpone. Powstaje on z naturalnej polskiej śmietanki najwyższej jakości, pochodzącej z mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO.

W Polsce Mascarpone znany jest jako główny składnik popularnego tiramisu, jednak jego aksamitna konsystencja oraz wyjątkowo subtelny, lekko słodkawy smak, pozwalają wykorzystać ten ser na wiele sposobów. Mascarpone w połączeniu ze szpinakiem stanowi wspaniały sos do makaronu tagliatelle lub pieczonego filetu z kurczaka. Jest wyśmienitym serem wzbogacającym smak wytrawnych zapiekanek.

czytaj więcej »

Nie jemy byle czego… i dobrze się bawimy – III Święto Maślanki Mrągowskiej

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-06-26 12:29:07

Najbardziej popularna polska maślanka ponownie obchodzi swoje święto. Już 29 czerwca podczas Dni Mrągowa odbędzie się III Święto Maślanki Mrągowskiej. Mleczarnia Mlekpol (SM), producent maślanki, oraz Mrągowo zapraszają na piknik rodzinny i wspólne gotowanie z Kasią Bosacką.

– Święto Maślanki Mrągowskiej to specjalne wydarzenie. Zapraszamy wszystkich do wzięcia udziału w wielu konkursach, grach, zabawach i warsztatach kulinarnych . Nasze hasło „Nie jemy byle czego…i dobrze się bawimy” to nie tylko tegoroczny motyw przewodni Święta Maślanki, ale również ważna wskazówka, że właściwa dieta połączona z aktywnością ruchową to najlepszy przepis na zdrowie – mówi Dorota Grabowska z Działu Marketingu mleczarni Mlekpol (SM).

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas

Žemaitijos pienas: Nagroda dla sera Džiugas

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-25 14:54:14

14 czerwca 2019 roku w Belgii, Komisja Europejska przyznała serowi Džiugas produkowanemu przez firmę Žemaitijos pienas status chronionego oznaczenia geograficznego.

Produkty ze statusem chronionego oznaczenia geograficznego mają wyjątkowe pochodzenie: ich jakość lub inne cechy są powiązane z określonym obszarem geograficznym, z co najmniej jednym etapem produkcji.

czytaj więcej »

Znakowanie produktów GMO free

Źródło: Polska Izba Mleka   Dodano: 2019-06-25 14:51:14

Obecnie możemy spotkać się z różnymi systemami znakowania żywności, jednak czy każdy daje nam 100% pewność, iż dany produkt jest wolny od GMO? Jeżeli chcesz być pewien wybieraj mądrze i świadomie.

Wypracowane przez Polską Izbę Mleka rozwiązanie w postaci Standardu Certyfikacji Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności „Bez GMO” i możliwość oznaczania produktów żywnościowych certyfikatem „Bez GMO”, daje konsumentom możliwość dokonania świadomego wyboru między produktami, które pochodzą od zwierząt karmionych paszami zawierającymi GMO, a produktami które pochodzą od zwierząt karmionych paszami wolnymi od GMO. Jednocześnie Standard ten jest możliwością dla producentów, którzy dzięki niemu mogą wyróżnić swoje produkty i potwierdzić, iż ich produkty wytwarzane są zgodnie z najwyższymi normami jakości i bezpieczeństwa. Standard określa wymagania jakie należy spełnić, by móc nazywać produkt finalny produktem wolnym od GMO, obejmując cały proces produkcji (zaczynając od paszy, którą karmione są krowy, przez gospodarstwo rolne, transport, a kończąc na zakładzie mleczarskim w którym powstaje produkt finalny).

czytaj więcej »

© hochland polska

Video Hochland Polska: Początki firmy i stan obecny

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-06-25 13:14:57

Jan Glacel to pierwzy Prezes Hochland w Polsce, człowiek, który położył fundamenty pod działalność firmy w Polsce. Dziś jego funkcję kontynuuje Peter Knauer.

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu z nimi. Hochland Polska 25 lat temu i dziś.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Wyciągaj wnioski

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-06-25 13:07:32

– W kategorii serków topionych istotny wpływ na generowanie sprzedaży mają pojawiające się coraz to nowe mody żywieniowe, a także sezonowość, która ma decydujący wpływ na decyzje smakowe konsumenta. Bo o ile zimą w koszyku zakupowym często można znaleźć produkty z dodatkiem grzybów (pieczarki czy borowiki) lub z dodatkiem czosnku, o tyle wiosną i latem ulubionymi smakami Polaków są serki wykonane na bazie tradycyjnych serów twardych, takie jak: Złoty Ementaler, Gouda czy Tylżycki, a także te, z typowo wiosennymi dodatkami np. cebulką i szczypiorkiem – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop.

czytaj więcej »

