Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Polski smak na podium: Aldamer MSM Mońki z tytułem „Doceń polskie”

Źródło: Mońki (MSM)/Sfera PR   Dodano: 2018-05-10 15:29:53

mońki (msm)

Znamy już wyniki XXVIII certyfikacji Programu Promocyjnego \"Doceń polskie\". W tegorocznej atestacji certyfikatem odznaczony został ser Aldamer Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach. To już kolejny po serku topionym kremowym produkt mleczarni Mońki (MSM), który zdobył to prestiżowe wyróżnienie.
Program „Doceń polskie” realizowany jest już od 7 lat, a przyświecającym mu celem jest zwrócenie uwagi odbiorców na najlepsze spośród dostępnych na polskim rynku produktów. Nad wyłonieniem laureatów czuwa Loża Ekspertów, którą tworzą specjaliści i technolodzy z branży żywieniowej oraz członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

Do tegorocznej edycji zgłoszonych zostało blisko 140 artykułów spożywczych z oferty produktowej 50 firm z całego kraju. Każdy z nich oceniony został pod względem walorów smakowych, wyglądu, jak i ceny. Atestacja, mająca miejsce 26.04.2018 roku w Sosnowcu, pozwoliła wyłonić zwycięskie produkty, które w skali od 1 do 10 uzyskały ocenę minimum 7,5. Jednym z nich został Aldamer Monieckiej Spółdzielni w Mońkach – ser typu szwajcarskiego o miąższu usianym dużymi oczkami, który charakteryzuje się unikatową, delikatnie orzechową nutą. To właśnie niespotykana kompozycja aromatyczna sprawia, że konsumenci sięgają po niego coraz częściej, czego bezpośrednim odzwierciedleniem stają się między innymi zdobyte wyróżnienia w branży FMCG.
– Zarówno nagrodzony w ubiegłym roku Serek topiony kremowy, jak i Aldamer charakteryzują się przede wszystkim czystą etykietą, która zawiera jedynie komponenty pochodzące z natury. Ponadto źródło pozyskania surowca do ich produkcji, które znajduje się w sercu doliny Biebrzy, pozwala wydobyć pełny smak, idący w parze z idealną konsystencją i wyrazistym aromatem. Wyróżnienia zdobyte w programie atestującym produkty zawdzięczające swój smak naturze to doskonały dowód na to, że nasze sery stanowią kwintesencję najczystszego smaku, osiągniętego dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości mleka i precyzyjnie dopracowanych metod produkcji – mówi Ewa Polińska z mleczarni Mońki (MSM).
Więcej informacji na temat produktów mleczarni, a także niezliczoną ilość przygotowanych na ich bazie przepisów, odnaleźć można na www.msm-monki.pl

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2018
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25