Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe

Śladami najświeższych trendów kulinarnych z Hochland

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-12-19 15:23:54

© hochland polska
© hochland polska

Hochland Professional stale pracuje nad nowymi przepisami z udziałem produktów food service. Na zorganizowanych ostatnio warsztatach kulinarnych wspólnie ze znakomitym szefem kuchni Ernestem Jagodzińskim stworzono nowe dania na bazie dwóch produktów: sera twarogowego Cremette i sera Cagliata.

Czerpiąc z ogromnej wiedzy Ernesta Jagodzińskiego, który niedawno zdobył drugie miejsce w międzynarodowym konkursie kulinarnym  Bocuse d’Or Poland 2019 – na temat najświeższych trendów w gastronomii przygotowano nowe przepisy kulinarne, które mogą wzbogacić restauracyjne menu o wyjątkowe pozycje.

Ernest Jagodziński porównał dobry surowiec kulinarny do kawałka szlachetnego drewna, z którego rzeźbiarz może wyczarować niepowtarzalne kształty. Podobnie jest z dobrym bazowym składnikiem, jakim jest ser – daje on nieskończone możliwości interpretacji. Efektem wspólnej pracy na warsztatach są receptury na bazie Cremette: na serniki, praliny serowe na słodko i słono, tartaletki oraz bliny. Opracowane zostały też ciekawe przepisy z użyciem Cagliaty - produktu znanego i cenionego głównie  jako ser do pizzy oraz zapiekanek. Są to: receptura na serowy chowder oraz przepis na kopytka z grzybami i sosem serowym w formie pianki. Więcej informacji na ten temat dostępnych jest na www.hochlandprofessional.pl

Wielu szefów kuchni, sushi masterów i cukierników  ceni sobie i chętnie pracuje na naszej Cremette. Uniwersalność tego produktu,  wysoka jakość, wydajność i bardzo dobry smak - pozwalają używać go w gastronomii do szerokiego wachlarza zastosowań. Z kolei dania przygotowane z użyciem Cagliaty idealnie wpisują się w zimowy sezon na rozgrzewające i aromatyczne potraw – podkreśla Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2021-11-27) Hochland Polska: Wskutek pandemii konsumenci mają opory by testować nowe smaki
(2021-11-19) Hochland Polska obronił udziały rynkowe mimo spadku rynku serów topionych
(2021-11-13) Hochland Polska: Rynek twarogów sernikowych w Polsce rozwija się dynamicznie. Pandemia nie miała nań wpływu

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij