100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Komunikaty prasowe

Sealed Air zorganizował wirtualną konferencję pod tytułem „Potęga próżni”

Źródło: Sealed Air   Dodano: 2020-06-22 09:27:06

Kwestie takie jak zrównoważony rozwój, ograniczanie marnowania żywności, zwiększanie bezpieczeństwa żywnościowego i wydłużanie okresu przydatności były najważniejszymi tematami czerwcowej konferencji firmy Sealed Air.

Zazwyczaj Sealed Air zaprasza gości na takie wydarzenia do swojego centrum konferencyjno-wystawienniczego Packforum w Mediolanie. Odbywające się w środę 10 czerwca wydarzenie zostało przeniesione do przestrzeni wirtualnej. Obejmowało ono prezentacje i interaktywne sesje pytań i odpowiedzi koncentrujące się na coraz bardziej kluczowej roli pakowania próżniowego w ochronie żywności.

Duncan McIntyre, Dyrektor ds. Marketingu świeżego mięsa czerwonego w regionie EMEA w Sealed Air powiedział: „Specjaliści zajmujący się produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, dystrybucją i sprzedażą żywności mogli dowiedzieć się od zespołu Sealed Air o tym, jak pomagamy rozwiązać niektóre z największych wyzwań pojawiających się w łańcuchu dostaw żywności.  Słusznie konsumenci wymagają świeżej, bezpieczniejszej żywności pakowanej w sposób bardziej przyjazny dla środowiska. Nasze rozwiązania w zakresie pakowania próżniowego mają pomóc firmom zaspokoić ten popyt i ostatecznie zwiększyć sprzedaż ”.   

Zespół Sealed Air podzielił się spostrzeżeniami na temat systemów pakowania próżniowego Cryovac, w tym szerokiej gamy worków termokurczliwych, technologii pakowania Darfresh oraz nowoczesnej generacji wielowarstwowych worków termokurczliwychworków OptiDure.

Uczestnicy mogli również posłuchać wywiadu z Denise Mathieson, która odpowiada za dział pakowania w Tesco u Wielkiej Brytanii. Denise przedstawiła, w jaki sposób ich sień supermarketów wybiera opakowania w ramach ciągłych wysiłków na rzecz wspierania gospodarki o obiegu zamkniętym.

Duncan McIntyre podsumował: „Wiele firm mających precyzyjną wizję rozwoju traktuje strategię dotyczącą opakowań jako kluczową dla swojej przyszłej i obecnej działalności. Takie podejście pomaga firmom w ciągłym dostosowywaniu się do szybko zmieniających się tendencji rynkowych i daje łatwości adaptacji do wymogów gospodarki obiegowej. Packforum będzie nadal badać te zmieniające się trendy i pokazywać, w jaki sposób kształtują podstawową rolę opakowań, co pomoże firmom zoptymalizować ich działani i lepiej komunikować się z konsumentami.”

Więcej informacji dotyczących pakowania znajdą Państwo pod linkami:
https://sealedair.com.pl/pl/cryovac-darfreshontray
https://sealedair.com.pl/pl/cryovac-optidure
https://sealedair.com.pl/pl/opakowania-chronia-zywnosc
https://sealedair.com.pl/pl/packforum

 

© sealed air


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2020-06-07) Sealed Air: Opakowania chronią żywność
(2020-05-06) Sealed Air: Opakowania chronią żywność
(2020-03-25) Sealed Air: Worki termokuczliwe Cryovac zapewniają niezbędną ochronę serów

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij