1. Komunikaty

Grupa Mlekovita: Ser pleśniowy La Polle Brie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

La Polle Brie to klasyka w kategorii serów pleśniowych. Charakteryzuje się oryginalnym, wyrazistym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Dzięki unikalnej recepturze pokryty jest aksamitną skórką ze szlachetnego gatunku pleśni oraz wyróżnia się rozpływającym się w ustach kremowym wnętrzem.
Wyjątkowe walory smakowo-zapachowe sprawiają, że La Polle Brie ma szerokie zastosowanie kulinarne. Jest doskonały zarówno jako samodzielna przekąska, jak i składnik wielu dań mięsnych, rybnych, makaronów, pizzy, sosów, nadzienia do rolad i pierogów czy sałatek.


Ser pleśniowy La Polle Brie jest również idealny do panierowania, zapiekania i na wykwintną deskę serów.
Ser pleśniowy La Polle Brie to źródło pełnowartościowego białka, które jest źródłem energii, przyspiesza regenerację mięśni i korzystnie wpływa na samopoczucie. Produkt charakteryzuje się również wysoką zawartością wapnia, niezbędnego dla mocnych kości i zdrowych zębów.
Dostępny w nowej, większej porcji 200 g.