100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe

Kulinaria: Žemaitijos pienas: Tarta z pomidorami i serem

Źródło: Žemaitijos pienas   Dodano: 2018-06-07 11:14:43

© žemaitijos pienas
© žemaitijos pienas

Przygotowanie:Arkusze ciasta francuskiego delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Rozłożyć na blasze do pieczenia, przykrytej papierem do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek.Ser Džiugas zetrzeć. Posypać nim nieco arkusze ciasta, brzegi pozostawiając puste. Wówczas rozłożyć przekrojone na pół pomidorki i pokrojone oliwki.Piec w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez ok. 20 minut albo aż ciasto nabierze złocistej barwy.Gotową zapiekankę posypać pozostałym serem Džiugas, brzegi posmarować oliwą z oliwek. Podawać ze świeżą bazylią.

Składniki na 6 porcji:- 400 g mrożonego ciasta francuskiego- 500 g pomidorków koktajlowych- 100 g czarnych oliwek- 100 g sera Džiugas- oliwa z oliwek- świeża bazylia- odrobina mąki


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2020-06-29) Žemaitijos pienas: Już w lipcu otwarcie 11. w Europie, a pierwszego w Polsce Domu Sera Džiugas
(2020-05-05) Žemaitijos pienas: Sery Džiugas z oznaczeniem geograficznym
(2020-03-06) Žemaitijos pienas: Wielkanocna odsłona ulubionych produktów

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij