Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: archiwum (wszystkich: 2198, strona 4 z 147)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Nagrody dla mleczarni Mlekpol (SM)

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-10-31 21:42:57

W październiku rozstrzygnięto jedne z największych i najpopularniejszych konkursów, cieszących się dużym zaufaniem konsumentów. Mlekpol (SM) kilkukrotnie stawał na podium.

„Złote Innowacje”, to nagroda dla produktów, które w sposób zaskakujący i nowatorski pojawiły się w minionym roku w przestrzeni konsumentów oraz wyraźnie odznaczały się swoją obecnością w ich codziennym menu. Złotą innowacją 2019 w kategorii „nabiałowej” został jogurt deserowy Milko Słony Karmel mleczarni Mlekpol (SM). W tym roku do Konkursu zgłoszono ponad 220 produktów w 5 kategoriach; Milko Słony Karmel został doceniony za smak.

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas

Wyróżnienia dla produktów firmy Žemaitijos pienas

Źródło: Žemaitijos pienas   Dodano: 2019-10-28 09:47:44

W konkursie sera „Good Cheese” organizowanym w Mrągowie 24-25 października 2019 r. przez Bikotech & Polski Kongres Serowarski, ser firmy Žemaitijos pienas Džiugas Gourmet dojrzewający 36 miesięcy zdobył Złoty Medal w najbardziej prestiżowej w tym konkursie kategorii – „Ser twardy na deskę”.

Srebrny medal w kategorii „Serek na deserek” otrzymał Batonik Twarogowy Magija z nadzieniem z mleka zagęszczonego, a brązowy medal w kategorii ser „ready to go” zdobył także Džiugas snack Mild 100 g.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Śmietankowe serki do smarowania Łaciate w nowym smaku

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-10-25 14:40:50

Serki Łaciate swoją popularność zawdzięczają bogactwu smaku oraz naturalnym składnikom użytym w procesie wytwarzania. Mleczarnia Mlekpol (SM) w Grajewie wprowadza nowy produkt w rodzinie Łaciatej – serek śmietankowy z kurkami.

Mlekpol (SM) oferuje serki śmietankowe pod marką Łaciaty w 9 smakach: naturalny, z chrzanem, z czosnkiem, meksykański, z cebulą i szczypiorkiem, z suszonymi pomidorami, z ziołami, z zielonymi oliwkami oraz z łososiem i koperkiem. 

czytaj więcej »

Sorbet shot z witaminą C z acerolą i cytryną; © bösch boden spies

Targi Food Ingredients Europe 2019: Bösch Boden Spies odpowiada na bieżące trendy rynkowe

Źródło: Bösch Boden Spies   Dodano: 2019-10-24 11:43:05

Na targach Food Ingredients Europe, które odbędą się w Paryżu w dniach 3-5 grudnia 2019 hamburski specjalista w dziedzinie składników spożywczych, Bösch Boden Spies, zaprezentuje swoją odpowiedź na aktualne trendy rynkowe w formie innowacyjnych zastosowań produktów opartych na owocach i orzechach: zmniejszona zawartość cukru i soli, produkty spożywcze pochodzenia roślinnego, zdrowe przekąski i czytelne etykiety.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Twarożek domowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-10-24 11:21:42

Twarożek domowy to idealne połączenie łowickiego twarogu i śmietanki. Dzięki temu uzyskana została jednolita konsystencja i smak, znany z domowego zacisza. Doskonały jako przekąska, dodatek do sezonowych owoców, warzyw lub konfitur. Wyprodukowany z polskiego mleka, zawiera tylko naturalne składniki.

 

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland Polska daje przykład

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-10-22 12:53:51

Ślad węglowy obejmuje emisję dwutlenku węgla, metanu, podtlenku azotu i innych gazów cieplarnianych wyrażone w ekwiwalencie CO2. Hochland daje przykład i stara się równoważyć te emisje, inwestując w projekty wychwytywania i ograniczania emisji CO2.

