1. Komunikaty

Temar (PPH): Sery żółte w plastrach Klarma

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Firma Temar (PPH) od września wprowadziła na rynek nową markę bio – sery żółte w plastrach Klarma. Wzrost popularności żywności naturalnej i pochodzącej z certyfikowanych gospodarstw wynika w głównej mierze z coraz dynamicznie rosnącej świadomości ekologicznej i zdrowotnej konsumenta. Kategoria rozwija się lepiej niż produkty konwencjonalne i, jak wynika z danych Nielsen, ich dynamika z roku na rok sięga prawie 20% wzrostu. Coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na składy produktów.

Firma Temar (PPH) postawiła przede wszystkim na czysty skład etykiety, tj. brak konserwantów, polepszaczy smaku, chemicznych barwników i innych elementów, sztucznie podnoszących wartość produktu. W wyrobach marki Klarma dostępnych w 4 rodzajach – Gouda, Tylżycki, Cheddar oraz Maasdam – dominują naturalne składniki pochodzące z ekologicznych gospodarstw, opatrzone certyfikatem bio.

Opakowanie: 125 g.

Ostatnie wiadomości o firmie