Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Linia niskokalorycznych produktów Fit Ostrołęka (SMl)

Źródło: Ostrołęka (SMl)   Dodano: 2011-02-22 10:50:17

© Ostrołęka (SMl)

Linia niskokalorycznych produktów Fit charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu, co wiąże się z niską kalorycznością, jest to ukłon w stronę potrzeb konsumentów, dbających o zdrowy styl życia i świadomie podchodzących do zagadnień prawidłowego odżywiania się. Produkty Fit są uzupełnieniem codziennej zbilansowanej, lekkostrawnej diety, nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników.

Do linii produktów Fit należą: Twaróg FIT 0% tł. 200g, Twaróg FIT 0% tł. Krajanka, Kefir FIT 0% tł., Serek Lekki typu Grani 3% tł. Wykorzystywane do produkcji przez Ostrołęka (SMl) mleko najwyższej jakości, z terenu należącego do krainy Zielonych Płuc Polski oraz staranny sposób realizacji procesu technologicznego sprawiają, iż produkty Fit charakteryzują się wyśmienitym, naturalnym smakiem, a świeży zapach i delikatna konsystencja są dodatkowymi atutami, charakterystycznymi dla tradycyjnych, regionalnych wyrobów. Produkty przyciągają uwagę klienta, oryginalną szatą graficzną opakowania. Dodatkowym wyróżnieniem było nadanie w 2010 roku przez Ministra Rolnictwa znaku Poznaj Dobrą Żywność dla: Twaróg FIT O% tł. 200g, Twaróg FIT 0% tł. Krajanka, Serek Lekki typu Grani 3% tł.
Sery twarogowe chude, o niskiej zawartości tłuszczu (średnio do 0,5% tł.), charakteryzują się, w porównaniu z serami twarogowymi półtłustymi i tłustymi, wyższą zawartością cennego w swym składzie białka. Jak wiadomo, białka mleka są bogate w aminokwasy egzogenne, czyli takie, których nasz organizm nie jest w stanie syntetyzować i muszą one być dostarczane z pożywieniem. W produktach takich jak sery twarogowe chude, a ich przedstawicielami są nasze sery twarogowe z linii Fit, zawartość wapnia i fosforu jest wyższa niż w twarogach tłustych. Wartości te szacuję się na poziomie 96mg wapnia na 100g produktu i 240mg fosforu na 100g produktu, podczas gdy twarogi tłuste, zawierają relatywnie mniej cennych elementów 88mg wapnia i 216mg fosforu.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25