1. Komunikaty

Jansen Kaczorowski Cichocki: Koko Dairy Free do smarowania – produkt unikalny, bezmleczny, nie zawierający soi ani żadnych innych alergenów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Wyprodukowany z tłoczonego oleju kokosowego. Zawiera mniej niż 50% nasyconych kwasów tłuszczowych z masła. W składzie produktu znajduje się 45% tłuszczu roślinnego w tym aż 26% oleju kokosowego, który nie zawiera cholesterolu. Jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha węglowego oraz kwasu laurynowego.

 

Kwasytłuszczowe o średniej długości łańcucha węgłowego w kokosach mają unikalne cechy – nie są one gromadzone w organizmie jako tłuszcz, ale są przekształcane w energię. Są także antywirusowe i przeciwbakteryjne. Istnieją również dowody, że przyczyniają się do zdrowia mózgu i łagodzą objawy Alzheimera. Kwas laurynowy jest największym składnikiem kwasów tłuszczowych. Kokosy charakteryzują się najwyższym poziomem kwasu laurynowego wśród żywności, oprócz zawartego w mleku matki karmiącej.

Koko Dairy Free do smarowania ma delikatny smak, najbardziej „maślany” spośród konkurencyjnych wegańskich produktów. Świetnie sprawdza się do tostów i kanapek, idealny w smażeniu i pieczeniu.

Importer: Jansen Kaczorowski Cichocki.

Ostatnie wiadomości o firmie