Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Łaciaty grani i dwa nowe smaki serków wiejskich w rodzinie produktów spółdzielni Mlekpol (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-13 08:08:00

Grani naturalny, grani ze szczypiorkiem oraz dwa nowe smaki serków wiejskich wkrótce dołączą do rodziny Łaciaty. Dzięki wyjątkowej recepturze, pozbawionej konserwantów i sztucznych dodatków serki wiejskie Łaciaty to idealne połączenie naturalnych, różnej wielkości ziarenek twarożku zanurzonych w słodkiej śmietance. Konsumenci doskonale znają smaki produktów tej rodziny: naturalny, lekki oraz ich słodkie wariacje z truskawkami lub morelami. Do linii produktowej dołączą Łaciaty z wiśniami oraz Łaciaty z jagodami. Serki wiejskie otrzymały również nową szatę graficzną, a wprowadzone zmiany pozwolą w sposób bardziej czytelny odnaleźć smak ulubionego serka.

Serek grani, podobnie jak serek wiejski, to twarożek połączony ze słodką śmietanką. To właśnie zastosowanie w procesie produkcji drobnego twarożku odróżnia grani od serków wiejskich spółdzielni Mlekpol (SM), które znają konsumenci. Łaciaty grani dostępny będzie w wersji naturalnej oraz z dodatkiem szczypiorku. Opakowania serków grani nawiązują wyglądem do całej rodziny produktów marki Łaciate. Produkty nie zawierają glutenu i są źródłem dobrze przyswajalnego białka, niezbędnego do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Wszystkie serki wiejskie Łaciate oraz grani opakowane są w praktyczne kubeczki o pojemnościach 200 g, owocowe 150 g, a serek naturalny 500 g.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25