© hochland polska

Stacje naprawy rowerów od Hochland

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-06-24 13:47:39

Firma Hochland Polska zakupiła dla Węgrowa i Kaźmierza stacje naprawy rowerów, wszędzie tam, gdzie Hochland ma swoje zakłady produkcyjne w Polsce. Rowerzyści, których podczas jazdy zaskoczy awaria lub nie posiadają własnych narzędzi, będą mogli naprawić swoje bicykle na stacji samoobsługowej sygnowanej logo Hochland.W Węgrowie stacja została zainstalowana na Rynku Mariackim, w jej wyposażeniu jest zestaw kluczy do naprawy rowerów, pompka z pomiarem ciśnienia oraz uchwyt do mocowania roweru.

czytaj więcej »

© endress+hauser
© endress+hauser

Endress+Hauser: Oszczędności w zakładzie produkcyjnym? Inline quality control – pomiary bezpośrednio w procesie

Źródło: Endress+Hauser   Dodano: 2019-06-24 10:01:25

Brak konieczności pobierania próbek oraz natychmiastowa informacja o wartościach mierzonych to podstawa w usprawnieniu pracy instalacji w zakładzie, a także znaczne zmniejszenie kosztów. Obecnie, kontrola jakości produktu dokonywana jest najczęściej na podstawie analiz laboratoryjnych wybranych parametrów. Podstawową wadą takich analiz jest to, że nie gwarantują one wyników w czasie rzeczywistym. Dla przykładu, jeżeli otrzymamy wynik po ok. 20 minutach od pobrania próbki, będzie on już nieaktualny, ponieważ obrazuje stan, jaki występował prawie pół godziny temu. W tym czasie cenna szarża produktu mogła już ulec znaczącym zmianom.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański: Regionalne Mleko Zsiadłe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-24 09:45:52

Doskonałe mleko fermentowane od Maluty, jedwabiście gładkie, intensywnie smaczne. Mleko pochodzi z najlepszych gospodarstw z Żuław i Wysoczyzny Elbląskiej, gdzie bazą żywieniową jest tutejsza obfita roślinność, a krowy sezonowo wypasane są na łąkach. Zsiadłe mleko ma wielowiekową tradycję w naszym klimacie.

Dzięki dobroczynnym szczepom bakterii kwaszących, korzystnie wpływa na układ pokarmowy. Mleko Zsiadłe posiada Certyfikat Dziedzictwo Kulinarne Pomorskie.

 

czytaj więcej »

Czarnków (OSM): Franuś serek o waniliowym smaku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-19 08:09:47

Znany i lubiany serek Franuś o smaku waniliowym w nowym, wygodnym opakowaniu

Witamina D odgrywa zasadniczą rolę w odpowiednim odkładaniu się wapnia i fosforu w kościach oraz w wapnieniu rosnących kości. Niedobór prowadzi do osłabienia kości i krzywicy. Dzięki serkowi waniliowemu Franuś w nowym opakowaniu dostarczenie dwóch tak ważnych składników jak witamina D oraz wapń staje się dziecinnie proste i smaczne.

czytaj więcej »

© sertop
© sertop

Sertop: Podkręć smak grillowanych warzyw!

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-06-18 09:42:43

– Czy serek topiony może być produktem na grilla? Okazuje się, że tak, ale pod warunkiem najwyższej jakości, która umożliwi jego zapiekanie w wysokiej temperaturze – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Dzięki dodatkom serka topionego można wzbogacić smak najpopularniejszych warzyw takich jak: szparagi, ugotowana marchewka, brokuły czy ziemniaki lub wykorzystać go przed grillem do przyrządzenia serowych sosów, uzyskując tym samym pełen witamin i smaku posiłek.

czytaj więcej »

© endress+hauser
© endress+hauser

Endress+Hauser: Pomiary przewodności i stężenia w branży spożywczej z konduktometrem Smartec

Źródło: Endress+Hauser   Dodano: 2019-06-17 11:59:31

Szybkość i dokładność pomiaru to kluczowe czynniki często decydujące o doborze aparatury pomiarowej w branży spożywczej. W trakcie procesów czyszczenia instalacji środkami chemicznymi CIP, bardzo dużego znaczenia nabiera również czas reakcji czujnika, na zmianę w stężeniu medium.Efektywność procesów CIP zależy wprost od rzetelnych, a jednocześnie szybkich pomiarów. W tym przypadku liczą się pomiary: przewodności medium, natężenia przepływu oraz temperatury.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański: Serek Homogenizowany waniliowy bez laktozy i sztucznych barwników

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-17 09:38:42

Intensywnie smaczny i delikatny homogenizowany serek waniliowy o prostym składzie, bez barwników i sztucznych aromatów.

Wytwarzany z Regionalnego Mleka z Zielonych Żuław metodą ultrafiltracji. Jest to nowoczesna metoda uzyskania naturalnej, delikatnej masy serka zawierającego kompletny skład białek mleka.

Opakowanie: 200 g.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25