Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: archiwum (wszystkich: 2105, strona 3 z 141)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Maluta Nowy Dwór Gdański: Serek Homogenizowany waniliowy bez laktozy i sztucznych barwników

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-17 09:38:42

Intensywnie smaczny i delikatny homogenizowany serek waniliowy o prostym składzie, bez barwników i sztucznych aromatów.

Wytwarzany z Regionalnego Mleka z Zielonych Żuław metodą ultrafiltracji. Jest to nowoczesna metoda uzyskania naturalnej, delikatnej masy serka zawierającego kompletny skład białek mleka.

Opakowanie: 200 g.

czytaj więcej »

© radwag

Waga dynamiczna DWM HPX firmy Radwag

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-06-12 09:25:27

Waga dynamiczna DWM HPX o hermetycznej budowie IP69K produkcji Radwag jest dedykowana dla przemysłu spożywczego – do pracy w halach produkcyjnych zakładów mleczarskich, mięsnych i rybnych. Urządzenie zostało oparte na module magnetoelektrycznym i służy do pomiarów masy z dokładnością do 0,5 g w najcięższych warunkach przemysłowych.

 

czytaj więcej »

© žemaitijos pienas
© žemaitijos pienas

Žemaitijos pienas: Nagroda dla sera Džiugas dojrzewającego 100 miesięcy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-11 09:02:45

3 czerwca 2019 r. we Włoszech Ser Džiugas Special Aged dojrzewający 100 miesięcy otrzymał nagrodę w kategorii za „innowacyjność sera”. W konkursie udział wzięło 123 producentów sera z Włoch, Hiszpanii oraz Litwy.

Litewski twardy ser Džiugas dojrzewający 100 miesięcy otrzymał najwyższą ocenę na włoskim rynku. Smak sera jest bardzo popularny i mówi się, że twardy ser dojrzewający do 100 miesięcy to ogromne osiągnięcie, któremu nie są w stanie sprostać nawet włoscy producenci.

 

czytaj więcej »

Nowa placówka franczyzowa Auchan Retail Polska

Źródło: Auchan Polska   Dodano: 2019-06-10 10:16:50

Auchan Retail Polska chce stać się punktem odniesienia we franczyzie, opierając się na doświadczeniu z innych krajach, w których ten model rozwoju funkcjonuje od ponad 30 lat. Auchan Retail proponuje atrakcyjne i skuteczne modele handlowe: sklepy osiedlowe Moje Auchan, supermarkety pod szyldem Auchan Supermarkety i hipermarkety Auchan.

Aby skutecznie rozwijać sieć przedsiębiorców z pasją do handlu, którzy dzielą te same wartości: zaufanie, otwartość i doskonałość, Auchan inwestuje w szkolenia, aby rozwijać handel nowej generacji w Polsce.

czytaj więcej »

© polomarket

Polomarket z kolejnym godłem promocyjnym „Teraz Polska” dla produktów z linii Mleczna Polana

Źródło: Polomarket   Dodano: 2019-06-10 09:41:58

3 czerwca 2019 r. na gali finałowej w gmachu Teatru Wielkiego – Opery Narodowej w Warszawie przedstawiono tegorocznych laureatów 29. edycji konkursu „Teraz Polska” organizowanego przez Fundację Polskiego Godła Promocyjnego. Drugi rok z rzędu to prestiżowe wyróżnienie otrzymała polska sieć supermarketów Polomarket za produkty marki własnej z linii Mleczna Polana.

Nagrodzone w tym roku twarożki Grani oraz twaróg trzykrotnie mielony, podobnie jak większość produktów z oferty Polomarket dostarczają do sieci polscy dostawcy. Twarożki Grani cechują się delikatnym smakiem i lekką konsystencją, a dodatkowo są bogatym źródłem cennego białka, wapnia i witamin. Z kolei twaróg trzykrotnie mielony to produkt z tzw. „czystą etykietą”,  który nie zawiera substancji zagęszczających i stabilizujących strukturę. Mleczna Polana to marka własna Polomarket nie tylko produktów nabiałowych, ale również śniadaniowych. Obejmuje jogurty, sery, twarogi, masło, mleko, a także płatki i batony śniadaniowe.

czytaj więcej »

Lactalis Polska: Nowe smaki Jovi Duet z kolekcji Smaki Świata

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-10 08:00:19

Na sezon 2019 marka Jovi zaproponowała 3 nowe zaskakujące smaki inspirowane podróżami. Smak Japonii ukryty został w Duecie Wiśnia-ŻeńSzeń, smak Meksyku zamknięty został w Duecie Granat-Acerola a z kolei Duet Mango-Imbir to wspaniały smak orientu rodem prosto z Indii. Wszystkie produkty z nowej edycji posiadają charakterystyczną, kolorową szatę graficzną inspirowaną egzotycznymi krajami.

Opakowanie: 350 g.

czytaj więcej »

North Coast: Mozzarella Mini

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-06-05 08:13:30

Firma North Coast wprowadza do oferty Mozzarellę mini produkowaną według oryginalnej włoskiej receptury.

Mozzarella mini to delikatny podpuszczkowy ser, wyprodukowany z mleka najwyższej jakości. Minikulki zanurzone są w zalewie solankowej, która chroni ser przed wyschnięciem.

Mozzarella to idealny dodatek do pysznych przekąsek w prawdziwie włoskim stylu: do przystawek, pysznych sałatek, szaszłyków warzywnych oraz jako klasyczna przekąska z pomidorami i bazylią.

 

czytaj więcej »

© sertop
© sertop

Sertop: Moda na hamburgery trwa

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-05-31 11:01:49

– Czy hamburger musi być niezdrowy? Okazuje się, że nie, jeśli do jego przygotowania użyjemy dobrego pieczywa i składników o dobrej jakości. Umożliwia to ich serwowanie nawet na domowy obiad – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Taki hamburger, wzorowany na foodtruckowych przepisach, nierzadko klienci przygotowują właśnie w domu. 

czytaj więcej »

© mlekpol (sm)

Najlepsi w kuchni – Mlekpol (SM) Dzieciom

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-05-31 09:40:35

Dzień Dziecka może być dla nas i naszych pociech wspaniałą kulinarną przygodą. Już 1 czerwca Mlekpol (SM) udostępni niespodziankę dla najmłodszych – kulinarnego e-booka. Przepisy wraz z kreatywnymi wierszykami dla łasuchów i niejadków przygotowała Katarzyna Bosacka, dziennikarka, autorka popularnego programu „Wiem, co jem”.

Gotowanie stało się modne dzięki wielu programom telewizyjnym i internetowi. Coraz więcej osób szuka przepisów oraz inspiracji aby eksperymentować w kuchni. Ten trend dotyczy również najmłodszych. Dzieci coraz częściej chcą brać udział w przygotowaniu posiłków.

czytaj więcej »

Lactalis Polska: Kefiry marki Jovi w nowej, odświeżonej szacie graficznej

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-31 08:41:08

Marka Jovi wprowadziła nową szatę graficzną dla gamy kefirów owocowych pod sub-marką I love kefir. Nowa identyfikacja wizualna kefirów pozwoli na lepszą wyróżnialność na półce i  tym samym zachęci nowych, młodszych konsumentów do ich spróbowania. W ofercie znalazły się 3 smaki – Truskawkowy, Owoce Leśne oraz Suszona Śliwka.

Opakowanie: 350 g.

 

 

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Nowoczesna kuchnia śląska

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-05-27 10:17:44

Powrót do tradycyjnej kuchni to trend zauważalny nie tylko w gastronomii, ale także w wielu polskich domach. Jednym z elementów różniących dania współczesne od tych sprzed wieków, jest nowa, często nawet innowatorska forma podania tych regionalnych produktów. Bo nawet zwykłą wodzionkę możemy wzbogacić domowym bulionem, a pyry podać z serowym sosem.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland ze „Złotym Paragonem – Nagrodą Kupców Polskich”

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-05-27 10:12:59

Jubileuszowy Złoty Paragon z okazji 25-lecia działalności firmy w Polsce odebrał w tym roku Piotr Knauer, Dyrektor Generalny Hochland Polska. Mini Almette śmietankowa, zwyciężyła zdobywając pierwsze miejsce i Złoty Paragon w kategorii Serki Kanapkowe i Sałatkowe. Z kolei ser żółty Hochland w plastrach Gouda i Bloczek kremowy Hochland – znalazły się w ścisłym gronie Laureatów w danej kategorii i nagrodzone zostały wyróżnieniem „Produkt wyróżniony w konkursie Złoty Paragon 2019”.

czytaj więcej »

Kupcy wybierają Mlekpol (SM)

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-05-24 14:55:02

Dwie nagrody główne oraz cztery wyróżnienia zdobyła Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie w konkursie Złoty Paragon - Nagroda Kupców Polskich. Te ważne branżowe nagrody dla produktów przyznawane są przez właścicieli i kierowników sklepów z całej Polski.

Konkurs Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich jest jednym z najważniejszych wydarzeń polskiej branży spożywczej. W głosowaniu internetowym wyłaniane są te produkty i usługi, które wpływają na rozwój handlu detalicznego i przynoszą sklepom największe dochody. 

czytaj więcej »

Mlekpol (SM) pierwszy raz na targach World of Private Label w Amsterdamie

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-05-23 14:17:04

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie to lider rodzimego rynku produktów nabiałowych i 3 największy producent artykułów spożywczych w Polsce (według rankingu tygodnika Wprost – „200 Największych Polskich Firm 2019”). Elementem wpływającym na rozwój Spółdzielni jest również obecność na najważniejszych imprezach branżowych. Targi World of Private Label to jedno z najciekawszych i największych wydarzeń na świecie poświęcone markom własnym.

czytaj więcej »

© mlekpol (sm)

Mlekpol (SM) na 40. miejscu rankingu tygodnika Wprost

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-05-21 11:36:22

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol w Grajewie to lider rodzimego mleczarstwa oraz jeden z dwudziestu największych przetwórców mleka w Europie. W ubiegłym roku Mlekpol zajął 46. pozycję w rankingu tygodnika Wprost. W tym roku Mlekpol znalazł się o 6 miejsc wyżej potwierdzając swoją silną pozycję rynkową.

– Nowa pozycja rankingowa to sukces Mlekpolu. Zaangażowanie Pracowników, Spółdzielców oraz trafne decyzje podejmowane przez Zarząd i Radę Nadzorczą pozwalają nam konsekwentnie się rozwijać – tak wyniki rankingu ogłoszone wczoraj, podczas uroczystej gali w Warszawie komentuje Edmund Borawski, Prezes Spółdzielni.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25