Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe

Sertop edukuje – Wielkanocne zero waste

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-04-24 13:01:03

© sertop

Święta w Polsce oznaczają zwykle suto zastawiony stół. Kupujemy dużo wszystkiego, w myśl zasady, aby gościom niczego nie brakowało. Powoduje to, że mimo odwiedzin rodziny, nasza lodówka po Świętach w dalszym ciągu jest pełna różnego rodzaju produktów i potraw. Co z tym zrobić?

– Większość produktów możemy poporcjować i zamrozić, a potem wykorzystać do przygotowania domowego obiadu czy kolacji – radzi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Do zamrażarki możemy także włożyć pokrojone „domowe resztki” np. ziemniaki, ugotowaną marchew, zielony groszek oraz mięso i wędliny, z których możemy po tygodniu czy dwóch zrobić np. aromatyczną zapiekankę z dodatkiem świeżych ziół. Aby zyskać kremowy smak, możemy dodać do tych produktów także pokrojony w kostkę serek topiony, który sprawi, że każde danie będzie wyjątkowe. A bogaty asortyment smakowy serków pozwala nam na rozwinięcie swoich zdolności kulinarnych. Bo serek to doskonały dodatek dla warzyw w zupach, sosach i zapiekankach, dzięki któremu możemy ze smakiem wykorzystywać w naszej kuchni „domowe odpady” w myśl stylu życia zero waste.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2021-12-01) Sertop: Przedświąteczne przygotowania
(2021-11-30) Sertop jest wierny tradycji
(2021-11-25) Sertop: Ser smażony dodaje prestiżu w w menu w HoReCa

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij