Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: archiwum (wszystkich: 2059, strona 3 z 138)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Gostyńska maślanka prosto z masielnicy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-04-17 10:37:10

Powstaje w procesie produkcji masła. Bezpośrednio z masielnicy kierowana jest do maszyny pakującej i poddana procesowi fermentacji mlekowej w opakowaniu. Nie zawiera żadnych dodatkowych składników i dodatków (konserwantów ani stabilizatorów). Podniesione wieczko to efekt obecności żywych kultur bakterii. Maślanka poddawana jest fermentacji mlekowej z wykorzystaniem żywych kultur drobnoustrojów pochodzących ze szczepionki maślarskiej. Zawiera korzystnie działające bakterie fermentacji mlekowej: Lactococcuslactis subsp. lactis biovar diacetylactis.

czytaj więcej »

Sertop z konkursem świątecznym

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-04-17 08:52:32

Tyski producent serków topionych organizuje kolejny konkurs, tym razem związany w Wielkanocą. Każdy, kto w dniach 11-22 kwietnia br zamieści w komentarzu konkursowego postu na fanpage Masło Klarowane przepis na jego zdaniem najpyszniejsze, świąteczne danie z dodatkiem masła klarowanego ma szansę wygrać jedną z 10 kamiennych tac. Regulamin dostępny jest na fanpage Masło Klarowane.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland „Ulubioną Marką Polaków 2019”

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-04-14 16:24:44

Poznaliśmy wyniki badania Ulubiona Marka Polaków / Polek 2019! Ich ogłoszenie miało miejsce w czwartek 11 kwietnia w warszawskim Hotelu Bellotto. Marka Hochland zwyciężyła w kategorii Sery Żółte w tegorocznej edycji ogólnopolskiego badania konsumenckiego „Ulubiona Marka Polaków”. Z kolei marka Almette została wyróżniona w kategorii serki kanapkowe.

Przedmiotem badania było aż 1191 marek (spożywczych, chemicznych i kosmetycznych) przyporządkowanych do 80 kategorii FMCG. Celem projektu było zidentyfikowanie, które marki zasługują zdaniem konsumentów na miano ulubionych. W efekcie zostały wybrane te marki, które cieszą się największym uznaniem Polaków. Wyboru dokonali Konsumenci reprezentatywna próba N=1000 respondentów – osoby dorosłe między 18. a 65. rokiem życia, które: są decydentami, lub istotnie współdecydują o zakupach do swojego gospodarstwa domowego, zwracają uwagę na marki produktów FMCG, używają produktów z kategorii objętych badaniem.

czytaj więcej »

© kukbuk

Almette i Kukbuk inspirują do kulinarnych przyjemności w nowoczesny sposób!

Źródło: Hochland Polska / Quality PR   Dodano: 2019-04-03 09:38:34

Marka Almette łączy naturalność i bliskość natury z nowoczesnym i kreatywnym spojrzeniem na potrzeby współczesnych konsumentów. Dlatego też miłośnicy swoich ulubionych serków już teraz mogą zaczerpnąć nowe inspiracje kulinarne prosto z inteligentnych lodówek! To właśnie na nich wyświetlają się unikalne przepisy z Almette przygotowane we współpracy z redakcją kulturalno-kulinarnego magazynu Kukbuk. To absolutny przełom w domowym gotowaniu!

Szybkie tempo życia sprawia, że nie zawsze mamy czas na zaplanowanie posiłku. Mimo to nie chcemy rezygnować z naturalnych i smacznych dań oraz przekąsek. Okazuje się, że w sprytny sposób możemy to połączyć dzięki inspiracjom kulinarnym Almette, które nabierają nowego wymiaru – od teraz dostępne są na wyciągnięcie ręki, we własnej kuchni. Przy wykorzystaniu najnowszych technologii, przepisy z serkami Almette i Mini Almette wyświetlają się na lodówkach wyposażonych w inteligentny system, zintegrowany z aplikacją mobilną Kukbuk.

czytaj więcej »

© łowicz (osm)

Łowicz (OSM) na Międzynarodowych Targach Expo Antad & Alimentaria – Meksyk 2019

Źródło: Łowicz (OSM)   Dodano: 2019-03-29 11:32:32

W dniach 02-09 marca 2019 roku mleczarnia Łowicz (OSM) miała przyjemność po raz pierwszy uczestniczyć w Misji Handlowej oraz w Międzynarodowych Targów Expo Antad & Alimentaria Mexico  dla Przedsiębiorców Branży Spożywczej, organizowanych przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Na stoisku o powierzchni 63 m2 Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa umożliwił polskim firmom prezentację oferty potencjalnym zagranicznym kontrahentom.

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Mleko UHT Wypasione czekoladowe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-27 08:09:54

Mleko UHT Wypasione czekoladowe to oferta przygotowana z myślą o najmłodszych, ale nie tylko. Produkt ten posiada wszystkie zalety mleka, nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka i wapnia. Doskonałe jako samodzielny napój lub uzupełnienie drugiego śniadania, podwieczorku lub kolacji. Mleko Wypasione czekoladowe nie wymaga przechowywania w lodówce (produkt UHT) do momentu otwarcia opakowania.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop na Politechnice Krakowskiej

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-03-25 14:10:55

Tyski producent serków topionych ponownie wraca z akcją promocyjną na krakowską uczelnię. W każdy wtorek od dnia 19 marca br do 9 kwietnia, pierwszych 50 studentów będzie miało okazję skosztować pysznych serków topionych w zupie meksykańskiej, serowej lub sałatce warzywnej, serwowanej w wagonie tramwajowym Pantograf Cafe, przy Wydziale Mechanicznym Politechniki Krakowskiej (Al. Jana Pawła II 37).

czytaj więcej »

Bactoforce Poland: TOC – Test Pozostałości Organicznych

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-03-25 08:00:23

Pozostałości organiczne w zamkniętych systemach przepływu mogą być źródłem problemów mikrobiologicznych. Bactoforce wykrywa i lokalizuje te pozostałości bez otwierania systemu. Okresowe wykonywanie Testu Pozostałości Organicznych pozwala zweryfikować i udokumentować stan sprzętu produkcyjnego. Ponadto umożliwia ocenę systemu pod kątem dokładności mycia. W połączeniu z testem szczelności wymiennika i endoskopią TOC jest idealnym narzędziem do weryfikacji mechanicznych defektów sprzętu oraz higienicznych błędów projektowych.

czytaj więcej »

Agro-Top (PPH): Smalec Gęsi Premium w nowym opakowaniu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-22 08:38:16

Firma Agro-Top (PPH), jeden z największych polskich producentów tłuszczów zwierzęcych, wprowadziła na rynek nowy produkt – Smalec Gęsi Premium, w nowym, eleganckim, szklanym opakowaniu.

Produkt pojawił się w sprzedaży w ostatnim kwartale 2018 roku i jest oferowany w słoiku o pojemności 320 gramów. Wkrótce na półkach pojawi się również Smalec Gęsi Premium w słoiku 200 g.

czytaj więcej »

© hochland polska
© hochland polska

Szkolni przyjaciele z reklamy Hochland powracają

Źródło: Hochland Polska / Quality PR   Dodano: 2019-03-21 13:31:27

Przyjaźń zaczyna się od pysznych, prostych gestów, które nadają życiu smak – ta idea była bliska firmie Hochland Polska od początku jej istnienia. Kiedy wiele lat temu na srebrnych ekranach zagościła kultowa już dziś reklama „Szkolni Przyjaciele”, z dziećmi wymieniającymi się pysznymi kanapkami, nikt nie mógł przypuszczać, że po latach aktorzy ponownie spotkają się na planie zdjęciowym. W taki wyjątkowy sposób Hochland świętuje 25 lat obecności na rynku. Kampanii z okazji 25 lat obecności na rynku towarzyszy wielka loteria urodzinowa, w której miłośnicy serów mogą wygrać atrakcyjne nagrody!

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Ser Księżak w bloku ok. 4 kg i porcja 250 g w opakowaniu typu flowpack

Dodano: 2019-03-20 08:29:28

Spółdzielnia Łowicz (OSM), po wprowadzeniu na rynek sera dojrzewającego Księżak w funkcjonalnym opakowaniu typu koperta 130 g, rozszerza ofertę handlową o Ser Księżak w bloku ok. 4 kg i porcję 250 g w opakowaniu typu flowpack. Podobnie jak w 130 g opakowaniu Księżak to dojrzewający ser typu szwajcarskiego o wyrazistym smaku z orzechową, lekko słodką nutą o bogatym oczkowaniu i aromatycznym zapachu. Ser wyprodukowany z wysokiej jakości polskiego mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Sery smażone produktami premium

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-03-19 15:44:12

Sery smażone tyskiego producenta serków topionych mieszczą się w klasie premium. Są one znane większości gospodyń z rejonów Śląska i Wielkopolski, gdzie tradycja ich wytwarzania sięga kilku pokoleń. Te regionalne produkty wykonane są z polskiego mleka, są wolne od GMO, nie zawierają konserwantów i charakteryzują się unikalnym smakiem, który sprawia, że doskonale wpisują one wymogi produktów premium.

czytaj więcej »

Schur Flexibles Poland wprowadza nową folię: FlexiClose (re) – ekologiczne rozwiązania na rynku opakowań dla przemysłu mleczarskiego

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-03-18 14:02:03

FlexiClose (re) to innowacyjna koncepcja pakowania, która zapewnia optymalną ochronę produktu, jest przyjazna w użytkowaniu, może być wielokrotnie otwierana i zamykana, a także podlega pełnemu recyklingowi. Folie FlexiClose (re) stanowią optymalne rozwiązanie dla przemysłu spożywczego – w szczególności do pakowania różnego typu serów.

– Jako wiodący dostawca elastycznych rozwiązań opakowaniowych ponosimy odpowiedzialność za środowisko, dlatego nasze produkty i procesy są tak przyjaznymi dla środowiska, jak to tylko możliwe. Inwestujemy w rozwój nowych rozwiązań opakowaniowych, które zapewniają maksymalną ochronę produktu i niezmiennie wysoką funkcjonalność, a jednocześnie minimalizują negatywny wpływ na środowisko – mówi Marek Pawlak, Prezes Zarządu w firmie Schur Flexibles Poland.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Mozarella Bianco Latte – jedyna naturalna mozzarella

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-14 08:55:47

W odróżnieniu od pozostałych dostępnych na rynku nie zawiera kwasku cytrynowego, który przyspiesza proces produkcji. Jest serem o obniżonej zawartości soli i o bardziej zwartej konsystencji. Ma unikatowy smak włoskiej mozzarelli nieobecny jak dotąd na naszym rynku.

Mozzarella produkowana jest z najwyższej jakości polskiego mleka, bez użycia konserwantów i barwników. Powstaje w procesie miarodajnego rozciągania, ugniatania masy serowej, aż do uzyskania elastycznej konsystencji ciasta.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop świętuje Światowy Dzień Praw Konsumenta

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-03-12 10:35:09

15 marca obchodzony jest Światowy Dzień Praw Konsumenta, zapoczątkowany przez Johna F. Kennedy'ego w 1983 r., kiedy to Prezydent USA przedstawił pierwszy na świecie projekt ochrony praw konsumenta uwzględniający ich prawa do informacji, do wyboru, bezpieczeństwa oraz do reprezentacji.

Tyski producent serków topionych przyłącza się do świętowania tego dnia jako firma z certyfikatem Fair Play przyznawanym firmom działających w biznesie zgodnie z zasadami etyki.  

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25