Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Ser Mascarpone w ofercie spółdzielni Mlekpol (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-07-01 08:05:01

Mlekpol (SM) rozszerzył swoją ofertę produktową o ser Mascarpone. Powstaje on z naturalnej polskiej śmietanki najwyższej jakości, pochodzącej z mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO.

W Polsce Mascarpone znany jest jako główny składnik popularnego tiramisu, jednak jego aksamitna konsystencja oraz wyjątkowo subtelny, lekko słodkawy smak, pozwalają wykorzystać ten ser na wiele sposobów. Mascarpone w połączeniu ze szpinakiem stanowi wspaniały sos do makaronu tagliatelle lub pieczonego filetu z kurczaka. Jest wyśmienitym serem wzbogacającym smak wytrawnych zapiekanek.

Można zastąpić nim śmietankę, by zagęszczając zupy i sosy, otrzymać cudownie kremowe danie. Ser Mascarpone to idealna baza do przygotowania deserów i wypieków: serników i placuszków. Bez tego mocno śmietankowego sera nie może powstać najpopularniejszy tort bezowy dacquoise. W połączeniu z miodem lub świeżymi owocami znakomicie wzbogaci każde słodkie śniadanie.

Ser oferowany jest w praktycznych kubeczkach z zamknięciem w gramaturach 250 i 500 gramów, oraz w wiaderku 1 kg.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-07-17) Podsumowanie loterii Mlekpolu Góra siana do wygrania ze śmietankami Łaciatymi
(2019-07-12) Mlekpol (SM) nieznacznie poprawia przychody. Dwucyfrowe wzrosty w grupie produktów fermentowanych.
(2019-07-01) Mlekpol (SM): III Święto Maślanki Mrągowskiej

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25