Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Bösch Boden Spies przedstawia Acerola Puree o 25% więcej witaminy C

Źródło: Bösch Boden Spies   Dodano: 2019-04-18 12:27:57

© bösch boden spies
© bösch boden spies

– Wraz z ekskluzywnym partnerem marki Niagro, Bösch Boden Spies przedstawia nowy produkt: puree z aceroli z jeszcze większą ilością witaminy C.

Nowe puree z aceroli od największego na świecie producenta aceroli cher-ries zawierają o 25% więcej naturalnej witaminy C niż wszystkie poprzednie odmiany. Jest to wynikiem wieloletnich badań i może być stosowany na różne sposoby: na przykład jako składnik, który dodaje dodatkową dawkę witaminy C do jogurtu, lodów, koktajli, dżemów, przetworów owocowych na wypieki, żywności dla niemowląt i wiele więcej.

Nowy produkt jest w 100% naturalny: odmiany Acerola o stałej wysokiej zawartości witaminy C zostały stworzone poprzez selekcję i krzyżowanie roślin aceroli, które są szczególnie bogate w witaminę C. Podobnie jak wszystkie produkty aceroli Bösch Boden Spies, nowa pasta acerola pochodzi z Brazylii i uzupełnia istniejący asortyment przecieru owocowego.

Funkcjonalny mistrz witaminy C z oświadczeniem zdrowotnym EFSA

Ze wszystkich znanych owoców, wiśnia Acerola ma najwyższą naturalną zawartość witaminy C. Czereśnie są bardzo delikatne, dlatego natychmiast są przetwarzane na przecier owocowy lub koncentrat po zbiorze, aby zachować witaminę C. Przecier owocowy ma kolor pomarańczowoczerwony i ma cierpki owocowy smak typowy dla wiśni aceroli. Jednak nie tylko wzbogaca jedzenie w witaminę C. Oprócz zwiększenia witaminy, acerola puree nadaje również subtelnie kwaśny smak i stabilny kolor produktu. Acerola ma również inne zalety funkcyjne: jako mistrz witaminy C w świecie owoców jest idealnym substytutem syntetycznego kwasu askorbinowego E 300, ponieważ minimalizuje procesy utleniania w żywności. Ponadto owoc zawiera również duże ilości ryboflawiny, substancji, która jest ważna dla metabolizmu. Ponieważ wiśnia acerola uzyskała oświadczenie zdrowotne od Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA), nowa pasta z aceroli jest szczególnie odpowiednia dla czystych produktów i otwiera szeroki zakres zastosowań i możliwych roszczeń dla producentów.

O firmie Bösch Boden Spies GmbH

Bösch Boden Spies to agencja importu i innowacji w zakresie wysokiej jakości naturalnych składników owocowych i orzechowych. Nacisk kładziony jest na produkty o wyjątkowej funkcjonalności. Bösch Boden Spies opracowuje dla nich innowacyjne koncepcje zastosowania i marketingu, tworząc w ten sposób nowe rynki dla swoich producentów i klientów z handlu i przemysłu. Producenci żywności i sprzedawcy detaliczni w Niemczech i Europie czerpią korzyści z obszernego know-how specjalistycznych składników i usług dostosowanych do ich potrzeb. Uczciwość, przejrzystość i długotrwałe partnerstwo to zasady, które aktywnie promuje Bösch Boden Spies.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-04-29) Bösch Boden Spies: Konsumenci pokochali Crunchy Cranberries od Ocean Spray
(2018-12-03) Bösch Boden Spies: Od pomysłu do Czekolady dla Świata
(2018-11-30) Bösch Boden Spies wdraża nową inicjatywę na rzecz zrównoważonego rozwoju

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25