Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe

Euroser Dairy Group: Grikios Ser Sałatkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-09-06 08:07:32

Miękki ser typu greckiego od lat cie­szy się niesłabnącą sympatią kon­sumentów. To dodatek, który ożywi niejedno zwyczajne danie. Pozosta­wia lekko słony i przyjemnie kwasko­waty posmak.

Śnieżnobiały bloczek sera łatwo po­kroić w równą kostkę lub plastry. Jed­nocześnie jest on na tyle miękki, że bez trudu można go pokruszyć i od razu dodać do przygotowywanej po­trawy. Zawarte w serze Grikios wapń i białko to dwa makroskładniki, które odgrywają kluczową rolę w budowie oraz regeneracji kości, tkanek mięśniowych, a nawet układu nerwowego.

Ser solankowy Grikios to nieodzowny składnik sałatki greckiej. Warto jednak spróbować go też w innym wydaniu. Szczególnie dobrze komponuje się z mniej wyrazistymi smakami, tworząc zgrany duet z pomidorowymi passatami i kremowymi zupami. Sprawdzi się również w nieoczywistym połączeniu ze słodkimi dodatkami – arbuzem, miodem, sezamem czy bakaliami. Jeszcze lepszy staje się w towarzystwie lekkiego białego wina, które pod­kreśla jego unikalne walory.

Opakowanie: 200 g.

 


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2021-10-18) Euroser Dairy Group: Odnotowaliśmy duże wzrosty sprzedaży sera koziego w plastrach bio
(2021-10-18) Euroser Dairy Group: Formagia – Mozzarella tarta
(2021-08-28) Euroser Dairy Group: Sery solankowe notują wzrosty sprzedaży w sezonie wiosenno-letnim

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij