1. Komunikaty

Sertop promuje codzienne jedzenie śniadań

Źródło: Sertop / PR Club
Autor: Janusz Górski
© sertop

24 kwietnia br tyski producent serków topionych i masła klarowanego wziął udział w Europejskim Dniu Jedzenia Śniadania, organizowanym przez Dziennik Zachodni (Polska Press). Podczas imprezy, która odbyła się na Stadionie Śląskim w Chorzowie, zostały zorganizowane warsztaty kulinarne dla najmłodszych, w ramach których dzieci przygotowywały kanapki oraz dania, także na bazie serków topionych.


– Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a jego przygotowanie powinno stać się codziennym nawykiem nie tylko dzieci, ale i dorosłych – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Dobra dieta to podstawa zdrowego stylu życia, dlatego warto wyrabiać w dzieciach zdrowe nawyki żywieniowe już od najmłodszych lat, zachęcając je do wspólnego gotowania. Bo nawet kilkulatki mogą samodzielnie przygotować sobie kanapkę z ulubionymi warzywami czy też z drobną pomocą rodziców – sałatkę z serkiem w roli głównej.