100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe

Kulinaria: Tak smakuje Dolce Vita - Frittata z batatem i gorgonzolą

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2016-12-21 08:25:51

© tak smakuje dolce vita

Batata upiecz i pokrój w kostkę ok. 1 cm. Rozgrzej na patelni niewielką ilość oliwy, następnie zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodaj roztrzepane jaja i batata, dopraw solą, posyp pokruszonymi kawałkami gorgonzoli. Całość zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 6-7 minut. Przed podaniem frittatę podziel na porcje i każdą posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.

Porcje: 2
Czas przygotowania: 60 min
Czas gotowania: 10 min
Stopień trudności: łatwy
Składniki:
- 1 duży batat
- 5 jaj
- 30 g gorgonzoli
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- szczypiorek
- sól morska
- oliwa

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij