Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: archiwum (wszystkich: 1990, strona 4 z 133)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Trepko na targach Agroprodmash

Źródło: Forum Mleczarskie za Trepko   Dodano: 2018-10-26 09:40:21

Trepko już po raz kolejny odbyło swoją podróż do Rosji by zaprezentować najnowsze rozwiązania w zakresie pakowania produktów spożywczych na targach Agroprodmash w dniach 7-11 października 2018 r. Tegoroczna edycja była idealną okazją do zaprezentowania wysokowydajnego rozwiązania przeznaczonego do formowania i owijania kostek model 822.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Księżak – nowy ser łowicki z górnej półki

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-26 08:08:32

Spółdzielnia Łowicz (OSM) rozszerzyła swoje portfolio o ser w plastrach Księżak 130 g.
W opakowaniu znajdują się plastry dojrzewającego sera szwajcarskiego o wyrazistym smaku, z orzechową, lekko słodką nutą, o bogatym oczkowaniu i aromatycznym zapachu. Bogaty w wapń oraz witaminy A i B12.
Ser najwyżej jakości zapakowany został w opakowanie typu koperta, z możliwością jego wielokrotnego otwierania i zamykania, które gwarantuje zachowanie świeżości, smaku i aromatu sera, aż do ostatniego plasterka.

czytaj więcej »

© hochland polska
© hochland polska

„Asy dla Tomasza Golloba” z udziałem Hochland!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-10-24 15:22:46

Na torze bydgoskiej Polonii 7 października rozegrany został żużlowy turniej „Asy dla Tomasza Golloba”. Cały dochód z imprezy przekazano na pokrycie kosztów dalszej rehabilitacji indywidualnego mistrza świata z 2010 roku, a Hochland Polska także zaangażował się w to przedsięwzięcie.
Pomysł zorganizowania turnieju na rzecz najlepszego polskiego żużlowca, który walczy o powrót do sprawności po wypadku na torze motocrossowym, zrodził się na początku 2018 roku. Po kilku miesiącach przygotowań na liście startowej znalazło się kilkunastu uczestników cyklu Grand Prix, co gwarantowało kibicom duże emocje. Organizatorzy przewidzieli wiele dodatkowych atrakcji. By wesprzeć walczącego o powrót do sprawności Golloba można było kupić wiele gadżetów.

czytaj więcej »

North Coast: Nowy brand Mozzarelli

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-24 08:58:36

Firma North Coast od kilkunastu lat produkuje w mleczarni w Rzepinie mozzarellę kulkę w zalewie solankowej, tradycja ta została wzmocniona w 2014 r. po przejęciu North Coast przez włoski koncern serowarski Nuova Castelli, który wniósł dodatkowy „know how, który pozwolił poszerzyć oferowaną gamę produktów o mozzarellę w wersji light i bez laktozy o gramaturze 125 g.

czytaj więcej »

© north coast

Otwarcie nowego biura North Coast

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-17 08:22:54

25.05.2018 r. odbyło się uroczyste otwarcie nowej Centrali firmy North Coast. „Otwarcie nowego biura stanowi ważny etap w historii firmy i strategii rozwoju biznesu” – powiedział Maciej Stróżyk, Członek Zarządu North Coast.
Siedziba zlokalizowana jest przy Al. Jerozolimskich 180 – blisko centrum Warszawy i Portu Lotniczego Okęcie, z dobrym dostępem do środków komunikacji miejskiej.
Firma North Coast od ponad 20 lat specjalizuje się w dystrybucji wysokogatunkowych produktów spożywczych z Włoch i nie tylko.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita
© tak smakuje dolce vita

Tak Smakuje Dolce Vita: Jak umilić sobie długie jesienne wieczory?

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2018-10-16 08:27:55

Idealne na poprawę nastroju będą oryginalne włoskie sery takie jak Gorgonzola DOP, Parmigiano Reggiano DOP oraz Asiago DOP. Oczywiście dlatego, że są smaczne i można je spożywać jako samodzielną przekąskę oraz dodatek do wielu dań. Ale nie tylko dlatego. Sery zawierają pewien składnik, a mianowicie – tryptofan, który wspomaga wydzielanie w organizmie hormonu szczęścia, czyli serotoniny. To ważne, zwłaszcza, gdy dopada nas jesienna chandra. Korzystajmy więc z naturalnie smacznych i zdrowych sposobów na poprawę nastroju!

czytaj więcej »

Spomlek (SM): Bursztyn Szefa i Szafir Szefa – nowe produkty dla HoReCa

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-12 08:39:25

Premiera nowych serów odbyła się 9 października 2018 r. podczas Kongresu Szefów Kuchni w Warszawie w EXPO XXI. Te wyjątkowe produkty mają, mają szansę podbić serca szefów kuchni i ich gości. Ich walory będzie można poznać wyłącznie w dobrych, polskich restauracjach.
Polskie sery klasy premium zostały wyprodukowane z myślą o szefach kuchni i prowadzonych przez nich restauracjach. Sery długodojrzewające pod marką Skarby Serowara spotkały się z ogromnym uznaniem konsumentów indywidualnych oraz branży gastronomicznej.

czytaj więcej »

© tetra pak

5000 euro od Tetra Pak dla absolwentki Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie

Źródło: Tetra Pak   Dodano: 2018-10-10 09:35:39

Firma Tetra Pak uhonorowała najlepszą absolwentkę Wydziału Nauki o Żywności. Nagrodę przyznano podczas uroczystej inauguracji nowego roku akademickiego, połączonej z wręczeniem dyplomów ukończenia studiów wyższych absolwentom rocznika 2017/2018.
Tetra Pak od ponad 20 lat nagradza wysiłki najzdolniejszych absolwentów, którzy osiągają świetne wyniki w nauce oraz angażują się w działalność akademickich kół naukowych. Nagroda ma na celu wsparcie polskiego przemysłu spożywczego. Laureatką tegorocznego wyróżnienia została Justyna Tarapata, absolwentka studiów I stopnia na kierunku inżynieria chemiczna i procesowa oraz studiów II stopnia w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka.

czytaj więcej »

Sertop z limitowaną ofertą nowego produktu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-10 08:01:25

We wrześniu br. firma Sertop wprowadziła na rynek limitowaną wersję sera smażonego. Kilka lat temu taka oferta obejmowała kolorowy pieprz oraz koperek. Tym razem zdecydowano się na dodatek ziaren czarnuszki, zwanej inaczej czarnym kminkiem lub „złotem faraona”. Decyzję o limitowanej wersji sera smażonego podjęto pod wpływem oczekiwań konsumentów, którzy zwłaszcza w regionalnych produktach poszukują dodatków o prozdrowotnych właściwościach. Niewątpliwie duży wpływ ma tu także zmiana nawyków żywnościowych konsumentów oraz chęć kupowania „ciekawych produktów”.

czytaj więcej »

© hochland polska
© hochland polska

Hochland Półmaraton – bieg inny niż wszystkie

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2018-10-09 09:10:17

W niedzielę, 30 września, miał miejsce 6. Hochland Półmaraton Doliną Samy, w którym wzięło udział kilkuset uczestników.
Trasy biegów i marszu Nordic Walking prowadziły pięknymi kaźmierskimi lasami i przez tamę w Radzynach, niemal 80% procent tras przebiegała dróżkami leśnymi. Każdy uczestnik znalazł w pakiecie startowym koszulkę techniczną, a na mecie otrzymał medal oraz specjał, którego nie znajdzie się chyba na żadnym innym biegu – szare kluchy z kapustą. Była też możliwość spróbowania smakołyków przygotowanych przez firmę Hochland Polska, głównego partnera wydarzenia. W ramach Strefy Barbeque Hochland znalazły się grillowane sery typu feta, serowa ciepła zupa orientalna curry, pyry z gzikiem z wykorzystaniem serków mini, makaron z serem, szpinakiem i suszonymi pomidorami oraz deserki z Almette.

czytaj więcej »

© wieluń (sdm)

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Bułeczki twarogowe z twarożku kanapkowo-sernikowego

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-10-08 08:08:51

Nic tak nie poprawia nastroju jak pachnące, świeże twarogowe bułeczki, przygotowane na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony z przepisu autorki bloga Karo in the Kitchen. Możesz je zabrać do szkoły, na wycieczkę lub upiec na weekendowe śniadanie.
Smakują wyśmienicie!

czytaj więcej »

Frąckowiak (ZPSiH): Nowy ser smażony półtłusty w bloku ok. 2 kg

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-10-05 08:04:20

Nowe bloki sera smażonego półtłustego Frąckowiak z Granowa dają możliwość krojenia na dowolne kawałeczki na wagę, a nowoczesny sposób pakowania w postaci zgrzewanej folii umożliwił wydłużenie terminu przydatności do spożycia. Każdy blok sera smażonego Frąckowiak zawiera blister etykiet samoprzylepnych, które po pokrojeniu bloku umożliwiają naklejenie na zapakowane w folię kawałki o różnej wadze. Nowa, miękka konsystencja sera smażonego nie rozpływa się po ukrojeniu i na pewno przypadnie do gustu koneserom tego tradycyjnego przysmaku.

czytaj więcej »

Zwycięzcy Rankingu Spółdzielni Mleczarskich 2018

Źródło: Polska Izba Mleka   Dodano: 2018-10-02 10:57:00

W tym roku miała miejsce już dwunasta edycja Rankingu Spółdzielni Mleczarskich, w którym wzięły udział spółdzielnie mleczarskie oraz przedsiębiorstwa prywatne zajmujące się skupem i przetwórstwem mleka. Zostały one poddane analizie na kilku płaszczyznach, m.in. finansów, eksportu i innowacyjnych form promocji. W tym roku po raz kolejny Kapituła oceniła zastosowanie innowacyjnych działań promocyjnych.

czytaj więcej »

© mlekpol (sm)/v5

Nagrody dla Mlekpolu podczas Święta Sera w Olsztynie

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2018-10-02 09:08:03

Dwie nagrody dla produktów Mlekpolu odebrał Dyrektor Zakładu Produkcji Mleczarskiej w Mrągowie Marcin Piwowarczyk, podczas jednej z największych imprez poświęconych serom w Polsce. Nagrodę „Hit serowy” specjalne festiwalowe jury przyznało mleczarni Mlekpol (SM) za Zestaw Serów Plasterkowych Gouda, a drugą wartościową nagrodę – tytuł Twarogowego Króla za twarogi marki Mazurski Smak, przyznali sami konsumenci.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Wypasiony serek śmietankowy kanapkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-09-28 09:24:27

W rodzinie produktów marki Mlekovita pojawił się serek Wypasiony o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku. Oferowany w trzech wyjątkowych, lubianych przez konsumentów wariantach: o smaku naturalnym, ze szczypiorkiem i z ziołami. Dzięki kremowej konsystencji jest idealny na każdą okazję: pyszne śniadanie, szybką przekąskę, smaczny podwieczorek lub kolację. Polecany jest nie tylko do smarowania pieczywa i tostów, ale również jako dodatek do krakersów, składnik dipów, przekąsek, wytrawnych kremów, sosów lub farszów do mięsa i ryb.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25