100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe kraj (wszystkich: 2131, strona 2 z 143)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Grupa Polmlek: Naturalny probiotyk – kefir

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-06-12 08:04:03

Kefir naturalny Polmleku to bogactwo żywych kultur bakterii kwasu mlekowego. Dzięki temu jest to naturalny probiotyk, wspierający odporność organizmu. Jest lekkostrawny i niskokaloryczny, nie zawiera cukru. Zawartość tłuszczu to tylko 1,5%. Niezastąpiony w lekkich dietach redukcyjnych. Regularnie spożywany pomaga zapobiegać nowotworom jelita grubego.

czytaj więcej »

Marfor (FHU): Zestaw serków na grilla

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-06-10 08:00:35

Pandemia, pandemia... i mamy nadzieję, że już po niej. Jesteśmy już zmęczeni strachem, izolacją i negatywnymi wiadomościami. Czekamy na powrót do swobody, normalności, do dawnych przyzwyczajeń. Ostrożnie zaczynamy korzystać z ogrodów i działek. Czas na powrót do kulinarnych przyzwyczajeń i polskiej specjalności – grillowania. Serki typu oscypek świetnie się do tego nadają, ale jak kupić szybko, bez przedłużania pobytu w sklepie?

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Rodzinne opakowanie sera żółtego Mlekpol w plastrach

Źródło: Mlekpol (SM)   Dodano: 2020-06-08 14:43:11

Sery dojrzewające to jedna z najpopularniejszych przekąsek i urozmaicenie codziennego jadłospisu. Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol wychodzi naprzeciw oczekiwaniom konsumentów i proponuje cztery ulubione gatunki sera w plastrach w praktycznych, rodzinnych opakowaniach 400 g. Sery dojrzewające goszczą na stołach polskich rodzin od pokoleń. To podstawa zdrowego żywienia. Dzięki bogatej ofercie Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol możemy wybierać w smakach i rodzajach serów, a także ich gramaturach. W ślad za potrzebami konsumentów Mlekpol wzbogacił swoją ofertę serów w plastrach o większe rodzinne opakowania.

czytaj więcej »

Grupa Pomlek: Świeże mleko

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-06-08 08:18:29

Mleko świeże Polmlek to produkt z polskiego mleka pochodzącego z gospodarstw, które dbają o dobrostan zwierząt i najwyższe standardy produkcji. Priorytetem firmy jest dostarczanie produktów o najwyższych walorach jakościowych i zdrowotnych. Mleko Świeże Polmlek pochodzi od krów karmionych wyłącznie paszą bez dodatku genetycznie modyfikowanych organizmów. Produkowane jest w technologii ESL w sposób najmniej inwazyjny dla surowca, czyli w procesie mikrofiltracji połączonej z pasteryzacją w niskiej temperaturze 72°C.

czytaj więcej »

Schur Flexibles Poland: FlexiClose (re) – ekologiczne rozwiązania na rynku opakowań dla przemysłu mleczarskiego

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2020-06-08 08:11:23

Schur Flexibles Poland stawia na nowoczesne rozwiązania i wprowadza nową folię. FlexiClose (re) to innowacyjna koncepcja pakowania, która zapewnia optymalną ochronę produktu, jest przyjazna w użytkowaniu, może być wielokrotnie otwierana i zamykana, a także podlega pełnemu recyklingowi.

Folie FlexiClose (re) stanowią optymalne rozwiązanie dla przemysłu spożywczego – w szczególności do pakowania różnego typu serów. – Jako wiodący dostawca elastycznych rozwiązań opakowaniowych ponosimy odpowiedzialność za środowisko, dlatego nasze produkty i procesy są tak przyjaznymi dla środowiska, jak to tylko możliwe.

czytaj więcej »

Olma: Desery budyniowe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-06-05 08:14:57

Pyszny deser budyniowy z delikatną bitą śmietaną i dżemem owocowym przywodzącym na myśl smaki dzieciństwa. Zarówno deser jak i wsad smakowy dostępne będą w dwóch wariantach: deser czekoladowy lub waniliowy, a dodatek owocowy – malina lub wiśnia, co daje cztery smaki do wyboru. Producent zadbał o bardzo atrakcyjną i ciekawą szatę graficzną. Każdy smak nazwany jest innym uczuciem: Miłość, Szczęście, Radość i Przyjaźń. To zdecydowanie pozytywny kwartet.

 

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Maślanka idealna na lato

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-06-04 08:08:25

Maślanka naturalna od Grupy Polmlek to produkt z polskiego mleka, które jest dostarczane przez prawie 9 tys. gospodarstw z całej Polski. Wieloletnia współpraca z dostawcami to gwarancja najwyższej jakości surowca.

Maślanka naturalna to orzeźwiający, lekkostrawny napój, który może być bazą pysznych i zdrowych koktajli. Idealnie gasi pragnienie a przy tym dostarcza organizmowi łatwo przyswajalne białko i wapń.

czytaj więcej »

© sig

SIG: Combismile – opakowanie kartonowe od SIG podbija rynek napojów on-the-go

Źródło: SIG   Dodano: 2020-06-03 08:01:14

Firma SIG, będąca jednym z liderów wśród dostawców systemów oraz opakowań kartonowych do produkcji żywności i napojów w systemie aseptycznym wprowadziła na rynek europejski* innowacyjne kartonowe opakowanie combismile. Podbiło już ono serca konsumentów na całym świecie: w Azji, Ameryce Północnej, na Bliskim Wschodzie i w Afryce i właśnie zawitało w Europie.

Opakowanie combismile zostało opracowane dla mobilnych konsumentów poszukujących napojów, czy też zdrowych przekąsek dla siebie jak i swoich bliskich, ale w mniejszych wygodnych pojemnościach od 180 do 350 ml. Dostępne jest z zakrętką lub papierową słomką dzięki czemu może im towarzyszyć niezależnie od okoliczności. Daje markom i producentom możliwość oferowania zróżnicowanych napojów – mlecznych czy też roślinnych, owocowych soków lub smoothie, herbat i kaw mrożonych, czy też wody niegazowanej lub napojów funkcjonalnych.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Pierwszy z błonnikiem Kefir Kaukaski

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-06-02 09:09:45

Kefir kaukaski to źródło naturalnego błonnika wytworzonego z cukrów mlecznych GOS, który wytwarzany jest z laktozy z mleka podczas pro­cesu produkcji kefiru. Dzięki enzymowi, który rozkłada laktozę na naturalny błonnik, czyli GOS – galaktooligosacharyd. Błonnik GOS pełni rolę prebiotyku, co oznacza, że sprawuje pomocną rolę w funkcjonowaniu bakterii probiotycznych w jelitach, wspomagając ich działanie prozdrowotne.

Dodatkowo zawartość cukrów w kefirze zredukowana została do poziomu 2,7% w porównaniu do kefirów dostępnych na rynku, które zawierają 4,3%-4,5% cukrów. Również poziom laktozy jest zredukowany do <1,0%.

Kefir Kauka­ski to bogactwo 11 korzystnych kultur bakterii.

czytaj więcej »

Jubileusz 30-lecia Milkpol z Czarnocina, krainy mlekiem płynącej

Źródło: Milkpol / IMR advertising by PR   Dodano: 2020-06-01 10:29:14

Są jubileusze większe i te trochę mniejsze, są lokalne i ogólnokrajowe. Wszystkie jednak, niezależnie od skali, musiały się w tym roku poddać dyktatowi koronawirusa. Również firma Milkpol zrezygnowała z celebrowania przypadającego w tym roku 30-lecia swojego istnienia. Z tej okazji postanowiła jedynie kameralnie (i zdalnie) podziękować wszystkim swoim pracownikom i klientom. Serwując im na pocieszenie zupełnie nowy twaróg z nutką śródziemnomorską, który pozwoli w domu poczuć się jak na wakacjach.

Przedstawiciele firmy żartują, że gdyby pięć lat temu, w trakcie hucznych obchodów 25-lecia swojej działalności, wiedzieli, co się zdarzy w tym roku, świętowaliby podwójnie. A i tak było wiele wspomnień, wzruszeń, gratulacji i planów na przyszłość. Z nadzieją, że 30-lecie będzie jeszcze okazalsze, z większą liczbą powodów do dumy. Powodów do dumy rzeczywiście przybyło, bo firma może się pochwalić wieloma przysmakami. Ale nie udało się ich w tym roku wspólnie fetować ze względu na obecną sytuację w kraju i na świecie. Dla wspólnego bezpieczeństwa firma zdecydowała o przełożeniu uroczystości.

czytaj więcej »

Mońki (MSM) z nowym logo

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-28 08:42:36

Moniecka (MSM) zaprezentowała nową odsłonę swojego logo. Odświeżone logo przedstawia wypasającą się na łące krowę, co ma wprowadzać szerszy kontekst marki, której produkty są naturalne i wytwarzane według tradycyjnej receptury z regionu Podlasia.

– Zmiana logo firmy jest bardzo ważnym wydarzeniem w naszej działalności. To kolejny krok do dalszych zmian, umacniania dotychczasowej pozycji na rynku oraz kontynuacja kierunku rozwoju firmy, którym jest dostarczanie wysokiej jakości produktów mlecznych – komentuje Krzysztof Doliński, Dyrektor Handlowy w spółdzielni Mońki (MSM).

czytaj więcej »

© trepko

Trepko: Pakowanie zbiorcze w kartony typu sleeve

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2020-05-27 10:38:18

Seria 770 to automat do grupowania i pakowania produktów w kartony typu sleeve. Maszyny tej serii są specjalnie zaprojektowane do pakowania kubków o różnych kształtach i rozmiarach, z zastosowaniem różnych układów w kartonie. Oprzyrządowanie maszyny zapewnia maksymalną efektywność i wydajność urządzenia, a jego modułowa konstrukcja i zastosowanie sterowania PLC umożliwia łatwą zmianę oprzyrządowania na inny rozmiar oraz kształt wykroju.

czytaj więcej »

Nowa odsłona strony internetowej Łowicz (OSM)

Źródło: Łowicz (OSM)   Dodano: 2020-05-26 13:13:16

Mleczarnia Łowicz (OSM) opracowała i wdrożyła nową stronę internetową marki Łowicz www.mleczarnia.lowicz.pl. Nowa kreacja graficzna ściśle związana jest z nową szatą graficzną opakowań. Strona zyskała na przejrzystości, co ułatwia czytelnikowi poruszanie się po portalu. Zakładka produktowa została poukładana i posortowana, dzięki czemu stała się przyjazna dla użytkowników. Strona dostępna jest również w wersji anglojęzycznej.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Deser owsiany Bez Deka Mleka

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-24 22:51:34

Wegańskie desery owsiane, będące alternatywą jogurtu owsianego są doskonałe na śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Bez glutenu, soi, laktozy, bez dodatku cukru, ponieważ słodzone są tylko owocami – i oczywiście bez deka mleka. Zdecydowaną przewagą konkurencyjną jest zawartość żywych kultur jogurtowywch, w tym probiotyku BB-12 oraz błonnika z cykorii. Dodatkowo desery te są bogate w błonnik, kwas foliowy oraz witaminy z grupy B.

Dostępne w 4 niebanalnych połączeniach: polskiego owsa z brzoskwiami, wanilią i laską wanilii, truskawki z rabarbarem oraz z jagodami. Produkty certyfikowane przez V-Label.

 

czytaj więcej »

© basf

BASF: Zminimalizuj ryzyko wystąpienia nieplanowanych przestojów produkcji spowodowanych awarią posadzki!

Źródło: BASF   Dodano: 2020-05-22 11:15:00

Wybór odpowiedniej posadzki przemysłowej do zakładów spożywczych pozwala z jednej strony na bezawaryjną pracę zakładu przez długie lata, a z drugiej strony zapewnia bezpieczeństwo pracy i zachowanie najwyższych standardów higieny produkcji. 

Podczas webinarium uczestnicy dowiedzieli się jaki wpływ na trwałość posadzki oraz bezpieczeństwo i ekonomikę zakładu ma:

• odporność na szerokie spektrum agresywnych substancji chemicznych powszechnie stosowanych w przemyśle spożywczym
• odporność na szok termiczny na przykład na rutynowe zrzuty wrzątku czy też zamrażanie

 

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij