1. Komunikaty

Grupa Polmlek: Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

Źródło: Grupa Polmlek
Autor: Monika Czaplicka
© Grupa Polmlek
© Grupa Polmlek

W dniu 19 maja br. w Pułtusku podczas kulinarnego eventu Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś odbyła się premiera serków i jogurtów Poezja – nowości Grupy Polmlek. Imprezę odwiedziło ponad 2000 osób, a hostessy serowały nie tylko jogurty i serki Poezja ale cały przekrój serów Warmia i Capresi.

Głównym punktem wydarzenia był IV Ogólnopolski Konkurs Kulinarny w którym kucharze mieli za zadanie na oczach widzów przygotować potrawy z wykorzystaniem serków Capresi.
Organizatorem Konkursu był Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord, a współorganizatorami: Hotel – Zamek w Pułtusku, Stowarzyszenie „Wspólnota Polska” Dom Polonii, przy wsparciu i pomocy merytorycznej Quality Culinary Club. Wydarzenie odbyło się przy wsparciu medialnym TVP1 programu „Kawa czy Herbata”.