Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Pomysły na pyszne dipy z twarożku Mój Ulubiony

Źródło: Wieluń (SDM)   Dodano: 2018-06-13 08:31:46

© wieluń (sdm)

Długo wyczekiwany sezon grillowy trwa! Mięsa, ryby, warzywa, a nawet owoce zyskują niepowtarzalny aromat, a wspólne biesiadowanie to wręcz weekendowy obowiązek. Jak wzbogacić smak doskonale znanych potraw? Idealnie sprawdzają się wytrawne sosy, przygotowane na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony. Proste kompozycje składników w połączeniu ze śmietankowym smakiem twarożku tworzą pyszne, kremowe dipy, które zaskakują oryginalnością.


Przepis na dip z anchois

• 200 g twarożku kanapkowo- sernikowego Mój Ulubiony ( 1 opakowanie)
• 50 g filetów anchois
• 100 ml jogurtu
• 1 jajko ugotowane na twardo
• sok z połowy cytryny
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• sól, pieprz
Twarożek, jogurt, filety anchois i żółtka jaja ugotowanego na twardo zmiksować. Dodać sok z cytryny, przyprawy, a na końcu drobno posiekane białko. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Przepis na dip z suszonych pomidorów

• 200 g twarożku kanapkowo- sernikowego Mój Ulubiony ( 1 opakowanie)
• 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
• 2 ząbki czosnku
• pęczek szczypiorku
• 80 g suszonych pomidorów
• 1 papryczka chilli
Odcedzone suszone pomidory posiekać w drobną kostkę i wymieszać z twarożkiem i jogurtem. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a następnie posiekany szczypiorek i ostrą papryczkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Przepis na dip z sera pleśniowego

• 200 g twarożku kanapkowo- sernikowego Mój Ulubiony ( 1 opakowanie)
• 100 gr sera pleśniowego- niebieskiego
• ok 100 ml śmietany lub jogurtu
• sól, pieprz
• 0.5 łyżeczki cukru
• kilka kropel cytryny
Wszystkie składniki połączyć, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na ok. godzinę, aby smak nabrał intensywności .

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2018
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25