Firma Hochland Polska przyczynia się do redukcji śladu węglowego. Działając w trosce o naturę firma poddała procesowi odzysku i recyklingu opakowania wprowadzone na rynek za pośrednictwem Interseroch Organizacji Odzysku Opakowań S.A. oraz Polskiej Izby Odzysku i Recyklingu Opakowań. Jednocześnie na drodze do zrównoważonego rozwoju Hochland zidentyfikował 13 obszarów działań lub „Fields of activity“ (FOA), do których chce podchodzić, aby stać się jeszcze bardziej zrównoważonym przedsiębiorstwem. Hochland redukuje własną emisję CO2 między innymi poprzez wytwarzanie części potrzebnej energii elektrycznej przy użyciu systemów fotowoltaicznych. W ubiegłym tygodniu firma wystartowała też z Wielką Akcją Sadzenia Drzew.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop – kultowe kostki zmieniają design

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-10-21 13:42:54

We wrześniu br. pojawiły się na rynku pierwsze produkty tyskiego producenta serków topionych w zmienionych opakowaniach. W październiku dołączyły do nich serowe kostki tzw. telewizorki, które w dotychczasowej formie przetrwały ponad 50 lat.

czytaj więcej »

Włoszczowa (OSM) laureatem nagrody Świętokrzyski Diament

Źródło: Włoszczowa (OSM)   Dodano: 2019-10-21 09:22:40

W piątek 4 października br na uroczystej gali, która odbyła się w Best Western Grand Hotel w Kielcach poznaliśmy laureatów 9. edycji nagrody Świętokrzyski Diament. Nagrodę w imieniu mleczarni we Włoszczowie odebrał Ryszard Pizior, Prezes Zarządu. Na tejże gali zaprezentowano również ranking 100 największych firm województwa świętokrzyskiego. Spółdzielnia Włoszczowa (OSM) zajęła w nim 17. miejsce.

czytaj więcej »

Najlepsze połączenie masła i oleju rzepakowego – dwa nowe Łaciate miksy Mlekpolu

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-10-18 13:51:39

Wysoka zawartość masła i wyraźny śmietankowy smak doskonale charakteryzują nowe produkty Łaciate z mleczarni Mlekpol (SM) w Grajewie. Miksy Łaciate zawierają aż 64% masła z najlepszej śmietanki otrzymywanej ze świeżego mleka.

Nowy mix Łaciaty to idealnie zbalansowane proporcje czystego masła i oleju roślinnego wzbogacone maślanką. Wyłącznie naturalne składniki i wysoka 52% zawartość tłuszczu mlecznego pozwalają cieszyć się maślano-śmietankowym smakiem, który idealnie współgra ze świeżym pieczywem.

czytaj więcej »

© endress+hauser
© endress+hauser

Endress+Hauser: Picomag - zminiaturyzowany pomiar przepływu w nowej odsłonie

Źródło: Endress+Hauser   Dodano: 2019-10-18 12:14:34

W pomiarach i automatyzacji procesów przemysłowych stale rośnie zapotrzebowanie na proste, niezawodne oraz bezobsługowe przyrządy pomiarowe w miniaturowym formacie. Nowy przepływomierz Endress+Hauser Picomag spełnia takie wymagania. Nie idąc na żadne kompromisy, nie tylko mierzy przepływ objętościowy cieczy, ale także ich temperaturę oraz przewodność. Ponadto Picomag oferuje klientom łatwe uruchomienie za pomocą Bluetooth i aplikacji SmartBlue, a także bezproblemową integrację systemu dzięki technologii IO-Link, co sprawia, że jest on gotowy na Industry 4.0.

czytaj więcej »

© forum mleczarskie

Prezes mleczarni Łapy (SM) Antoni Żdanuk z Odznaką Honorową Województwa Podlaskiego

