100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe

Polmlek na Targach Polagra Food

Źródło: Grupa Polmlek   Dodano: 2015-10-01 09:33:37

© fm

Przez 4 dni Międzynarodowych Targów Polagra Food stoisko Polmlek odwiedziło wielu kluczowych klientów i kontrahentów oraz potencjalnych partnerów zainteresowanych ofertą.
Gośćmi specjalnymi stoiska Polmlek byli Minister Rolnictwa Marek Sawicki, a także Szefowie Kuchi Kurt Scheller, Jean Boss, Krzysztof Szulborski, Marek Rybacki, Darek Strociński, Rafał Godziemski, Paweł Mieszała oraz wiele znakomitości z branży kulinarnej.
Poza prezentacją oferty handlowej Grupy Polmlek na stoisku serwowane były przystawki i dania z wykorzystaniem szerokiego spektrum produktów Polmlek, zgodnie z nowym hasłem firmy
Polmlek – wszystko z mleka, naturalnie.

Zupa tajska ze śmietaną Polmlek, żurek z Maćkową maślanką, zupa serowa Warmia gouda z białym winem, grillowane Capresi typu włoskiego w sosie daktylowym, tortilla z Puszystym Capresi chrzanowym i łososiem, pomidorowe Capresi w pieczywie tramezzino - to tylko część autorskiego menu serwowanego przez Mariusza Gachewicza, szefa kuchni zamku Gniew.
Największym zainteresowaniem cieszył się
Polmlek Desserts Show - prezentowana przez Mariusza Gachewicza i cukiernika Piotra Chylareckiego sztuka malowania deseru na stole pokrytym sterylnym obrusem w postaci zróżnicowanych kolorów, smaków, struktur i form. Kompozycja produktów tworzona jest przez samych degustatorów. Podczas Polmlek Desserts Show prezentowane były między innymi: marakujowy i czekoladowy mus z twarogiem Ulubionym, lody z Fiko, ziemia czekoladowa
z twarogu Ulubionego, Ulubiony sernik cynamonowy, praliny z nadzieniem Capresi.
Natomiast zwieńczeniem show był finałowy pokaz kuchni molekularnej - beza schładzana ciekłym azotem z palonego Capresi.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij