Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe kraj (wszystkich: 2109, strona 1 z 141)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© sig

SIG: Combismile – opakowanie kartonowe od SIG podbija rynek napojów on-the-go

Źródło: SIG   Dodano: 2020-06-03 08:01:14

Firma SIG, będąca jednym z liderów wśród dostawców systemów oraz opakowań kartonowych do produkcji żywności i napojów w systemie aseptycznym wprowadziła na rynek europejski* innowacyjne kartonowe opakowanie combismile. Podbiło już ono serca konsumentów na całym świecie: w Azji, Ameryce Północnej, na Bliskim Wschodzie i w Afryce i właśnie zawitało w Europie.

Opakowanie combismile zostało opracowane dla mobilnych konsumentów poszukujących napojów, czy też zdrowych przekąsek dla siebie jak i swoich bliskich, ale w mniejszych wygodnych pojemnościach od 180 do 350 ml. Dostępne jest z zakrętką lub papierową słomką dzięki czemu może im towarzyszyć niezależnie od okoliczności. Daje markom i producentom możliwość oferowania zróżnicowanych napojów – mlecznych czy też roślinnych, owocowych soków lub smoothie, herbat i kaw mrożonych, czy też wody niegazowanej lub napojów funkcjonalnych.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Pierwszy z błonnikiem Kefir Kaukaski

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-06-02 09:09:45

Kefir kaukaski to źródło naturalnego błonnika wytworzonego z cukrów mlecznych GOS, który wytwarzany jest z laktozy z mleka podczas pro­cesu produkcji kefiru. Dzięki enzymowi, który rozkłada laktozę na naturalny błonnik, czyli GOS – galaktooligosacharyd. Błonnik GOS pełni rolę prebiotyku, co oznacza, że sprawuje pomocną rolę w funkcjonowaniu bakterii probiotycznych w jelitach, wspomagając ich działanie prozdrowotne.

Dodatkowo zawartość cukrów w kefirze zredukowana została do poziomu 2,7% w porównaniu do kefirów dostępnych na rynku, które zawierają 4,3%-4,5% cukrów. Również poziom laktozy jest zredukowany do <1,0%.

Kefir Kauka­ski to bogactwo 11 korzystnych kultur bakterii.

czytaj więcej »

Jubileusz 30-lecia Milkpol z Czarnocina, krainy mlekiem płynącej

Źródło: Milkpol / IMR advertising by PR   Dodano: 2020-06-01 10:29:14

Są jubileusze większe i te trochę mniejsze, są lokalne i ogólnokrajowe. Wszystkie jednak, niezależnie od skali, musiały się w tym roku poddać dyktatowi koronawirusa. Również firma Milkpol zrezygnowała z celebrowania przypadającego w tym roku 30-lecia swojego istnienia. Z tej okazji postanowiła jedynie kameralnie (i zdalnie) podziękować wszystkim swoim pracownikom i klientom. Serwując im na pocieszenie zupełnie nowy twaróg z nutką śródziemnomorską, który pozwoli w domu poczuć się jak na wakacjach.

Przedstawiciele firmy żartują, że gdyby pięć lat temu, w trakcie hucznych obchodów 25-lecia swojej działalności, wiedzieli, co się zdarzy w tym roku, świętowaliby podwójnie. A i tak było wiele wspomnień, wzruszeń, gratulacji i planów na przyszłość. Z nadzieją, że 30-lecie będzie jeszcze okazalsze, z większą liczbą powodów do dumy. Powodów do dumy rzeczywiście przybyło, bo firma może się pochwalić wieloma przysmakami. Ale nie udało się ich w tym roku wspólnie fetować ze względu na obecną sytuację w kraju i na świecie. Dla wspólnego bezpieczeństwa firma zdecydowała o przełożeniu uroczystości.

czytaj więcej »

Mońki (MSM) z nowym logo

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-28 08:42:36

Moniecka (MSM) zaprezentowała nową odsłonę swojego logo. Odświeżone logo przedstawia wypasającą się na łące krowę, co ma wprowadzać szerszy kontekst marki, której produkty są naturalne i wytwarzane według tradycyjnej receptury z regionu Podlasia.

– Zmiana logo firmy jest bardzo ważnym wydarzeniem w naszej działalności. To kolejny krok do dalszych zmian, umacniania dotychczasowej pozycji na rynku oraz kontynuacja kierunku rozwoju firmy, którym jest dostarczanie wysokiej jakości produktów mlecznych – komentuje Krzysztof Doliński, Dyrektor Handlowy w spółdzielni Mońki (MSM).

czytaj więcej »

© trepko

Trepko: Pakowanie zbiorcze w kartony typu sleeve

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2020-05-27 10:38:18

Seria 770 to automat do grupowania i pakowania produktów w kartony typu sleeve. Maszyny tej serii są specjalnie zaprojektowane do pakowania kubków o różnych kształtach i rozmiarach, z zastosowaniem różnych układów w kartonie. Oprzyrządowanie maszyny zapewnia maksymalną efektywność i wydajność urządzenia, a jego modułowa konstrukcja i zastosowanie sterowania PLC umożliwia łatwą zmianę oprzyrządowania na inny rozmiar oraz kształt wykroju.

czytaj więcej »

Nowa odsłona strony internetowej Łowicz (OSM)

Źródło: Łowicz (OSM)   Dodano: 2020-05-26 13:13:16

Mleczarnia Łowicz (OSM) opracowała i wdrożyła nową stronę internetową marki Łowicz www.mleczarnia.lowicz.pl. Nowa kreacja graficzna ściśle związana jest z nową szatą graficzną opakowań. Strona zyskała na przejrzystości, co ułatwia czytelnikowi poruszanie się po portalu. Zakładka produktowa została poukładana i posortowana, dzięki czemu stała się przyjazna dla użytkowników. Strona dostępna jest również w wersji anglojęzycznej.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Deser owsiany Bez Deka Mleka

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-24 22:51:34

Wegańskie desery owsiane, będące alternatywą jogurtu owsianego są doskonałe na śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Bez glutenu, soi, laktozy, bez dodatku cukru, ponieważ słodzone są tylko owocami – i oczywiście bez deka mleka. Zdecydowaną przewagą konkurencyjną jest zawartość żywych kultur jogurtowywch, w tym probiotyku BB-12 oraz błonnika z cykorii. Dodatkowo desery te są bogate w błonnik, kwas foliowy oraz witaminy z grupy B.

Dostępne w 4 niebanalnych połączeniach: polskiego owsa z brzoskwiami, wanilią i laską wanilii, truskawki z rabarbarem oraz z jagodami. Produkty certyfikowane przez V-Label.

 

czytaj więcej »

© basf

BASF: Zminimalizuj ryzyko wystąpienia nieplanowanych przestojów produkcji spowodowanych awarią posadzki!

Źródło: BASF   Dodano: 2020-05-22 11:15:00

Wybór odpowiedniej posadzki przemysłowej do zakładów spożywczych pozwala z jednej strony na bezawaryjną pracę zakładu przez długie lata, a z drugiej strony zapewnia bezpieczeństwo pracy i zachowanie najwyższych standardów higieny produkcji. 

Podczas webinarium uczestnicy dowiedzieli się jaki wpływ na trwałość posadzki oraz bezpieczeństwo i ekonomikę zakładu ma:

• odporność na szerokie spektrum agresywnych substancji chemicznych powszechnie stosowanych w przemyśle spożywczym
• odporność na szok termiczny na przykład na rutynowe zrzuty wrzątku czy też zamrażanie

 

czytaj więcej »

© sertop

Dlaczego warto postawić na serki topione latem?

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2020-05-21 11:49:14

– Wysokie temperatury sprzyjają psuciu się nabiału i to właśnie dlatego warto zadbać o zachowanie ciągłości procesu chłodniczego podczas jego transportu – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Serki topione są jednak produktem, który wykazuje sporą tolerancję dla wahań temperatury, co sprawia, że jest niezwykle pożądanym dodatkiem do kanapek/sałatek zwłaszcza w letnie, upalne dni, także wówczas, kiedy jemy poza domem. Forma pakowania (kostki/krążki/plastry) pozwala na jego wszechstronne wykorzystanie w kuchni i dopasowanie do bieżących potrzeb żywieniowych każdego klienta sklepu. Dodatkowym atutem jest stosunkowo długi termin przydatności do spożycia, co jest buforem bezpieczeństwa dla właściciela placówki – dodaje Aneta Będkowska.

