1. Komunikaty

Milatte – nowa marka Mlekpol (SM) dedykowana profesjonalnym baristom dostępna dla miłośników kawy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Mleko Milatte idealne do spieniania. Dzięki wyższej zawartości białka mleko perfekcyjnie spienia się tworząc lekką mleczną pianę. Milatte to zupełnie nowa jakość dla latte, latte macchiato lub cappuccino. Produkt dedykowany jest wielbicielom białych kaw, profesjonalnym baristom, kanałowi HoReCa.

Milatte to dwa rodzaje mleka, różniące się zawartością tłuszczu. Mleko 3,2% – najlepsze do kawy przyrządzanej na gorąco o każdej porze roku, mleko 0% – do kawy mrożonej. Milatte można nabyć w litrowych kartonach z zakrętką. Mleko eksponuje walory kawy, uszlachetnia jej konsystencję, a przy tym wzbogaca o wiele cennych witamin i minerałów. Kawa z Milatte to porcja pozytywnej energii o każdej porze dnia.