1. Komunikaty

Garwolin (OSM): Nowy jogurt naturalny gęsty

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Jogurt naturalny gęsty produkowany jest bez mleka w proszku i posiada prosty skład (tylko 3 składniki). Poza żywymi kulturami bak­terii jogurtowych zawiera wyselekcjonowany szczep Bifidobacterium BB12. Dzięki produkcji z wykorzystaniem komory termostatowej proces fermentacji zachodzi bezpośrednio w każdym ku­beczku. Bez dodatku zagęstników oraz polepszaczy produkt jest delikatny w smaku i gęsty w swej strukturze. Zawartość tłuszczu w produkcie to tylko 3%. Okres wiosenny to idealny moment, aby spróbować nowego jogurtu od OSM Garwolin.

Świetnie sprawdzi się, jako dodatek do sałatek, baza do sosów i koktajli, lekka prze­kąska oraz zamiennik dla śmietany 12% i 18%.

Opakowanie: 330 g.

Ostatnie wiadomości o firmie