1. Komunikaty

Bieluch (SM): Jogurt Bieluch typu greckiego 10% tł., bez mleka w proszku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Źródło wapnia oraz witamin B2 i B12, 10% tł. Produkowany metodą termostatową to znaczy, że proces fermentacji i dojrzewania zachodzi w każdym kubeczku osobno. Zawiera tylko mleko i żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus. Bez dodatku mleka w proszku, cukru, bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Jest to wyśmienity produkt dla osób ceniących zdrowy styl życia. Świetnie komponuje się ze świeżymi owocami i sałatami. Doskonały do musli. Korzystnie uzupełnia mikroflorę, zalecany podczas antybiotykoterapii. Idealnie uzupełnia codzienną dietę w witaminy i minerały. Jedna porcja 200 g dostarcza aż 25% wapnia oraz 28% witaminy B2 i 16% witaminy B12 (wg RWS – referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej).

Ostatnie wiadomości o firmie