Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Bieluch (SM): Jogurt Bieluch typu greckiego 10% tł., bez mleka w proszku

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-05-08 08:33:15

Źródło wapnia oraz witamin B2 i B12, 10% tł. Produkowany metodą termostatową to znaczy, że proces fermentacji i dojrzewania zachodzi w każdym kubeczku osobno. Zawiera tylko mleko i żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus. Bez dodatku mleka w proszku, cukru, bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Jest to wyśmienity produkt dla osób ceniących zdrowy styl życia. Świetnie komponuje się ze świeżymi owocami i sałatami. Doskonały do musli. Korzystnie uzupełnia mikroflorę, zalecany podczas antybiotykoterapii. Idealnie uzupełnia codzienną dietę w witaminy i minerały. Jedna porcja 200 g dostarcza aż 25% wapnia oraz 28% witaminy B2 i 16% witaminy B12 (wg RWS – referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej).


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-07-15) Ruszyła akcja konkursowa „zdrowiejemy” firmy Bieluch (SM)
(2019-04-30) Mleczarnia Bieluch (SM) Chełmskim Niedźwiedziem Biznesu
(2019-04-29) Bieluch (SM): Jogurt prebiotyczny typu greckiego z inuliną 3% tł. – zdrowy system trawienny i dobre samopoczucie

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25