1. Komunikaty

Nagrody dla mleczarni Mlekpol (SM)

Źródło: Mlekpol (SM)/V5
Autor: Janusz Górski

W październiku rozstrzygnięto jedne z największych i najpopularniejszych konkursów, cieszących się dużym zaufaniem konsumentów. Mlekpol (SM) kilkukrotnie stawał na podium.

„Złote Innowacje”, to nagroda dla produktów, które w sposób zaskakujący i nowatorski pojawiły się w minionym roku w przestrzeni konsumentów oraz wyraźnie odznaczały się swoją obecnością w ich codziennym menu. Złotą innowacją 2019 w kategorii „nabiałowej” został jogurt deserowy Milko Słony Karmel mleczarni Mlekpol (SM). W tym roku do Konkursu zgłoszono ponad 220 produktów w 5 kategoriach; Milko Słony Karmel został doceniony za smak.

Aż 4-krotnie Mlekpol (SM) tryumfował w finale Konkursu Good Cheese, który odbył się 24 października podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Mrągowie. Złoty medal w kategorii „Serek typu wiejskiego” otrzymał serek wiejski Łaciaty naturalny, dwa srebrne medale otrzymały: serek śmietankowy Łaciaty z cebulą i szczypiorkiem w kategorii „serek do smarowania” oraz Mascarpone serek śmietankowy w kategorii „Ser do wypieków”. Brązowy medal w kategorii „serów twardych na deskę” otrzymał ser Jantar.

Nagrody przyznaje niezależna komisja przedstawicieli Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Konkurs organizowany jest w ramach Polskiego Kongresu Serowarskiego – jedynego spotkania serowarów i dostawców nowoczesnych technologii do produkcji sera w Polsce.

Ostatnie wiadomości o firmie