Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe

Garwolin (OSM): Nowy jogurt naturalny gęsty

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-04-28 08:01:32

Jogurt naturalny gęsty produkowany jest bez mleka w proszku i posiada prosty skład (tylko 3 składniki). Poza żywymi kulturami bak­terii jogurtowych zawiera wyselekcjonowany szczep Bifidobacterium BB12. Dzięki produkcji z wykorzystaniem komory termostatowej proces fermentacji zachodzi bezpośrednio w każdym ku­beczku. Bez dodatku zagęstników oraz polepszaczy produkt jest delikatny w smaku i gęsty w swej strukturze. Zawartość tłuszczu w produkcie to tylko 3%. Okres wiosenny to idealny moment, aby spróbować nowego jogurtu od OSM Garwolin.

Świetnie sprawdzi się, jako dodatek do sałatek, baza do sosów i koktajli, lekka prze­kąska oraz zamiennik dla śmietany 12% i 18%.

Opakowanie: 330 g.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2020-06-25) Garwolin (OSM): Mleko świeże 2% w nowej odsłonie
(2020-06-17) Garwolin (OSM): Jogurt naturalny gęsty
(2020-04-03) Garwolin (OSM) rozwija proszkownię mleka

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij