1. Komunikaty

Nowość z Ryk: Sery w plastrach

Źródło: Romedia Agencja Public Relations
Autor: Monika Czaplicka

Spółdzielnia Mleczarska Ryki, jeden z największych producentów sera dojrzewającego w Polsce, wprowadza na rynek nową gamę produktów. Wkrótce na sklepowe półki trafią sery ryckie w plastrach. W nowej odsłonie ukażą się: „Rycki Edam”, „Ramzes”, „Hit z Ryk” oraz „Gouda”.

-Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów i trendom rynkowym zdecydowaliśmy się na wprowadzenie gamy serów plastrowanych, w praktycznych opakowaniach. Stało się to możliwe dzięki otwartej w 2013 roku nowej serowni, która zwiększyła dwukrotnie moce produkcyjne zakładu. Staramy się maksymalnie wykorzystać te możliwości, by wzbogacić asortyment i spełnić oczekiwania konsumentów – mówi Jerzy Pyza, Prezes Spółdzielni Mleczarskiej Ryki.
Sery w plastrach dostępne są w 150 gramowych opakowaniach typu „otwórz-zamknij”, w atrakcyjnej szacie graficznej. Dominującym elementem wizualnym jest kolor biały oraz nowa dewiza Spółdzielni „Mleczne z natury”, by podkreślić najważniejszy składnik ryckich serów, jakim jest wysokiej jakości krowie mleko.
Spółdzielnia Mleczarska Rykiswoją działalność prowadzi już od blisko 90 lat, zarówno na rynku polskim, jak i zagranicznym. Przez lata obecności w branży mleczarskiej SM Ryki zdobyła silną pozycję oraz zaufanie klientów. Dzięki starannie dopracowanej recepturze ryckie produkty charakteryzuje wysoka jakość oraz niepowtarzalny smak.