1. Komunikaty

Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM): Maślanka acidofilna truskawkowo-jabłkowa

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Maślanka acydofilna (zawiera dobroczynny szczep bakterii Lactobacillus acidophilus) posiada niezwykle łagodny, a jednocześnie rześki, pełny smak. Uczucie lekkiego „mrowienia” na języku w trakcie spożywania schłodzonej maślanki daje efekt prawdziwego orzeźwienia.

Wyjątkowa kompozycja owoców z ich naprawdę dużymi kawałkami wyróżnia maślankę spośród podobnych. Konsumenci cenią tę cechę. Wymienione zalety podkreślają indywidualność maślanki i produkt zapada w pamięć. Pomaga w tym czytelny, charakterystyczny wizerunek opakowania.
Nasza maślanka jest acidofilna, gdyż zawiera dobroczynny szczep bakterii Lactobacillus acidophilus. Produkt dostępny w kubku 400 g.