czytaj więcej »

Lactima: Dip serowy Tzatziki

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-21 09:15:11

Lactima poszerza linię dipów serowych o nowy wariant. Dip Tzatziki, popularny dip na bazie ogórka i czosnku, to propozycja na sezon grillowy i letni. Można podawać go z warzywami, chlebem, gyrosem, rybami lub grillowanym mięsem. Dip Tzatziki będzie też doskonałym dodatkiem do słonych przekąsek. Najlepiej smakuje schłodzony.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Dwa nowe masła Łaciate

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-20 08:00:05

Łaciate osełka to masło, które swoim owalnym kształtem nawiązuje do domowych i tradycyjnych wyrobów gospodyń wiejskich. Masło ekstra Łaciate osełka to tradycyjne polskie masło o naturalnym smaku i wyjątkowej jakości. Jest idealne do kanapek i znakomicie sprawdza się jako składnik tradycyjnych ciast, kremów i deserów. Nadaje delikatności każdej potrawie, wzbogaca smak i wydobywa aromaty użytych składników. Dzięki Łaciatej osełce każdy sos jest aksamitny, delikatny i bogaty w smaku. Masło Łaciate zawiera 83% tłuszczu.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM) nowym klientem 38 Content Communication

Źródło: Mlekpol (SM)/38 Content Communication   Dodano: 2020-05-18 17:50:59

Do grona marek, które zaufały agencji 38 Content Communication dołączyła mleczarnia Mlekpol (SM) w Grajewie – największy producent mleka w Polsce. W ramach nawiązanej współpracy, agencja będzie odpowiedzialna za komunikację produktową, komunikację korporacyjną, media relations oraz działania CSR i doradztwo komunikacyjne.

czytaj więcej »

© skierniewice osm

Skierniewice (OSM): Ser Kozacki

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-18 08:00:28

W ofercie mleczarni Skierniewice (OSM) pojawił się ser parzony wędzony krótko dojrzewający. Jego nazwa własna – Kozacki – ma podkreślać charakter serowara.

Pakowany jest w postaci lekko spłaszczonego walca, skórka brązowa z ozdobnym wzorem siatki. Produkt naturalnie wędzony w dymie z drzew liściastych, co nadaje mu wspaniały smak – lekko słony, lekko pikantny z nutą posmaku wędzonego.

czytaj więcej »

© tetra pak

Tetra Pak wprowadza kompletną linię do przetwarzania białego sera typu feta

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2020-05-14 11:04:24

Linia jest kompletna i zawiera całkowicie zautomatyzowane i zintegrowane rozwiązanie zapewniające najwyższy standard bezpieczeństwa żywności i szybkość wprowadzania na rynek.

– Chcieliśmy, aby produkcja sera była jak najprostsza i umożliwić klientom odkrywanie nowych możliwości w przypadku białego sera. Korzystając z zamkniętego iw pełni zautomatyzowanego rozwiązania linii, bez ręcznego kontaktu z produktem, ułatwiamy klientom osiągnięcie rentowności, wysokiej wydajności i zminimalizowanie strat. Ponadto produkt jest bezpieczny dla żywności i gotowy do spożycia zaraz po zapakowaniu – powiedziała Joanna Majewska, Business Development Liquid Filled Cheese Line, Tetra Pak.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Nowe i praktyczne porcje serów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-05-14 08:49:10

Mleko i jego przetwory stanowią grupę podstawowych artykułów spożywczych, a ser żółty jest obecny w każdym polskim domu. Wiele możliwości zastosowania sera w codziennym gotowaniu sprawia, że poszukujemy różnych jego rodzajów i form – gotowych plastrów na kanapki, tartego do pizzy, czy po prostu porcji w kawałku. Gouda, Królewski z Kolna, Złoty Mazur czy Sejdamer to sery Mlekpolu cieszące się dużą popularnością konsumentów. Cenione są za jakość i smak, a ich produkcja poparta jest wieloletnią lokalną tradycją. Nowoczesna technologia wytwarzania i pakowania daje gwarancję świeżości oraz czystego i naturalnego składu sera.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij