1. Komunikaty

Spomlek (SM): Ser Mleczny typu holenderskiego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Ser Mleczny typu holenderskiego swoją nazwę zawdzięcza niezwykle delikatnemu, mlecznemu smakowi. Przyjemny, subtelny posmak idzie tu w parze z rzadko spotykanym aromatem. Wąchając go, można wyraźnie poczuć świeże, dobre mleko. Mimo, że to formalnie ser żółty, dojrzewający – ma tak naprawdę wyróżniający go, naturalnie jasny kolor. Ser Mleczny jest produktem bezglutenowym, wyprodukowanym z mleka wysokiej jakości, bez GMO – od krów karmionych paszami bez GMO. Nie zawiera barwników, konserwantów i laktozy.


To zatem zdrowy i smaczny ser. Podczas krojenia wyraźnie widać, że ser ma miękką, delikatną strukturę, niezwykle przyjemną w czasie jedzenia. Doskonale sprawdza się na kanapki, do sałatek lub w charakterze delikatnej przekąski. Może stać się ulubionym przysmakiem dzieci.