1. Komunikaty

Grupa Mlekovita: Szlachetny ser dojrzewający Ementaler z Zakopanego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Asortyment Grupy Mlekovita powiększył się o sery w plastrach w tzw. rodzinnej porcji. Do Goudy, Edama, Morskiego i Salami dołączył szlachetny ser dojrzewający Ementaler z Zakopanego. To jedyny w Polsce prawdziwy Ementaler wytwarzany według unikalnej, tradycyjnej receptury mistrzów serowarstwa z mleka pozyskiwanego z czystych górskich terenów.

Produkowany w samym sercu Tatr w Zakopanem, w usytuowanym wśród rozległych łąk, lasów i czystych wód Podhalańskim Zakładzie Produkcyjnym Grupy Mlekovita, który posiada wieloletnią tradycję w wyrobie serów dojrzewających.
Zastosowane technologie, oryginalna receptura oraz długi okres dojrzewania nadają serowi Ementaler z Zakopanego charakterystyczne i jedyne w swoim rodzaju walory smakowe, niepowtarzalne wśród serów typu szwajcarskiego. Dzięki temu jest doskonały na ekskluzywną deskę serów, do wykwintnych tostów i luksusowych sałatek, a także jako uzupełnienie wykwintnych dań, przekąska oraz na kanapki. Oferowany w porcji 500 g.