Źródło: wrotapodlasia.pl   Dodano: 2019-10-18 10:29:35

Jak informują wrotapodlasia.pl Antoni Żdanuk, Prezes Zarządu mleczarni Łapy (SM) otrzymał Odznakę za „wybitne osiągnięcia w dziedzinie rozwoju mleczarstwa w regionie”. Wręczenie nastąpiło 27 września br. na sesji Rady Miejskiej w Łapach. Wyróżnienie przekazali: Marek Malinowski, Członek Zarządu Województwa Podlaskiego i Aleksandra Szczudło, Wiceprzewodnicząca Sejmiku Województwa Podlaskiego. Wśród podkreślonych zalet Nagrodzonego znalazły się: rozwaga w inwestycjach i przeprowadzenie mleczarni przez okres transformacji. Mleczarnia Łapy (SM) jest również ważnym zakładem dla miasta i regionu, podkreślał Marek Malinowski.

– Przyznanie Odznaki jest formą podziękowania za zaangażowanie i odniesione sukcesy w rozwoju rolnictwa i obszarów wiejskich województwa podlaskiego – podają wrotapodlasia.pl.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Czy smaki serków są sezonowe?

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-10-17 08:37:41

Jak najbardziej tak – opowiada Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop – Przykładem tego jest serek topiony z borowikami, którego sprzedaż intensywnie wzrasta w okresie Świąt Bożego Narodzenia oraz we wrześniu i w październiku, w pełni sezonu grzybiarskiego. Rozsmakowani po grzybobraniu Polacy coraz częściej właśnie w tym okresie kupują produkty z dodatkiem borowików, podgrzybków i innych ulubionych grzybów, o czym warto pamiętać dobierając asortyment produktów do danego sklepu oraz eksponując towar na półce.

czytaj więcej »

© forum mleczarskie
© hochland polska

Almette to 11 tys. ton sprzedanych wyrobów. Balon Almette komunikuje walory marki

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-10-16 10:17:14

W Polsce marka „Almette” jest nie tylko liderem na rynku serów kremowych twarogowych, ale ulubioną marką polskiego konsumenta i „must-have” w asortymencie każdego detalisty. Hochland Polska sprzedaje rocznie ponad 11000 ton Almette, to ponad 73 miliony skopków, czyli niemal po dwa skopki na statystycznego Polaka! Dostępnych jest sporo różnych smaków, także wersja mini z czterema porcjami w jednym opakowaniu. Więcej informacji, a także inspiracji kulinarnych znajduje się na stronie www.almette.pl. Sukces Almette w Polsce wspiera także kreatywny marketing, a jednym z przykładów szczególnie atrakcyjnego wariantu komunikacji marki od zeszłego roku jest balon Almette!

czytaj więcej »

Czarnków (OSM): Tosia – mleczny deser z najwyższej półki

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-10-16 10:12:39

Tosia – serek o smaku waniliowym to najnowszy deser w ofercie mleczarni Czarnków (OSM), debiutujący na tegorocznych targach Polagra Food oraz wystawie Smaki Regionów 2019. Lekki serek o smaku waniliowym w połączeniu z wsadem owocowym – wiśnia lub truskawka – to propozycja dla wielbicieli pysznych deserów w przystępnej cenie. 

czytaj więcej »

Mlekpol (SM) wprowadza nowe gramatury sera Mozzarella

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-10-11 12:11:09

Ser typu mozzarella mleczarni Mlekpol (SM) w Grajewie, to produkt znany wielbicielom pizzy w Polsce i wielu krajach Europy. Ten włoski ser z Mlekpolu ceniony jest przez szefów kuchni ze względu na świetne właściwości topienia i charakterystyczne „ciągnięcie się”. Odpowiadając na potrzeby konsumentów Mlekpol (SM) wprowadza na rynek dwa produkty w linii mozzarella – ser tarty i w kawałku. 

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25