Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe

Sertop promuje codzienne jedzenie śniadań

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2018-04-25 09:49:32

© sertop

24 kwietnia br tyski producent serków topionych i masła klarowanego wziął udział w Europejskim Dniu Jedzenia Śniadania, organizowanym przez Dziennik Zachodni (Polska Press). Podczas imprezy, która odbyła się na Stadionie Śląskim w Chorzowie, zostały zorganizowane warsztaty kulinarne dla najmłodszych, w ramach których dzieci przygotowywały kanapki oraz dania, także na bazie serków topionych.

– Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a jego przygotowanie powinno stać się codziennym nawykiem nie tylko dzieci, ale i dorosłych – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Dobra dieta to podstawa zdrowego stylu życia, dlatego warto wyrabiać w dzieciach zdrowe nawyki żywieniowe już od najmłodszych lat, zachęcając je do wspólnego gotowania. Bo nawet kilkulatki mogą samodzielnie przygotować sobie kanapkę z ulubionymi warzywami czy też z drobną pomocą rodziców – sałatkę z serkiem w roli głównej.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij