1. Komunikaty

Bösch Boden Spies zaprasza uczestników targów Anuga 2019 do degustacji nowych składników

Źródło: Bösch Boden Spies
Autor: Monika Czaplicka
© bösch boden spies/shutterstock

Podczas tegorocznych Międzynarodowych Targów Spożywczych Anuga, producent składników spożywczych Bösch Boden Spies po raz pierwszy w historii firmy poprosi odwiedzających targi o opinię na temat dwóch nowych składników, które być może uzupełnią gamę produktów firmy. Hamburski producent zaprezentuje również nowe produkty oparte na sprawdzonych składnikach oraz koncepcje innowacyjnych zastosowań.

Testy wśród publiczności targów dotyczą dwóch nowych składników o specjalnych właściwościach – jagody kamczackiej i rokitnika. Japońska jagoda kamczacka jest szczególnie bogata w przeciwutleniacze i sprzedawana jako „superfood”. Rokitnik, znany również jako „cytryna północy”, nie tylko zawiera duże ilości witaminy C, ale również witaminy B12, która jest szczególnie ważna dla wegetarian i wegan. Bösch Boden Spies zaprezentuje oba składniki w dwóch specjalnie zaprojektowanych „Strefach Produktów Przyszłości” na swoich stoiskach wystawienniczych. W hali 8.1 na stoisku B021 – jagody kamczackie, mrożone i jako dodatek do koktajli oraz w hali 10.2 na stoisku A080 – suszone owoce rokitnika bez polewy i w polewie czekoladowej. Zapraszamy gości targów do degustacji produktów i oceny smaku składników i ich właściwości, a także oceny ich perspektyw rynkowych na podstawie pytań.

Na podstawie informacji uzyskanych od testerów, Bösch Boden Spies podejmie decyzję o ewentualnym dodaniu tych składników do swojej oferty.

Crunchy CranberriesTM (chrupiąca żurawina) i acerola w nowych odsłonach

Oprócz potencjalnych nowości w gamie, Bösch Boden Spies zaprezentuje również nowe warianty znanych, sprawdzonych produktów. Po udanej premierze Crunchy Cranberries od Ocean Spray zeszłej jesieni, przyszła kolej na nowy wariant produktowy – Diced Crunchy Cranberries (chrupiąca żurawina w kostkach) od Ocean Spray. Dzięki wysokiej odporności na przetwarzanie, owoce mogą mieć różne zastosowania produktowe, np. jako dodatek do czekolady w tabliczkach czy dodatek do lodów (hala 10.2, stoisko A080).

Bösch Boden Spies we współpracy z brazylijskim partnerem, firmą Niagro, zaprezentują pięć innowacyjnych koncepcji produktowych opartych na aceroli. Przy Stacji Degustowania Aceroli (Acerola Tasting Station) goście będą mogli zainspirować się pomysłami tworzenia produktów - napojów, lodów, jogurtów lub słodyczy. Zawarta w tych produktach acerola to dodatkowa porcja witaminy C i przeciwutleniaczy (hala 8.1, stoisko B021).

Bösch Boden Spies ma długą tradycję uczestnictwa w Międzynarodowych Targach Spożywczych Anuga. Firma specjalizuje się w produkcji składników i od 1961 roku jest jednym ze stałych wystawców na tym wiodącym dla przemysłu spożywczego wydarzeniu. Również w tym roku goście będą mieli możliwość spotkania i porozmawiania z ekspertami ds. składników z firm partnerskich marki, takich jak Ocean Spray, Sunsweet, Niagro, Oxford Frozen Food, Blue Diamond, Sun-Maid oraz Sunsweet.

Ostatnie wiadomości o firmie